Τελευταία Νέα

24/10/14

3η Aγωνιστική Football League (Νότιος 'Ομιλος) : Χανιά - ΑΕΚ 0-2


Η ΑΕΚ με τα γκολ των Μάνταλου και Κολοβέτσιου, κέρδισε εκτός έδρας με 2-0 τα Χανιά και έφτασε τις τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, στη Football League.

Μπορεί η ΑΕΚ να έβρισκε συνεχώς αδιέξοδα επί 76 λεπτά, αλλά η έμπνευση του Μάνταλου σε εκείνο το λεπτό και η κεφαλιά του Κολοβέτσιου δέκα λεπτά αργότερα αρκούσαν προκειμένου να πάρει τη νίκη με 2-0 επί των Χανίων και να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την Κρήτη, συνεχίζοντας τη νικηφόρα πορεία της στο πρωτάθλημα.
Με την αναμέτρηση να ξεκινά με υποτονικό ρυθμό, ΑΕΚ και Χανιά προσπάθησαν να απειλήσουν με κυρίως μέσα από τις στημένες φάσεις, ειδικά στα πρώτα λεπτά της.
Σε μία από αυτές, μόλις στο έκτο λεπτό ο Μπαρμπόζα θα εκτελέσει το κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα με τη βοήθεια του ανέμου θα πάρει αρκετό φάλτσο και θα περάσει έξω, προκαλώντας ανησυχία στον Ρίζο.
Με την πίεση εκ μέρους της "Ένωσης" να συνεχίζεται σε ήπιο ρυθμό με τις προωθήσεις των Πεταυράκη και Μπακάκη, έπρεπε να έρθει το 27ο λεπτό για να κάνει αισθητή την επιθετική της παρουσία η γηπεδούχος ομάδα, όταν μετά από κάθετη πάσα του Κρητικού, ο Καμινιώτης θα βρεθεί σε καλή θέση, αλλά θα τον προλάβει ο Κολοβέτσιος, που απομάκρυνε τον κίνδυνο.
Υπό τα βλέμματα των Δημήτρη Μελισσανίδη και Ντούσαν Μπάγεβιτς, η ΑΕΚ θα φτάσει στη μεγαλύτερη ευκαιρία της  για το πρώτο ημίχρονο, μετά από τη συμπλήρωση μισής ώρας αναμέτρησης, όταν μετά από ασυνεννοησία μεταξύ του Ρίζου και του Γκότοβο, ο Πλατέλλας θα μπει στη φάση, αλλά δε θα καταφέρει να ευστοχήσει.
Ο Μάνταλος θα αναλάβει δράση μετά το πρώτο μισάωρο που ήταν αδρανής, και μαζί του θα ανέβει όλη η ΑΕΚ, αλλά οι συχνές διακοπές στο παιχνίδι, είχαν ως αποτέλεσμα να ανακόπτεται και ο ρυθμός.
Τα λάθη, συνεχόμενα και εκατέρωθεν, έπαιξαν μπάλα στο τελευταίο μέρος του πρώτου ημιχρόνου με αποτέλεσμα οι όποιες προσπάθειες γηπεδούχων και φιλοξενούμενων να παραμείνουν ημιτελείς.
Με τους δύο προπονητές να μην προβαίνουν σε κάποια αλλαγή με τη έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ θα ζητήσει δικαιολογημένα πέναλτι, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Παπατζίκος κράτησε παρατεταμένα τον Κολοβέτσιο.
Με τον Μάνταλο και τον Μπαρμπόζα να είναι εγκλωβισμένοι από τη διπλή αμυντική γραμμή της κρητικής ομάδας και να μην μπορούν να ξεδιπλώσουν τις δημιουργικές του δεξιότητες, οι κιτρινόμαυροι προσπαθούσαν να βρουν διεξόδους, αλλά μάταια.
Αυτό προκάλεσε εκνευρισμό στους φιλοξενουμένους και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κερδίσουν κάποια φάουλ, κατά βάση όχι και τόσο χρήσιμα, στο χώρο τις μεσαίας γραμμής, αλλά και κάρτες, όπως αυτή του Γεωργέα σε μαρκάρισμα στον Πάγκαλο, η οποία ήταν ομολογουμένως αυστηρή.
Στο 66' τα Χανιά θα φτάσουν στη σημαντικότερη ευκαιρία τους, όταν ο Πάγκαλος θα κάνει μία σέντρα από τα δεξιά παράλληλα, κανείς αμυντικός των φιλοξενούμενων δε θα διώξει, και η εμπειρία του Γεωργέα που θα ενοχλήσει το γκολ, θα αποβεί καθοριστική για να μην παραβιαστεί η εστία του Ανέστη.
Στο 70' ο Μάνταλος θα δοκιμάσει το πόδι του, αλλά ο Ρίζος θα βρεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει, ακόμη και αν χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια για να το κάνει, προ του επερχόμενου Πλατέλλα, που περίμενε να πάρει το ριμπάουντ.
Και όταν κανένας δεν μπορούσε να λύσει το γόρδιο δεσμό των Χανίων, ανέλαβε να το κάνει ο Μάνταλος. Ο διεθνής μέσος θα εκτελέσει φάουλ από τα αριστερά με μαθηματική ακρίβεια και σκοράρει με ένα γκολ, πανέμορφο, προϊόν άριστου συνδυασμού σύλληψης και εκτέλεσης.
Απαλλαγμένοι από το άγχος της προτέρας κατάστασης, οι ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου", κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα, μπροστά στους γηπεδούχους που περιορίστηκαν σε ένα παθητικό αμυντικό ρόλο, εμφανώς επηρεασμένοι από γκολ που δέχτηκαν.
Επισφράγιση των ανωτέρω, το δεύτερο γκολ της "Ένωσης" μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και γκολ του Κολοβέτσιου που νίκησε με κεφαλιά τον Ρίζο, στο 86'.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Περιβολίων.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΧΑΝΙΑ: Ρίζος, Παπατζίκος, Εσόνο, Μανωλάς, Γκότοβος, Σιλιγαρδάκης, Γκούμας (80' Καραγιάννης), Καμινιώτης, Γουέλκαμ, Κρητικός (52' Καραλής), Πάγκαλος.
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης (63' Ζόριτς), Κορδέρο, Γεωργέας, Πλατέλλας, Μάνταλος, Μπαρμπόζα (90' Ρόβας), Αραβίδης.
ΓΚΟΛ: 76' Μάνταλος,  86' Κολοβέτσιος.

                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου