Τελευταία Νέα

19/4/15

31η Aγωνιστική Super League : Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 2-1


Ο Πανθρακικός επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού με δυο γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου από τους Ιγκόρ και Τζάνη παίρνοντας μια νίκη που τον φέρνει κοντά στη παραμονή.

Με αλλαγές στο αρχικό του σχήμα παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός λόγω των απουσιών των τιμωρημένων Λαγού και Τριανταφυλλόπουλου. Ο Γιάννης Αναστασίου χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τον Μπούι ο οποίος είχε να αγωνιστεί από τις 4 Ιανουαρίου και την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Επίσης άφησε εκτός τους Πράνιτς, Πέτριτς και έβαλε στο αρχικό σχήμα τους Ατζαγκούν, Κλωναρίδη, Καρέλη και Μπεργκ μαζί.
Από την άλλη πλευρά ο Πανθρακικός είχε και αυτός κάποιες αλλαγές στο αρχικό του σχήμα και σε σχέση με την αναμέτρηση που έδωσε λίγες μέρες πριν με τον Ολυμπιακό. Ο Ρόκα έριξε στο αρχικό σχήμα τους Μελίσση, Ηλιάδη αντί των Τσουμάνη, Βιγιαφάνες.
Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο παρατάχθηκε με ένα 4-3-3 και με τον Μπεργκ να ξεκινάει στο αριστερό άκρο και τον Καρέλη να παίζει ως σέντερ φορ σε μια προσπάθεια των πράσινων να μπερδέψουν την άμυνα του Πανθρακικού. Οι παίκτες του τριφυλλιού  μπήκαν καλά στο παιχνίδι και προσπάθησαν από την αρχή να πάρουν τα ηνία του αγώνα δείχνοντας καλύτερό πρόσωπο απ' ότι στα τελευταία ματς.
Παρότι είχαν την υπεροχή δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Πανθρακικού παρά μόνο δυο φορές σε όλο το πρώτο 45' λεπτό. Από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν ένα κακό πρώτο μέρος δίνοντας χώρο στους πράσινους και μια καλή στιγμή από ένα στημένο. Κατάφεραν όμως να προηγηθούν χάρη στο λάθος του Στιλ. 

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Δημοτικό Κομοτηνής.

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας.

Βοηθοί: Τ. Πετρόπουλος, Κ. Χαρίσης.

Συνθέσεις:

Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης (77' Ροτζέριο), Εμπό, Ποτουρίδης, Ρομέου, Μεχία, Ηλιάδης (70' Τζάνης), Μπαϊκαρά, Κάσες (56' Παπαγεωργίου), Ντιγκινί, Ιγκόρ.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Μπούι, Κλωναρίδης (64' Πέτριτς), Ατζαγκούν, Μπεργκ (64' Πράνιτς), Καρέλης (82' Κουτρουμπής).

Γκολ: 45' Ίγκορ, 90+ Τζάνης/55' Σίλντενφελντ.

Κίτρινες: 26' Μεχία, 37' Ρομέου, 53' Ποτουρίδης, 61' Ηλιάδης, 67' Εμπό, 90+ Πασχαλάκης, 90' Μελίσσης/ 33' Ατζαγκούν, 36' Μπούι, 44' Μπούρμπος, 67' Πέτριτς.

Κόκκινες: 59' Κόκκινη (δεύτερη κίτρινη), 90' Μεχία (δεύτερη κίτρινη).

Ένα γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου για τον Πανθρακικό.

Ο Παναθηναϊκός που έδειχνε να πατάει καλύτερα από τον αντίπαλο του μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και στο 8' έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν ο Κλωναρίδης έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά και την συρτή μπαλιά με τον Καρέλη να έρχεται ανενόχλητος και να πλασάρει πάνω στον Αθανασιάδη ο οποίος μπλόκαρε.
Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και να πιέζουν τον αντίπαλο τους και κυκλοφορούσαν την μπάλα σωστά μέχρι έξω από την περιοχή της ομάδας της Κομοτηνής. Δεν μπορούσαν όμως να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Αθανασιάδη.
Από την πλευρά του ο Πανθρακικός απείλησε μία φορά στο πρώτο ημίχρονο στο 28' όταν ο Μεχία έκανε το φάουλ απευθείας το οποίο πήγε να αιφνιδιάσει τον Στιλ αλλά ο Άγγλος γκολκίπερ μπλόκαρε την μπάλα.
Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Στιλ έκανε μια λάθος πάσα για τον Μπούι ο οποίος δεν πρόλαβε με τον Ρομέου να κόβει και να πασάρει με την μια στον Ιγκόρ. Αυτός μπήκε μέσα στην περιοχή και με όμορφο πλασέ έκανε το 1-0.
Γρήγορη ισοφάριση για τους πράσινους.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με την έναρξη του δευτέρου μέρους να πιέσει και πάλι την άμυνα του Πανθρακικού καθώς οι πράσινοι ήταν καλύτεροι από τους αντίπαλους τους αλλά όχι ουσιαστικοί. Στο 55' έφτασαν στην ισοφάριση μετά από κόρνερ ο Νάνο από τα αριστερά και ο Σίλντενφελντ σηκώθηκε ψηλά και 1-1.
Οι πράσινοι θα μπορούσαν να φτάσουν στην ολική ανατροπή στο 58' όταν ο Μελίσσης γύρισε λανθασμένα την μπάλα προς τα πίσω ο Μπεργκ παρενέβη και έδωσε στον Καρέλη ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε αλλά η μπάλα πήγε στο δεξί κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία την μπλόκαρε ο Αθανασιάδης ο οποίος είχε νικηθεί σε πρώτο χρόνο.
Στο 59' της αναμέτρησης ο Κύζας απέβαλε τον Μπούρμπο. Ο οπισθοφύλακας των πράσινων έκανε φάουλ στον Ιγκόρ έξω από την περιοχή και ο ρέφερι της αναμέτρησης του έδειξε την κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη και άφησε τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες για τριάντα και πλέον λεπτά.
Όπως είναι λογικό το αριθμητικό μειονέκτημα των πράσινων έδωσε πλεονέκτημα στους γηπεδούχους που προσπάθησαν να πιέσουν και στο 60' έχασαν μια καλή στιγμή με τον Μπαϊκαρά αλλά το σουτ του έφυγε έξω.
Στο 64' της αναμέτρησης και με τον Παναθηναϊκό να παίζει με δέκα παίκτες ο Αναστασίου έριξε στην μάχη τους Πέτριτς, Πράνιτς αντί των Κλωναρίδη, Μπεργκ θέλοντας το τριφύλλι να διασφαλίσει το αποτέλεσμα.
Οι γηπεδούχοι έγιναν και πάλι απειλητικοί στο71' όταν ο Ντιγκινί βρέθηκε έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ αλλά στο κέντρο της εστίας του Στιλ ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.
Δυο καλές στιγμές για το τριφύλλι.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγει στην επίθεση στα τελευταία λεπτά και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο και στο 80' ο Νάνο έκανε το κόρνερ ο "Σίφο" ξέφυγε ωραία από τον αντίπαλο του και έπιασε ένα αριστερό βολέ με την μπάλα να πηγαίνει στην αγκαλιά του Αθανασιάδη.
Στο 86' οι πράσινοι έκρυψαν την μπάλα με τους Πέτριτς και Πράνιτς να αλλάζουν ωραία την μπάλα και τον Πέτριτς να δίνει στον Ατζαγκούν μέσα στην περιοχή. Αυτός φάτσα με το τέρμα δεν πλάσαρε σωστά και έστειλε την μπάλα να περάσει σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη.
Γκολ με Τζάνη και όλοι μέσα.
Οι παίκτες του Πανθρακικού γνωρίζοντας ότι έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν ένα σημαντικό τρίποντο πίεσαν για τη νίκη μέχρι το τέλος και δικαιώθηκαν. Στο 90' της αναμέτρησης ο Μπαϊκαρά έκανε την σέντρα από τα δεξιά ο Ιγκόρ πάσα με το στήθος προς τον Τζάνη και αυτός από κοντά με δυνατό σουτ νίκησε τον Στιλ και έγραψε το 2-1.
Ακολούθησαν σκηνές τρέλας και έξαλλοι πανηγυρισμοί από παίκτες και τεχνικό επιτελείο καθώς ακόμα και οι ποδοσφαιριστές που ήταν στον πάγκο αλλά και ο Ρόκα με τους συνεργάτες του μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν έξαλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου