Τελευταία Νέα

24/2/15

19η Aγωνιστική Football League (Νότιος 'Ομιλος) : ΑΕΚ - Παναχαϊκή 2-1

Η ΑΕΚ με σκόρερ τους Βαγγέλη Πλατέλλα και Πέτρο Μάνταλο, νίκησε με 2-1 την Παναχαϊκή στο ΟΑΚΑ και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τη δεύτερη θέση.
Πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στην καλύτερη μετά από αυτήν - βαθμολογικά - ομάδα του ομίλου και αύξησε τη διαφορά της.
Η ΑΕΚ με τα γκολ των Βαγγέλη Πλατέλλα (που ήταν και κορυφαίος της Ένωσης) και Πέτρου Μάνταλου νίκησε με 2-1 την Παναχαϊκή, που είχε να απαντήσει μόνο με το γκολ του Κυβελίδη, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.
Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και απείλησε για πρώτη φορά τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, όταν ο Μπαρμπόζα έβγαλε την μπαλιά αλλά ο Αραβίδης δεν πρόλαβε για λίγο, με αποτέλεσμα ο Γεωργακόπουλος να μπλοκάρει την μπάλα.
Στη συνέχεια τα λάθη έπαιξαν περισσότερη μπάλα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα και ο ρυθμός του ματς να ακολουθήσει φθίνουσα πορεία και οι φάσεις μπροστά από τις εστίες των Ανέστη και Γεωργακόπουλου, να είναι ελάχιστες.
Με τη συμπλήρωση 35 λεπτών, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Πλατέλλα που βρέθηκε στη σωστή θέση, στη σωστή στιγμή, εκμεταλλεύτηκε το ριμπάουντ από την απομάκρυνση του Ασίγκμπα και με εξαιρετικό σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γεωργακόπουλο.
Στο 41', ο σκόρερ υποδέχτηκε εξαιρετικά πάσα του Γιόχανσον, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε αυτή τη φορά δεν είχε την ίδια κατάληξη, με την προηγούμενη.
Η ομάδα της Πάτρας απείλησε ουσιαστικά στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Αρχικά, ο Ανέστης απέκρουσε στο 44' το καλοζυγισμένο σουτ του Μπουντόπουλου και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.
Ένα λεπτό αργότερο, η φιλοξενούμενη ομάδα είχε και δεύτερο δοκάρι, όταν μετά από συνεργασία του Στεργίδη και του Ντα Κόστα, ο δεύτερος θα στείλει, εκ νέου, την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου αποτέλεσαν επιθετικό μονόλογο της Ένωσης. Στο 46ο λεπτό ο Πλατέλλας από καλή θέση αστόχησε, στο 50ό η κεφαλιά του Αραβίδη κατέληξε άουτ και στο 56ο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Αραβίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Γιόχανσον τη δεύτερη και μετά το χτύπημα στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα πήρε την κατεύθυνσή της προς τα έξω.
Δύο λεπτά αργότερα ο Κυβελίδης φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία της φιλοξενούμενης ομάδας, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση, πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 64', ο αεικίνητος Βαγγέλης Πλατέλλας δοκίμασε ένα καλό και φιλόδοξο σουτ με ανάποδο φάλτσο, ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Γεωργακόπουλου.
Με την Παναχαϊκή να έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές της,  ο Μάνταλος στο 76ο λεπτό έδωσε αριστερά στον Αραβίδη, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να σκοράρει.
Στο 86ο λεπτό, ο Πέτρος Μάνταλος διασκέδασε τα όποια φαντάσματα πάνω από τον ουρανό του ΟΑΚΑ διαμορφώνοντας το 2-0, αφού υποδέχθηκε την πάσα του Ανάκογλου και με ψύχραιμο και ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας της Παναχαϊκής.
Η Παναχαϊκή, ωστόσο, κατάφερε και μείωσε στο 92ο λεπτό. Μετά το γύρισμα του Κολοβέτσιου στον Ανέστη, ο δεύτερος επιχείρησε να ντριμπλάρει τον Στεργίδη,  αυτός του έκλεψε την μπάλα, και μετά το γύρισμα ο Κυβελίδης μείωσε προ κενής εστίας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος, Αραβίδης, Μπαρμπόζα (81' Ζόριτς), Πλατέλλας (86' Ρόβας).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Γεωργακόπουλος, Ασίγκμπα (57' Μπαλού), Άλμπι, Κάργας, Μπουντόπουλος, Αναστασόπουλος, Γκαντιάγκα, Στεργίδης, Κορέτας (31' Ντα Κόστα, 67' λ.τρ. Μαρουκάκης), Κοντοχρήστος, Κυβελίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου