Τελευταία Νέα

27/12/14

11η Αγωνιστική Α1 : Νέα Κηφισιά - KAOΔ 78-79

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο ΚΑΟΔ επί της Νέας Κηφισιάς (78-79), με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μανώλη Παπαμακάριο που πέτυχε τους 9 πόντους τελευταίους πόντους της ομάδας του.
H Oμάδα του Κώστα Μέξα κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο και βρέθηκε να προηγείται ακόμη και με 12 πόντους, πριν κάνει τα εύκολα-δύσκολα. Με σχήμα "καμικάζι" η ΑΕΝΚ γύρισε την εις βάρος της διαφορά, αλλά έπεσε πάνω στον... σκόπελο, που ονομάζεται Μανώλης Παπαμακάριος. Ο έμπειρος γκαρντ από το 59-60 σκόραρε 9 πόντους με δίποντο στον αιφνιδιασμό από δικό του κλέψιμο, το καθοριστικό τρίποντο και 4/4 βολές για να σφραγίζει το ροζ φύλλο της ομάδας του.
Πρώτος σκόρερ ήταν ο Όντουμ με 20 πόντους, ενώ σημαντικό σημείο για την εξέλιξη του αγώνα ήταν η πολύ καλή άμυνα των "πρασίνων" στο low-post, από τη στιγμή μάλιστα που εκτός των Ντέιβις και Ντούβνιακ οι υπόλοιποι Κηφισιώτες ήταν πολύ άστοχοι από την περιφέρεια. 
Ο αριθμός:
Δύο αριθμοί για την ακρίβεια: 16 και 9. Η διαφορά στις ασίστ μεταξύ των δύο ομάδων, δείγμα της πολύ καλής αμυντικής δουλειάς των "πρασίνων".
Ο πρωταγωνιστής:
Ο Μανώλης Παπαμακάριος τέλειωσε το ματς με 18 πόντους, έχοντας ακόμη 3 ασίστ και 5 κερδισμένα φάουλ. Ήταν ο "μαέστρος" της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, σκοράροντας μάλιστα τους 9 τελευταίους πόντους της ομάδας του. Πιο σημαντικό καλάθι το τρίποντο με το οποίο έκανε το 75-71 στα 11''
Ο αγώνας:
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέιντ Ντέιβις οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να προηγούνται στο σκορ. Ο Αμερικανός γκαρντ εκτελούσε από την περιφέρεια (είχε 11 πόντους στο δεκάλεπτο) και είχε καταφέρει να ανοίξει την άμυνα του ΚΑΟΔ, που ήταν προσαρμοσμένη πάνω στον Δημήτρη Μαυροειδή και στους υπόλοιπους ψηλούς των αντιπάλων. Ο ΚΑΟΔ, πάντως, δεν έχασε την επαφή με το σκορ χάρις στο δίδυμο Τρότερ-Όντομ και κάπως έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε στο -3 (21-18 δια χειρός Ντέιβις).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους "ερυθρόλευκους" να σημαδεύουν μες στο καλάθι, εκεί όπου είχαν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα. Ο ΚΑΟΔ, όμως, με πρώτο σκόρερ τον Όντομ και τον Σλαφτσάκη να εξελίσσεται σε παίκτη-κλειδί, πέρασαν μπροστά στο σκορ (30-27), πριν διαμορφωθεί το 35-35 του ημιχρόνου με το καλάθι του Καυκή στον αιφνιδιασμό (από δικό του κλέψιμο) και τη μια βολή του Τζόνσον.
Ο ΚΑΟΔ στο τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε να "κλειδώσει" την αντίπαλο του και βρέθηκε να προηγείται ακόμη και με 10 πόντους διαφορά (56-46).   Με άμυνα προσαρμοσμένη στο low-post οι "πράσινοι" δέχτηκαν μόλις 11 πόντους σε αυτό το διάστημα από τους γηπεδούχους, που ναι μεν βρήκαν σουτ από την περιφέρεια, αλλά από την άλλη ήταν πολύ άστοχοι. Ο Μανώλης Παπαμακάριος σε ρόλο δημιουργού ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά, την ώρα που εκτελεστικά έκαναν ένα βήμα μπροστά οι Άτκινς και Ζάρας.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο και ενώ η διαφορά πήγε και στους 12 πόντους, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, βάζοντας ένα σχήμα καμικάζι με τους Ψαθά και Πόποβιτς στην 5άδα, το οποίο άρχισε να πιέζει σε όλο το γήπεδο. Η κίνηση αυτή είχε αποτέλεσμα καθώς οι Δραμινοί άρχισαν να παίζουν με το ρολόι. Χάρις στον Ντούβνιακ και τον εύστοχο από τη γραμμή Ψαθά προηγήθηκαν με 69-68 στο 39', αλλά στο κρίσιμο σημείο πέταξαν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε.
Ο Όντουμ πέτυχε ένα ακόμη καλάθι (είχε 20 πόντους συνολικά) και έδωσε ξανά προβάδισμα στον ΚΑΟΔ, το οποίο αυξήθηκε με το κλέψιμο του Παπαμακάριου και το λέι-απ στον αιφνιδιασμό (69-72). Ακολούθησαν 2/2 βολές του Ψαθά, δύο λάθη (Τρότερ, Λιακόπουλος) για να καταλήξει με 34'' στο ρολόι η μπάλα στους φιλοξενούμενους. Την κρίσιμη επίθεση την πήρε πάνω του ο Παπαμακάριος, ο οποίος ευστόχησε στη λήξη των 24'' κάνοντας με αποφασιστικό τρόπο το 71-75. Η Κηφισιά προσπάθησε να μειώσει, αλλά ο Παπαμακάριος με 4/4 βολές σφράγισε το "διπλό" του ΚΑΟΔ. Το τελικό 68-69 γράφτηκε με ένα τρίποντο του Ντούβνιακ χωρίς αντίκρυσμα.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 21-18, 35-35, 46-56, 78-79.
ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Καυκής 4, Λιακόπουλος 8, Πόποβιτς 6, Πεσάκοβιτς 6 (2), Μαυροειδής 5, Ψαθάς 10, Μελισσαράτος 3, Κακιούζης 7, Τσαλδάρης 2, Ντούβνιακ 10 (2), Ντέιβις 17 (3).
ΚΑΟΔ (Μέξας): Σλαφτσάκης 6, Τρότερ 6, Τζόνσον 3, Άτκινς 11 (1), Όντομ 20 (1), Σπυριδωνίδης, Μισέλ 4, Ζάρας 7 (1), Λόου 4, Παπαμακάριος 18 (2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου