Τελευταία Νέα

29/1/15

Επαγγελματίας στην Άλκμααρ ο Παντελής Χατζηδιάκος!

Ο Παντελής Χατζηδιάκος υπέγραψε την Τετάρτη το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, διάρκειας τριών χρόνων, με την Άλκμααρ με τους Ολλανδούς να πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του 18χρονου στόπερ.
Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Άλκμααρ είναι από το απόγευμα της Τετάρτης ο Παντελής Χατζηδιάκος. Ο 18χρονος Έλληνας αμυντικός, έχει γεννηθεί στις 18 Ιανουαρίου 1997, εδώ και 4,5 χρόνια αποτελεί στέλεχος των τμημάτων υποδομής του Ολλανδικού συλλόγου και πλέον θα κάνει το βήμα παραπάνω υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών.
Οι ιθύνοντες της Άλκμααρ πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του και για αυτό θέλησαν να τον επιβραβεύσουν και να τον "δέσουν" με τον σύλλογο. Πρόσφατα μάλιστα ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδας της Ελλάδος ακολούθησε την προετοιμασία της πρώτης ομάδας στην Πορτογαλία και άφησε και εκεί τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ο Χατζηδιάκος γεννήθηκε στη Ρόδο στις 18 Ιανουαρίου του 1997, από Έλληνα πατέρα και μητέρα από την Ολλανδία (κατέχει και τις δύο υπηκοότητες). Είναι διεθνής ποδοσφαιριστής και ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Ευκλή Σορωνής. Από ηλικία 8 χρόνων έπαιρνε μέρος στα Summer Camp που διοργάνωνε κάθε καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός.
Οι πράσινοι που τον είχαν ξεχωρίσει συχνά-πυκνά τον έφερναν στην ακαδημία για προπονήσεις και σε ηλικία 11 ετών ο 18χρονος τώρα άσος άφησε την Ρόδο όπου διέμενε για να γίνει μόνιμο στέλεχος της ακαδημίας του Παναθηναϊκού.
Δυόμιση χρόνια μετά όμως η οικονομική κρίση έκανε την οικογένεια του να μετακομίσει στην Ολλανδία από όπου κατάγεται και η μητέρα του και κατευθείαν τον πήγε στις ακαδημίες στην Άλκμααρ για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο καθώς όλοι έκαναν λόγω για ένα μεγάλο ταλέντο.
Προσαρμόστηκε γρήγορα και κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις, ξεδίπλωσε τις ικανότητες του, όντας αρχηγός στην ομάδα U-16 που κατέκτησε το πρωτάθλημα λίγο καιρό αργότερα και κατόπιν των ομάδων Under-18 και Under-19 της Άλκμααρ.
Ο νεαρός αμυντικός, εντυπωσίασε πρόσφατα και κατά την παρουσία του στην χειμερινή προετοιμασία της πρώτης ομάδας της ΑΖ στην Πορτογαλία, με αποτέλεσμα ο ολλανδικός σύλλογος να του προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο.
Κατά την υπογραφή του συμβολαίου ο τεχνικός διευθυντής της Άλκμααρ Έρνι Στιούαρτ ανέφερε:
"Ο Χατζηδιάκος είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και ακουμπάμε με εμπιστοσύνη πάνω του. Ήταν με την πρώτη ομάδα στην Πορτογαλία, είναι δεξιοπόδαρος και πολύ δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες. Έχει ηγετικά χαρακτηριστικά και εξαρτάται από τον ίδιο να κάνει το βήμα στην πρώτη ομάδα, όπως τόσοι ακόμη παίκτες από τα τμήματα υποδομής".
Από τη δική του πλευρά ο νεαρός τόνισε πως αποτελεί δικαίωση γι' αυτόν:
"Για μένα ήταν πάντα όνειρο να παίξω ποδόσφαιρο στην Ολλανδία. Ήταν μία πολύ ξεχωριστή στιγμή για μένα, όταν αγωνίστηκα για πρώτη φορά με τη φανέλα της Άλκμααρ.
Αυτό το συμβόλαιο είναι η ανταμοιβή με όσα έχει περάσει η οικογένειά μου με τη μετακόμιση από την Ελλάδα στην Ολλανδία, αλλά και για την καθημερινή μου προσπάθεια και βέβαια τη συμμετοχή μου στη μίνι προετοιμασία της πρώτης ομάδας στην Πορτογαλία.
Από μένα εξαρτάται πλέον, το πόσο σύντομα θα αποδείξω ότι αξίζω να βρίσκομαι εδώ. Πήρα μυρωδιά από την πρώτη ομάδα στην Πορτογαλία, τώρα εξαρτάται από εμένα να φτάσω εκεί όσο πιο γρήγορα γίνεται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου