Τελευταία Νέα

27/5/15

3η αγωνιστική των play-off της Superleague : ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1

Κυρίαρχος που δεν Τουμπα-ρει με τίποτα!
Άπλωσε σεντόνι στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός. Ανώτεροι από τον ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα οι πράσινοι δεν δυσκολεύτηκαν να φύγουν με το διπλό από την Θεσσαλονίκη με γκολ που σημείωσε ο Ταυλαρίδης στο 43'.
Μόνο τελικός για την πρώτη θέση των play off δεν ήταν η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Οι "πράσινοι" με την... φόρα των πολύ καλών εμφανίσεών τους το τελευταίο διάστημα πέρασαν κι από την Τούμπα κερδίζοντας με 1-0 με γκολ του Ταυλαρίδη στο 43'. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου επιβλήθηκε σε όλους τους τομείς, κέρδισε κατά κράτος όλες τις προσωπικές μονομαχίες, είχε περισσότερες και πιο κλασσικές ευκαιρίες για γκολ και δίκαι πανηγυρίζει την σχεδόν βέβαιη παρουσία της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.
Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη πλευρά, επιβεβαίωσε την προβληματική εικόνα του εδώ και αρκετό καιρό που οδήγησε τους αγανακτισμένους οπαδούς να φωνάξουν στο φινάλε το σύνθημα:"Σαββίδη προχώρα, άλλαξέ τα όλα!"Αν υπάρχει κάτι θετικό για τον "Δικέφαλο" αυτό είναι το παρατεταμένο φορμάρισμα του Ιτάνζ, που τον γλίτωσε από περισσότερα γκολ και η πολύ καλή παρουσία του Ρικάρντο Κόστα. 

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτωλ/νια)
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλ/νια), Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας).
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ(Γεωργιάδης): Ίτανζ, Κίτσιου, Ρ. Κόστα, Τζαβέλας, Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Νομπόα, Μακ, Παπαδόπουλος (46' Αθανασιάδης, 68' Λ. τρ. Κουλούρης), Πόζογλου (46' Περέιρα).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντεντφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Νίνης (77' Λαγός), Πράνιτς, Μαυρίας, Καρέλης (63' Μπεργκ).
Γκολ: 43' Ταυλαρίδης
Κίτρινες:  74' Κάτσε, 87' Τζιόλης, 90' Τζαβέλας/63' Ατζαγκούν, 90' Μπεργκ.
Η Βαθμολογία των πλέι οφ:
1) Παναθηναϊκός 11

2) 
ΠΑΟΚ 4

3) 
Αστέρας Τρίπολης 3

4) 
Ατρόμητος 2

Μηδέν παθητικό και πάλι για τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε στο ντέρμπι τον Πόζογλου αντί του Περέιρα, θέλοντας σε συνδυασμό με την παρουσία του Μακ στο άλλο άκρο να δώσει ταχύτητα στην γραμμή κρούσης του ΠΑΟΚ. Από την άλλη ο Γιάννης Αναστασίου κράτησε και σήμερα τον Μπεργκ στον πάγκο, ποντάροντας στην βοήθεια του Σουηδού φορ κατά την διάρκεια του ματς.
Τα πρώτα λεπτά κύλησαν χωρίς αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες και τον ΠΑΟΚ να είναι πιο δραστήριος στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο η πρώτη τελική προσπάθεια άνηκε στους φιλοξενούμενους, με ένα σουτ του Καρέλη από πλάγια θέση που πέρασε μόλις άουτ.
Διπλή ευκαιρία με Νίνη, Πράνιτς.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ΄'ακρως επικίνδυνος στις επιακέψεις του στα καρέ του ΠΑΟΚ και στο 15' έχασε διπλή ευκαιρία, αρχικά με πλασέ του Νίνη στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Νάνο που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Ιτάνζ και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα όταν ο Πράνιτς ελίχθηκε, σούταρε, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Δικεφάλου ήταν σε ετοιμότητα.
Η παρθενική τελική προσπάθεια του ΠΑΟΚ στο ματς σημειώθηκε στο 20'. Ο Νομπά σέντραρε, ο Κίτσιου κατέβασε ωραία την μπάλα, σούταρε από πλάγια θέση, όμως, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Στιλ. Ο Νίνης στο 22' επιχείρησε "κεραυνό" έξω από την περιοχή αναγκάζοντας ξανά τον Ιτάνζ σε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ ένα φάουλ του Νάνο στο 26' δεν ανησύχησε τον πορτιέρο του Δικεφάλου. Ο Ιτάνζ μπλόκαρε, επίσης, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Καρέλη στο 29'.
Ταυλαρίδης και 0-1.
Ο Σωτήρης Νίνης ήταν μόνιμος πονοκέφαλος για την άμυνα του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα και στο 32' ξαναέφτασε μια ανάσα από το γκολ. Μετά από ωραία ατομική προσπάθεια έξω από την περιοχή σούταρε με το αριστερό και είδε την μπάλα να "γλείφει" το κάθετο δοκάρι του Ιτάνζ και να φεύγει έξω. Ο ΠΑΟΚ έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του στο 38' όταν μετά από ωραία ενέργεια από δεξιά και σέντρα του Κίτσιου ο Κάτσε δεν κατάφερε να βρει στόχο με πλασέ στην κίνηση.  Αυτό που φαινόταν ότι θα συμβεί έγινε, τελικά, πράξη στο 43'. Ο Νάνο έβγαλε σέντραρε ακριβείας, ο Ταυλαρίδης πήδηξε στο σωστό τάιμινγκ στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι την λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τρεις φάσεις. Αρχικά με σουτ του Μακ στο 45' υπό καλές προϋποθέσεις που πέρασε ψηλά άουτ και ένα λεπτό αργότερα με συρτό σουτ του Κίτσιου που έφυγε μόλις έξω. Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν μία γυριστή κεφαλιά του Κόστα που απέκρουσε με υπερένταση ο Στιλ.
Διπλή αλλαγή.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γεωργιάδης έβγαλε τους Παπαδόπουλο και Πόζογλου και πέρασε στο γήπεδο τους Αθανασιάδη,Περέιρα, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ στην επανάληψη. Παραλίγο, μάλιστα, να το πετύχει στο 51' ο Κίτσιου, ο οποίος σούταρε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχη, όμως, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε έξω, ενώ στο 56' ακολούθησε επικίδυνο σουτ του Κάτσε που πέρασε μόλις άουτ.
"Βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα...".
Η εικόνα του ΠΑΟΚ από εκείνο το σημείο και μετά ήταν αποκαρδιωτική, αφού ο Δικέφαλος έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει και έστω να ισοφαρίσει. Ετσι, κάπου στο 70ο λεπτό ακούστηκε από τις κερκίδες της Τούμπας το σύνθημα "βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα, όποιος δεν μπορεί να πάει στα...", ενώ προς το τέλος οι φίλοι του Δικεφάλου αποκάλεσαν τους παίκτες "κοπρόσκυλα". Μέχρι το φινάλε ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνευσε, φεύγοντας, τελικά, με το διπλό (0-1) από την Τούμπα. Στο 89', μάλιστα, παραλίγο να πετύχει και δεύτερο γκολ με κοντινή κεφαλιά του Μπεργκ που εξουδετέρωσε ο Ιτάνζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου