Τελευταία Νέα

31/10/15

9η Aγωνιστική Super League : Βέροια - Ολυμπιακός 0-2

Οι αλλαγές του Σίλβα στην επανάληψη και ένα λάθος του Λόπεθ, έδωσαν στον Ολυμπιακό την εκτός έδρας νίκη επί της Βέροιας με σκορ 2-0. Με σκόρερ τους Ιντέγε (55') και Ντουρμάζ (74') οι Πειραιώτες έφτασαν στο "9 στα 9".
Aκόμη μια εκτός έδρας αποστολή έφεραν εις πέρας οι "ερυθρόλευκοι", καθώς πέρασαν νικηφόρα από το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας κερδίζοντας την τοπική ομάδα με σκορ 2-0. Ο Ολυμπιακός με αυτό το τρίποντο έκανε το "9 στα 9" στην Super League και εξακολουθεί να οδηγεί βαθμολογικά την κούρσα του πρωταθλήματος.
Οι γηπεδούχοι, που είχαν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και γενικά κάμποσες ευκαιρίες για να προβληματίσουν τους Πειραιώτες, έμειναν χωρίς εντός έδρας επιτυχία για ένα ακόμη παιχνίδι. Έφτασαν τις 4 ήττες (συν 1 ισοπαλία) στο γήπεδο τους, την στιγμή που τρέχουν ένα αήττητο σερί με 3 νίκες και 1 ισοπαλία εκτός έδρας.
Την επόμενη αγωνιστική η Βέροια πηγαίνει στην Λιβαδειά για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, ενώ ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Ηρακλή, έχοντας προηγουμένως αναμετρηθεί με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο Φάληρο για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)
Βοηθοί: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (ΕΠΣ Δωδ/σου), Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δ. Αττικής)
Συνθέσεις:
Βέροια (Γεωργιάδης): Λόπεθ, Μαλόν, Ετζενγκουέλε, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Ιμπραχίμ, Άρτσε (72' Άρτσε), Μαγιέφσκι, Ναζλίδης (62' Νέτο), Καϊκούτ, Αμπντούν.
Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο (46' Ερνάνι), Φορτούνης (84' Φινμπόγκασον), Σεμπά (72' Ντουρμάζ), Ιντέγε.
Γκολ: / 55' Ιντέγε, 74' Ντουρμάζ
Κάρτες: 39' Ιμπραχίμ, 59' Εντζεγκουέλε, 90' Νέτο / 85' Μποτία, 90' Σιόβας
Κόκκινες: 87' Ιμπραχίμ (2η κίτρινη)
Η διαφορά στο βάθος του πάγκου.
Η Βέροια προερχόταν από σπουδαίο "διπλό" στη Νέα Σμύρνη, ο Ολυμπιακός είχε τον αέρα του "8 στα 8" και τουλάχιστον από πλευράς ψυχολογίας οι δύο μονομάχοι έμπαιναν με τις καλύτερες των προϋποθέσεων στην αρένα του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλά διαβασμένοι, είχαν ως πρώτο τους μέλημα την καλή ανασταλτική λειτουργία αλλά παράλληλα ήθελαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο.
Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε την κατοχή της μπάλας (38% - 62%), προσπαθούσε κυρίως από τις πτέρυγες να απειλήσει, ωστόσο η υπεροχή του ήταν ανούσια καθώς οι μέσοι και μεσοεπιθετικοί του υπέπιπταν σε αβίαστα λάθη, με τον Ιντέγε ματαίως να περιμένει μια ορθολογική τροφοδότηση.
Οι στιγμές που πραγματικά απείλησαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος περιορίζονται σε δύο (5', 13') καλές εκτελέσεις φάουλ του Φορτούνη που όμως βρήκαν σε ετοιμότητα τον Λόπεθ.

Με κενά στο κέντρο της άμυνας ο Ολυμπιακός.

Η Βέροια έκανε περισσότερο αισθητή την παρουσία της στα καρέ των Πειραιωτών, όμως ο Ρομπέρτο στο 5' επενέβη εντυπωσιακά στο σουτ του Μαγιέφσκι από το ύψος του πέναλτι, ενώ οι Καϊκούτ (22') και Ναζλίδης (28') αστόχησαν από ευνοϊκή θέση. Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε το αρχικό 45λέπτο στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας. Τα κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν με το ξεκίνημα και της επανάληψης. Άρτσε και Μαγιέφσκι άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο δεύτερος σούταρε με το αριστερό από καλή θέση αλλά αστόχησε.

Οι αλλαγές του Σίλβα έκαναν την διαφορά.

Ο Γεωργιάδης μάλλον δεν είχε λόγο να αλλάξει κάτι στην ομάδα του, σε αντίθεση με τον Σίλβα που περνώντας τον Ερνάνι αντί Πάρντο έψαχνε περισσότερα πράγματα από την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του.
Στο 48' ο Πορτογάλος εξτρέμ πέρασε ωραία εντός περιοχής στον Σεμπά, η προσπάθεια του οποίου πάνω στην κίνηση ήταν κακή, κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Λόπεθ. Το τέμπο του αγώνα ήταν γρήγορο στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός με τον Ερνάνι άρχισε να ανεβάζει στροφές και έστω με δόση τύχης έφτασε στην επίτευξη ενός τέρματος.
Η έμπνευση του Σίλβα αποδείχθηκε αποτελεσματική, καθώς στο 55' ο Ερνάνι σέντραρε προς τον Ιντέγε και ο Λόπεθ έκανε κακό υπολογισμό, έδιωξε με τα πόδια πάνω στον Νιγηριανό φορ και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του!
Επτά λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε δεύτερο τέρμα, όταν ο Φορτούνης είδε την κίνηση του Ιντέγε, του πέρασε με σκάψιμο την μπάλα αλλά η ωραία προσποίηση και το πλασέ του Νιγηριανού δεν κατέληξε σε γκολ.
Η Βέροια απείλησε στο 66' - και πάλι από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής - με τον Μαγιέφσκι να υποδέχεται την σέντρα του Μαλόν κάνοντας ένα γυριστό σκαστό σουτ που έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο.
Στο 72' ο ο Σίλβα αποφάσισε να περάσει στο ματς τον Ντουρμάζ αντί του Σεμπά και δύο λεπτά αργότερα ο Σουηδός εξτρέμ με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Λόπεθ (δοκάρι και μέσα), σημειώνοντας το 0-2. Το μας είχε αποκτήσει ξανά γρήγορο ρυθμό, πολύ περισσότερο από την στιγμή που η Βέροια ήθελε να ψάξει ένα τέρμα που θα την ξαναβάλει στο παιχνίδι.
Στο 84' ο Ρομπέρτο μπλόκαρε την προσπάθεια του Νέτο με το αριστερό και τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Ιμπραχίμ με 2η κίτρινη κάρτα, για μαρκάρισμα στον Ερνάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου