Τελευταία Νέα

30/11/14

12η Aγωνιστική Super League : Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης 1-4

Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης 1-4
Ο Αστέρας Τρίπολης επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με το εμφατικό 4-1 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

Αίτημα να δίνει όλους του αγώνες του στην Κρήτη θα μπορούσε να κάνει ο Αστέρας Τρίπολης καθώς επέστρεψε στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα στο αγαπημένο του μέρος. Οι Αρκάδες νίκησαν με 4-1 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και επέστρεψαν στις επιτυχίες, μετρώντας πλέον το τελευταίο δίμηνο στην Super League, τρεις νίκες, όλες στην Κρήτη!
Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη μετά από ένα πρώτο ημίχρονο όπου πήρε το προβάδισμα με τον Μπαράλες (22') αλλά ισοφαρίστηκε από τον Γιοβάνοβιτς (27'), μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και καθάρισε στο πρώτο εξάλεπτο με τους Νίκο (48') και Γιαννιώτα (51'). Ο Πάρα έδωσε, λίγο πριν από το φινάλε (88'), διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των κιτρινομπλέ.
Ο Εργοτέλης βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας έχοντας μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα (6 βαθμοί) και την ερχόμενη Πέμπτη παραμένει στην Κρήτη για το τοπικό ντέρμπι με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ (04/12, 19:30). Ο Αστέρας την ίδια ημέρα (17:15) φιλοξενείται από τη Νίκη στο Βόλο.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Παγκρήτιο.

Διαιτητές: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας).

Συνθέσεις:

Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Λυκογιάννης, Μπογκντάνοφ (67' Μπαμ Μπαμ), Γκέντσογλου, Χαντί (77' Άλαν), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Παμλίδης (56' Νόσκοβιτς).

Αστέρας (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παντελιάδης, Τιε Μπι (63' Μουνάφο), Κουρμπέλης, Μάσα, Νίκο, Γιαννιώτας (70' Τσοκάνης), Μπαράλες (77' Πάρα).

Γκολ: 27' Γιοβάνοβιτς - 22' (πεν.) Μπαράλες, 48' Νίκο, 51' Γιαννιώτας, 88' Πάρα.

Κίτρινες: 21' Τσέρνι - 29' Κουρμπέλης, 32' Μπαράλες.

Ανασκόπηση αγώνα:

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά στο Παγκρήτιο, ο Αστέρας ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Βεργέτη γύριζαν την μπάλα με υπομονή, προσπαθώντας να βρουν τρόπο να διασπάσουν την Κρητική άμυνα. Την πρώτη φορά που το κατάφεραν, κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Γιαννιώτα, μετά από έξοχη κάθετη πάσα του Μάσα. Ο Μπαράλες άνοιξε το σκορ (22'), ωστόσο το προβάδισμα των φιλοξενούμενων κράτησε λίγο. 

Ο Εργοτέλης βρήκε γρήγορη απάντηση σε στημένη φάση, με τη δυνατή κεφαλιά του προωθημένου Γιοβάνοβιτς (27'). Μετά το 1-1, ο αγώνας συνεχίστηκε με τους Αρκάδες να έχουν μία άκαρπη υπεροχή και τους γηπεδούχους να χάνουν τεράστια... τριπλή ευκαιρία στο 42': Ο Κοζίτσκι σταμάτησε πρώτα τον Μπογκντάνοφ και στη συνέχεια τον Παμλίδη, με τον Γιουσούφ να ολοκληρώνει τη φάση, σουτάροντας άουτ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες αλλά με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Αστέρα που χτύπησε σε χρόνο-ρεκόρ με δύο αντεπιθέσεις. Πρώτα με τον Νίκο να σκοράρει στο 48' (1-2) και έπειτα με το καταπληκτικό γκολ του Γιαννιώτα στο 51' (1-3). Ο Μπαράλες παραλίγο να σκοράρει σε νέα αντεπίθεση (54'), με τον Κοζίτσκι να λέει και πάλι διπλό "όχι" σε  Μπογκντάνοφ και Γιουσούφ (57'). Έχοντας πλέον προβάδισμα δύο τερμάτων, οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στον Εργοτέλη.  

Ο Χαντί είχε μία καλή στιγμή στο 62', όπως και ο Νίκο σε άλλη μία αντεπίθεση στο 75'. Τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν με τους κιτρινομπλέ, όχι μόνο να μην κινδυνεύουν, αλλά να ανεβάζουν το σκορ σε διαστάσεις θριάμβου με τον Πάρα στο 88' (1-4).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου