Τελευταία Νέα

18/10/14

7η Aγωνιστική Super League : Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 1-1

Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 1-1
Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στην Τρίπολη με το τελικό 1-1 να αφήνει ευχαριστημένους μόνο τους φιλοξενούμενους.
Tην πρώτη απώλεια βαθμών στο "Θ. Κολοκοτρώνης" την φετινή σεζόν γνώρισε ο Αστέρας Τρίπολης που αναδείχτηκε ισόπαλος με τον Παναιτωλικό με 1-1 με τους φιλοξενούμενους σε ένα ακόμα ματς να μην μπορούν να πάρουν το τρίποντο.
Αυτή ήταν η τέταρτη ισοπαλία για την ομάδα του Μάκη Χάβου σε έξι παιχνίδια με τους φιλοξενούμενους όμως να στέκονται τυχεροί καθώς στις καθυστερήσεις του αγώνα το αριστερό κάθετο δοκάρι τους έσωσε από την ήττα.
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση θέλοντας από το καλημέρα να μπουν σε θέση οδηγού. Οι μεν γηπεδούχοι πίεζαν με σκοπό ένα γρήγορο γκολ και οι δε φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.
Ο Αστέρας πέτυχε αυτό που ήθελε και μάλιστα σχετικά νωρίς αλλά σε μια πολύ όμορφη κόντρα επίθεση του Παναιτωλικού ήρθε η ισοφάριση ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και μια καλή ευκαιρία να πάρουν την νίκη με τον Βιγιαφάνες στο 42'.
Στο δεύτερο ημίχρονο επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή στο ματς και να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ αλλά και πάλι ο Παναιτωλικός χτυπούσε στην αντεπίθεση.
Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη όμως θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο στο 93' με το δοκάρι του Ρόλε.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: "Θ. Κολοκοτρώνης".

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας.

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρόμπυλια, Παναγιώτης Σταθόπουλος.

Συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοζίτσκι, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ουσέρο, Μουνάφο (87' Μούκαμ), Γιαννιώτας (72' Πάρα), Ρόλε, Μάσα, Μπαράλες (80' Μπακασέτας).

Παναιτωλικός (Χάβος): Ραφαέλ, Μπεχερανο, Κούσας, Μαλεζάς, Κέβιν, Γοδόι, Φωτάκης (87' Κουτρουμάνος), Κόρμπος (75' Καλογέρης), Βιγιαφάνες (76' Κάπελ), Μαρτίνες, Μορένο.

Γκολ: 26' Μπαράλες/35' Μορένο.

Κάρτες: 32' Μορένο, 46' Βιγιαφάνες, 50' Κόρμπος.

Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.
Ο Παναιτωλικός παρατάχθηκε στο παιχνίδι με αμυντικούς προσανατολισμούς και δίνοντας χώρο στον Αστέρα και όταν έκλεβε την μπάλα προσπαθούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση και κυρίως από τα αριστερά εκεί όπου υπήρχαν κενοί χώροι στην άμυνα των γηπεδούχων.
Την ίδια ώρα η ομάδα του Στάικου Βεργέτη προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με σέντρες του Λούι από τα δεξιά αλλά η άμυνα της ομάδας του Αγρινίου δεν αντιμετώπιζε προβλήματα και απομάκρυνε.
Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους φιλοξενούμενους με την κεφαλιά του Μαλεζά στο 21' να περνάει ανεκμετάλλευτη καθώς ο αμυντικός του Παναιτωλικού αιφνιδιάστηκε.
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι. Στο 26' ο Ρόλε έκανε μια όμορφη σέντρα προς το ύψος του πέναλτι ο Μπαράλες νίκησε τον Κούσα στον αέρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα ο Ουσέρο έχασε καλή στιγμή για να κάνει το 2-0 για τους γηπεδούχους αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα. Η ομάδα του Βεργέτη είχε μια ακόμα καλή στιγμή με άστοχη κεφαλιά του Παντελιάδη στο 31' και άλλη μια με άστοχο σουτ του Ουσέρο στο 32'.
Ο Παναιτωλικός έβλεπε τον Αστέρα να χάνει τις ευκαιρίες και χτύπησε στην αντεπίθεση με τον Μορένο. Σε μια γρήγορη κόντρα επίθεση στο 35' ο Μαρτίνες πέρασε πολύ ωραία διαγώνια πάσα προς τον στράικερ της ομάδας του Αγρινίου ο οποίος με όμορφο πλασέ σκόραρε για το 1-1.
Μάλιστα δυο λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να γυρίσει το ματς όταν ο Μορένο βγήκε στα δεξιά έκανε την σέντρα και ο Βιγιαφάνες με έξυπνο πλασέ έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις έξω.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να πιέζει και τον Μάσα να έχει ένα άστοχο σουτ με τον Μάσα και την μπάλα να περνάει έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ράφαελ. Ο Παναιτωλικός απάντησε με άστοχο σουτ του Μαρτίνες ύστερα από όμορφη ενέργεια του Βιγιαφάνες.

Πίεζε ο Αστέρας, ευκαιρίες ο Παναιτωλικός.

Ο ρυθμός είχε ανέβει στο δεύτερο μέρος με τους γηπεδούχους να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ και τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν κενούς χώρους στην άμυνα του Αστέρα Τρίπολης και δυο καλά σουτ με τους Φωτάκη και Μπεχεράνο σε 63' και 65' τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα.
Στο 67' ο Αστέρας πέτυχε ένα γκολ το οποίο σωστά όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Ρόλε έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντρα στον Γιαννιώτα που ήταν σε θέση οφσάιντ άλλαξε πορεία και σωστά το γκολ δεν μέτρησε.
Ο Στάικος Βεργέτης προσπάθησε να κάνει πιο γρήγορη την ομάδα του στο 80' βάζοντας τον Μπακασέτα αντί του Μπαράλες με σκοπό να εκμεταλλευτεί την φρεσκάδα του και την ταχύτητα του. Ο Παναιτωλικός όμως ήταν αυτός που είχε ένα καλό σουτ στο 83' με τον Μορένο να σουτάρει και τον Κοζίτσκι να μπλοκάρει. Ενώ άστοχο ήταν και το σουτ του Κάπελ στο 86'.

Δοκάρι στο 93' οι γηπεδούχοι.

Ο Αστέρας βρέθηκε πολύ κοντά στο να πάρει το ματς στην τελευταία φάση του αγώνα καθώς στο 93' ο Ρόλε από τα αριστερά βγήκε σε πολύ καλή θέση στην περιοχή του Παναιτωλικού και σούταρε με την μπάλα να τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ράφαελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου