Τελευταία Νέα

21/11/15

7η Αγωνιστική Α1 : Κολοσσός Ρόδου - Λαύριο 61-72

Το Λαύριο έκανε πράγματα και θαύματα στο Βενετόκλειο, για να υποχρεώσει τον Κολοσσό στην πρώτη του εντός έδρας ήττα για φέτος στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ (61-72). Μισάωρη διακοπή στο παιχνίδι λόγω πτώσης του ρεύματος στο γήπεδο.
Το Λαύριο είναι... στα πάνω του! Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη σημείωσε τη δεύτερη σερί νίκη της (και τρίτη στο σύνολο), ρίχνοντας στο καναβάτσο τον Κολοσσό που δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην αντεπίθεση που έκαναν οι νεοφώτιστοι στην τελευταία περίοδο.
 Στα αξοσημείωτα της αναμέτρησης η μισάωρη διακοπή στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν έπεσε το ρεύμα στο γήπεδο. Κάτι που, όπως αποδείχθηκε, επηρέασε περισσότερο τους γηπεδούχους παρά τους φιλοξενούμενους.

Ο πρωταγωνιστής:

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ του Λαυρίου, αλλά αποδείχθηκε ο παίκτης που "άναψε τη σπίθα" για να έρθει το "διπλό". Αν μπορούσαμε να προσθέσουμε στο κάδρο κι έναν... συμπρωταγωνιστή, αυτός θα ήταν -δίχως αμφιβολία- ο Ουσμάν Κρουμπαλί, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Ο αριθμός του αγώνα:

Με 35% στα σουτ εντός παιδιάς στο Βενετόκλειο, ήταν αδύνατο για τον Κολοσσό να κάμψει την αντίσταση του Λαυρίου.

Που κρίθηκε:

Στο "ξέσπασμα" του Λαυρίου στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν ξαναπήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Ο Ουσμάν Κρουμπαλί έκανε όλη τη "βρώμικη δουλειά" στην άμυνα κι ήταν αυτός που πέτυχε ουκ ολίγα μεγάλα καλάθια, για να οδηγήσει τους νεοφώτιστους στη νίκη με +11.

Ο αγώνας:
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε η νευρικότητα των "θαλασσί", οι οποίοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με 6/16 σουτ εντός παιδιάς, εκ των οποίων 0/5 τρίποντα. Από την άλλη, οι Ουσμάν Κρουμπαλί και Τζαμάλ Νίξον έκαναν εξαιρετική δουλειά στην επίθεση, αποτελώντας την πρώτη επιλογή για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη. Το Λαύριο όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο γεγονός, όντας πίσω στο σκορ με το τέλος της πρώτης περιόδου (13-12).
Το μπλακ άουτ στο Βενετόκλειο (στο 11'47'') όμως, επηρέασε σημαντικά τους γηπεδούχους. Κι αυτό γιατί η μισάωρη διακοπή που ακολούθησε, είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει άρδην η εικόνα του αγώνα, μόλις οι παίκτες επέστρεψαν στις θέσεις τους. Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου ανέλαβε χρέη ηγέτη για τους "κυανοκίτρινους" στο διάστημα που ακολούθησε, μέχρι την ανάπαυλα. Ο άλλοτε διεθνής γκαρντ είχε 13 πόντους δίχως να χάσει σουτ (2/2 δίποντα και 3/3 τρίποντα) μέχρις ότου οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, αποτελώντας τον βασικότερο λόγο για το +6 (30-36) του Λαυρίου.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι "θαλασσί" αντέδρασαν κάτι παραπάνω από καλά, έχοντας ως "όπλο" την απόδοσή τους στο πίσω μέρος του παρκέ. Αφού περιόρισαν σημαντικά τη δράση των γκαρντ των φιλοξενούμενων, βρήκαν ρυθμό (και) στην επίθεση, για να φτάσουν στο +2 (50-48) με το τέλος της τρίτης περιόδου. Μέχρις εκεί όμως άντεξε ο Κολοσσός, αφού τα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα ανήκαν εξ ολοκλήρου στο Λαύριο.
Ο Ουσμάν Κρουμπαλί πήρε... το όπλο του και μαζί με τον Τζαμάλ Νίξον έκαναν το κάτι παραπάνω για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη, που σταδιακά επέβαλλε τον ρυθμό της. Το παιχνίδι μάλιστα "άνοιξε" αρκετά από τη στιγμή που οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη δεν είχαν την απαραίτητη υπομονή. Κάπως έτσι φτάσαμε στο "διπλό" του Λαυρίου, το δεύτερο στο φετινό πρωτάθλημα, που απομάκρυνε σημαντικά τους νεοφώτιστους από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Τα δεκάλεπτα: 13-12, 30-36, 50-48, 61-72.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 13 (1), Λίντεν 5 (1), Ρέλεφορντ 8, ΜακΓκι 10, Λιούις 2, Μπιλλής, Μανωλόπουλος 8 (2), Ντέιβις 13, Γεωργαλλής, Άχονεν 2.
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Γιανγκ 2, Κρουμπαλί 15 (1 τρίπ., 12 ριμπ.), Νίξον 15 (1), Γιαννακόπουλος 7 (2), Μπάρλος 7 (1), Σακελλαρίου 13 (3), Νικολακόπουλος, Περράκης 3 (1), Κακλαμανάκης, Έβανς 10 (2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου