Τελευταία Νέα

22/3/15

29η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη - Ατρόμητος 1-0

One… Κλέιτον show
Με τον Σίλβα Κλέιτον να πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο τέρμα στο 49ο λεπτό, η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο στα "Πηγάδια" και έφτασε τους 46 βαθμούς, κάνοντας άλμα πεντάδας και συμμετοχής στα πλέι οφ.
'Hταν από εκείνα τα ματς που η Ξάνθη έπρεπε να νικήσει, αν ήθελε να ελπίζει για τα καλά σε παρουσία στα πλέι οφ που οδηγούν στην Ευρώπη την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ανταποκρίθηκαν για τα καλά στις απαιτήσεις του ντέρμπι με τον Ατρόμητο, επικρατώντας 1-0 στα "Πηγάδια" και φτάνοντας τους 46 βαθμούς, κάνοντας άλμα πεντάδας.
Δήμιος για τους Περιστεριώτες ήταν ο Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος στο 49' πέτυχε ένα πολύ όμορφο τέρμα, το οποίο έφτανε και περίσσευε στους Ακρίτες για να πάρουν τους τρεις βαθμούς, αφήνοντας πίσω με τρεις πόντους τον Ατρόμητο, ο οποίος όμως έχει ματς λιγότερο, αυτό με τον ΟΦΗ, το οποίο πάντως θα το πάρει στα χαρτιά με 3-0. Εν ολίγοις, το θρίλερ συνεχίζεται και η μάχη θα κρατήσει μέχρι τέλους.
Πολύ καλύτερη η Ξάνθη στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε δίκαια στη νίκη και συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις, την ώρα που η ομάδα του Νίκου Νιόπλια δεν έπιασε καλή απόδοση και δεν εδικαιούτο κάτι απ' αυτό το παιχνίδι. Την επόμενη αγωνιστική, ο Ατρόμητος υποδέχεται την Κέρκυρα (6/4), ενώ η Ξάνθη παίζει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ (5/4).

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: "Skoda Ξάνθη Arena".

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας.

Βοηθοί: Γεώργιος Σταυρουλάκης, Νικόλαος Φαντόπουλος.

Συνθέσεις:

SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (85' Φλίσκας), Κλέιτον, Γούτας, Σολτανί (87' Ρούντι), Καπετάνος (94' Ράνος).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κοντοές, Νάστος, Μαρσελίνιο (76' Μπρίτο), Δημούτσος (73' Καράσκο), Ουμπίδες (95' Παπάζογλου), Πίτου Γκαρσία, Ναπολεόνι.

Γκολ: 49' Κλέιτον.

Κάρτες: 37' Σολτάνι, 76' Νάστος, 83' Καπετάνος.

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο ορεξάτος στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που απείλησε για πρώτη φορά με τον Σολτάνι (5'), δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά του Γκορμπούνοφ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 10' με τον Κατσουράνη, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά προ του Κυριακίδη, αλλά ο Ομπόντο πάνω στην γραμμή κατάφερε να απομακρύνει, κρατώντας ανέπαφη την εστία της ομάδας του.
Οι παίκτες του Λουτσέσκου πήραν μέτρα στο χορτάρι στα επόμενα λεπτά, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως οι Περιστεριώτες είχαν κλείσει καλά τους χώρους. Ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια και μέχρι το μισάωρο δεν είχε γίνει άλλη φάση στο ματς. Στο 32', η εκτέλεση φάουλ του Φυτανίδη δεν βρήκε στόχο, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σολτάνι έπιασε κεφαλιά και ο Κοντοές για καλό και για κακό έδιωξε σε κόρνερ. Λίγα πράγματα ως το τέλος του ημιχρόνου, με το 0-0 να φαντάζει εν πολλοίς φυσιολογικό και δίκαιο.
Με τον πλέον ονειρεμένο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την Ξάνθη, η οποία μόλις στο 49' μπήκε σε θέση οδηγού. Δήμιος για τους φιλοξενούμενους ο Κλέιτον, ο οποίος με μια ωραία ενέργεια κατάφερε να ντριμπλάρει Δημούτσο και Λαζαρίδη, σκοράροντας με διαγώνιο σουτ, το οποίο δεν μπορούσε να εξουδετερώσει ο Γκορμπούνοφ. Ιδανικό σενάριο για τους γηπεδούχους, εμπόδια από νωρίς για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια που έπρεπε να αντιδράσει.
Στο 63', ο βοηθός Σταυρουλάκης έδωσε την θέση του στον Αμπάρκιολη λόγω ενοχλήσεων στο πόδι, ενώ δυο λεπτά μετά λίγο έλειψε να γίνει το λάθος από Κατσουράνη και Φυτανίδη, με τον Ουσέρο να μπαίνει μπει στη φάση, όμως η άμυνα του Ατρομήτου διόρθωσε το λάθος της. Από 'κει και πέρα, ο γκολκίπερ του Ατρομήτου είχε αρκετή δουλειά, αφού στο 67' και στο 71' νίκησε τον Κλέιτον και ειδικά στην δεύτερη φάση απέκρουσε κοντινό πλασέ του Βραζιλιάνου έπειτα από εξαιρετική πάσα του Ομπόντο.
Στο ενδιάμεσο (69'), το σουτ του Καπετάνου κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 84' ο Κλέιτον εκτέλεσε φάουλ ο Σολτάνι έπιασε κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αντέδρασε αποτελεσματικά. Στα λεπτά που απέμεναν, ο Ατρόμητος πίεσε, προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά δεν κατάφερε κάτι, γνωρίζοντας (δίκαια) την ήττα στα "Πηγάδια" από έναν ανώτερο -στο συγκεκριμένο ματς- αντίπαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου