Τελευταία Νέα

28/10/15

1η Aγωνιστική 3ου ομίλου Κυπέλλου Ελλάδας : ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 2-0

Δεν την… πάτησε ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ ξεκλείδωσε την άμυνα του Πανθρακικού στο 72ο λεπτό με τον Πέλκα και πέτυχε ένα όμορφο γκολ με τον Μακ στο 86', κερδίζοντας 2-0 τους "κροκόδειλους".
Αγχώθηκε, αλλά τελικά είπε… όχι (για να μπούμε στο κλίμα της ημέρας) στη γκέλα ο ΠΑΟΚ, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών του στο Κύπελλο Ελλάδας. Επιβλήθηκε με 2-0 του Πανθρακικού στην «παγωμένη» από το κρύο και την έλλειψη κόσμου Τούμπα και άρχισε με τρίποντο τις υποχρεώσεις του στον τρίτο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο ΠΑΟΚ είχε την κυριαρχία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά έπρεπε να μπουν στην ενδεκάδα ο Μακ και ο Ροντρίγκες για να γίνει πραγματικά πιεστικός και να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες. Σε μία από αυτές στο 72΄ο Πέλκας έκανε και την ασίστ πέτυχε και το γκολ (με ενδιάμεσο το δοκάρι του Μακ) και κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ακολούθησαν κι άλλες φάσεις για να φτάσουμε στο 86΄όταν ο Μακ με πολύ ψύχραιμο πλασέ στο ριμπάουντ από επέμβαση του Πασχαλάλη σε σουτ του Γκολάσα διαμόρφωσε το τελικό 20.
Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν με αξιοπρέπεια (θα μπορούσαν μάλιστα να είχαν προηγηθεί στο πρώτο μέρος), αλλά τελικά λύγισαν στην διαφορά ταχύτητας με τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ.
Καλά στοιχεία από Κοροβέση, Χαρίση, με δεδομένη και την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Κατά διαστήματα θετικός και ο Γκολάσα. Στα αξιοσημείωτα και η χρησιμοποίηση του Σάμπο για μεγάλο διάστημα σε ρόλο δεξιού ακραίου, στο 3-5-2.
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/σου)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γκάγκας (Λάρισας)
4ος: Τζήλος (Λάρισας).
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Μαλεζάς, Σκόνδρας, Σάμπο (Ροντρίγκες 62΄), Χαρίσης,  Γκολάσα, Κοροβέσης (Μακ 62΄), Ζάιρο (Σαββίδης 79΄), Πέλκας, Αθανασιάδης.
Πανθρακικός: Πασχαλάκης, Χρήστου (Μαρκόπουλος 46΄), Πουτουρίδης, Μπουγαίδης, Παπαγεωργίου, Ηλιάδης, Σετί, Παπαχρήστος, Ροτζέριο (Ψάλτης 69΄), Μπαϊκαρά, Νικόλτσης (Μουδουρογλου 78').
Γκολ: Πέλκας 72', Μακ 86΄
Κάρτες: Παπαχρήστος 57', Ροτζέριο 69΄

Ο αγώνας:

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στις ενδεκάδες τους κι έτσι στα πρώτα λεπτά δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό και να δημιουργήσουν καλές φάσεις. Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε δίχως να συμβεί τίποτα αξιόλογο, με τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί τη μπάλα και να προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό και τον Πανθρακικό να στέκεται καλά ανασταλτικά. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 12΄, όταν ο Ηλιάδης επιχείρησε ένα αδύναμο σουτ που πέρασε άουτ δίχως να ανησυχήσει τον Γλύκο. Στο 16΄ ο Σάμπο έπιασε ένα δυνατό ευθύβολο σουτ από τα τριάντα μέτρα, σε εκτέλεση φάουλ μετά από στρώσιμο του Πέλκα. Στο 17΄ο Χαρίσης έκανε ωραία ατομική ενέργεια αλλά δεν τελείωσε τη φάση αποτελεσματικά πλασάροντας άουτ.
Στο 26΄ο Μπαϊκαρά χαστούκισε, άθελά του τον Κοροβέση στο λαιμό, έχοντας απλωμένα τα χέρια. Φάση την οποία δεν αντιλήφθηκαν ο Σιδηρόπουλος και ο α΄ βοηθός Ευθυμιάδης. Στη συνέχεια, αφού ο Κοροβέσης έμεινε για λίγο στο έδαφος, ο Μπαϊκαρά πήγε και του έδωσε το χέρι. Ηταν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές στο πρώτα μισάωρο του αγώνα. Στο 31΄ο Ζάιρο έκανε εξαιρετικό σλάλομ με ωραίες ντρίμπλες, απέφυγε δύο αντιπάλους, όμως το πλασέ του απέκρουσε ο Πασχαλάκης σε κόρνερ. Στο δεύτερο μισό του δευτέρου ημιχρόνου ο Τούντορ έκανε μία αξιοσημείωτη εσωτερική αλλαγή στο σχήμα του ΠΑΟΚ, φέρνοντας τον Σάμπο στη δεξιά πλευρά και τον Γκολάσα στη μεσαία γραμμή, σε ρόλο αμυντικού χαφ.
Άγγιξε το γκολ ο Πανθρακικός.
Η σπουδαιότερη φάση του πρώτου μέρους ήρθε στο 43΄και ήταν για τους φιλοξενούμενους. Ο Μπαϊκαρά γύρισε τη μπάλα μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ από τη δεξιά πλευρά, ο Ροτζέριο Μάρτινς πλάσαρε από καλή θέση, όμως ο Γλύκος απέκρουσε δύσκολα το κοντινό πλασέ και κράτησε το μηδέν, με τον Πανθρακικό να φτάνει κοντά στο γκολ λίγο πριν το ημίχρονο.
Στο 61΄ο Τούντορ πέρασε στο ματς τον Γκάρι Ροντρίγκες και τον Ρόμπερτ Μακ αντικαθιστώντας τους Σάμπο και Κοροβέση, αλλάζοντας τη ροή του αγώνα. Στο 65΄ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Πέλκα να βγαίνει σε θέση τετ α τετ μετά από σουτ του Κλάους που κόντραρε, όμως να πλασάρει απογοητευτικά άουτ σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά δυνατό σουτ του Γκολάσα.
Άνοιξε το σκορ ο Πέλκας.
Στο 72΄ήρθε το γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Πέλκας έβγαλε φανταστική κάθετη μπαλιά στον Μακ ο οποίος πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Πασχαλή με τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρια, όμως στην επαναφορά να στρώνεται στον δημιουργό της φάσης Πέλκα, που πλάσαρε στα δίχτυα, καθώς δεν μπόρεσε να αποκρούσει πάνω στη γραμμή ο Πουτουρίδης, παρότι βρήκε τη μπάλα.
Στο 77΄μετά από ωραία κάθετη μπαλιά ο Ζάιρο βγήκε σε θέση τετ α τετ πλασάροντας όμως πάνω στον Πασχαλάκη. Στο 85΄ ο Ροντρίγκες έφυγε ταχύτητα στην πλάτη της άμυνας του Πανθρακικού όμως δεν μπόρεσε να σπάσει τη μπάλα δίπλα του στον Μακ, καθώς ο Πασχαλάκης πρόλαβε να κόψει με το πόδι.

"Σφράγισε" τη νίκη ο Μακ.

Στο 86΄ ο Μακ ήταν σε θέση βολής μετά από σουτ του Γκολάσα που απέκρουσε ο Πασχαλάκης και παίρνοντας το ριμπάουντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Στο 91΄ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σκόνδρα να γυρίζει παράλληλα τη μπάλα στην περιοχή όμως τον Κλάους να μην προλαβαίνει να βρει τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα.

              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου