Τελευταία Νέα

27/10/14

8η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη-Νίκη Βόλου 2-0

Μην την είδατε!
Αποδίδοντας εξαιρετικό επιθετικό ποδόσφαιρο η Ξάνθη, νίκησε απόλυτα δίκαια τη Νίκη Βόλου στα Πηγάδια και κατέκτησε το τρίποντο. Κλέιτον (47') και Σολτάνι (54') τα γκολ των γηπεδούχων, δοκάρι είχε στο 83' ο Βραζιλιάνος.
Με νίκη συνδυάστηκε η πρώτη εντός έδρας παρουσία του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο της Ξάνθης. Οι ακρίτες ήταν πολύ καλύτεροι από τη Νίκη Βόλου, πήραν τη νίκη και έφτασαν τους εννέα βαθμούς στη Σούπερ Λίγκα.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: SKODA Ξάνθη ARENA.

Διαιτητής: Ντίτσος (Πρέβεζας).

Βοηθοί: Πασχάλης (Ηπείρου), Ζυγούρης (Αιτωλ/νίας).

Συνθέσεις:

Ξάνθη (Ρ. Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι, Ομπόντο (84’ Φλίσκας),  Βασιλακάκης (77’ Παπαστεριανός), Κλέιτον, Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης, Λουσέρο (46’ Ράνος).

Νίκη Βόλου (Π. Τζαναβάρας): Ταΐρης, Καρασαλίδης, Ίβενς, Κυζιρίδης (64’ Σκούρτης), Τζιώρας, Τσουκάνης (46’ Αργυρίου), Ροτζέιρο (67’ Μέτσε λ.τ.), Σταμπολζίεφ, Κοτσαρίδης, Νικλητσιώτης, Μαρινάκης.

Γκολ: Κλέιτον (σουτ 47'),  Σολτάνι (54΄).

Κάρτες: Μπαξεβανίδης (25') - Κυζιρίδης (16'), Τσουκάνης (18'), Ίβενς (22'), Νικλητσιώτης (70')

Ανασκόπηση αγώνα:
Στις 20 Σεπτεμβρίου ήταν η τελευταία νίκη της Ξάνθης στη Σούπερ Λίγκα. Έπειτα από περισσότερο από έναν μήνα, οι ακρίτες κατέκτησαν εκ νέου τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας αυτή τη φορά με 2-0 της Νίκης Βόλου. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο από τους Θεσσαλούς και το τελικό αποτέλεσμα είναι φτωχό, αν αναλογιστεί κανείς πόσες ευκαιρίες πραγματοποίησε. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανέφικτο να περιορίσουν την εξαιρετική μεσοεπιθετική γραμμή των γηπεδούχων, η οποία αραιά και που έκανε... πάρτι στην «κυανόλευκη» περιοχή. 
Και όμως, στο πρώτο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους. Πέρα από το πρώτο τέταρτο, κατά το οποίο οι Θεσσαλοί κόντραραν στα ίσια την Ξάνθη, στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα είχαν ρόλο... κομπάρσου. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τους πολύ πιο έμπειρους αντιπάλους τους.
Ό,τι δεν κατάφερε να κάνειστο πρώτο 45λεπτο η Ξάνθη με Κλέιτον, Καπετάνο και Σολτάνι, το πέτυχε στις αρχές του δεύτερου μέρους. Ο Λουτσέσκου τόνωσε την επιθετική του γραμμή, ο Τζαναβάρας την άμυνα. Στο 47' ο Κλέιτον με άψογο πλασέ νίκησε τον Ταΐρη. Οι Νικιώτες αιφνιδιάστηκαν και πρωτού καλά καλά συνέλθουν δέχτηκαν και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά στο 54' με τον Σολτάνι. Ήταν τέτοια η ψυχρολουσία των Θεσσαλών, που θα μπορούσαν να δεχτούν και τρίτο τέρμα, αλλά ο Ταΐρης είπε «όχι» σε τετ α τετ του Βαξεβανίδη στο 63’. Η μοναδική στιγμή που το συγκρότημα του Παναγιώτη Τζαναβάρα έφτασε κοντά στο γκολ, στο δεύτερο μισό, ήταν στο 81’ όταν μετά από σέντρα του Σκούρτη ο Σταμπολζίεφ δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου