Τελευταία Νέα

10/1/16

17η Aγωνιστική Super League : Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 3-1

Καταπληκτικός ο Ολυμπιακός για 60 λεπτά, σκόραρε 3 φορές και έχασε σωρεία ευκαιριών στο τελικό 3-1 επί του Λεβαδειακού, δημιουργώντας παράλληλα νέο ρεκόρ με 17 σερί νίκες.
Με στόχο την 17η σερί νίκη του και την θέσπιση ενός νέου ρεκόρ υποδέχθηκε ο Ολυμπιακός τον Λεβαδειακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.
Οι Πειραιώτες το κατάφεραν και μάλιστα με στυλ. Ιδιαίτερα στα πρώτα 60 λεπτά του αγώνα οι παίκτες του Σίλβα χάρισαν θέαμα και ουσία στον κόσμο τους, πετυχαίνοντας 3 τέρματα και χάνοντας σωρεία ευκαιριών που θα τους επέτρεπε ακόμη και διπλάσιο σκορ!
Ιντέγε (15'), Πάρντο (42') και Ντομίνγκες (56') πέτυχαν τα τέρματα των "ερυθρολεύκων" για το τελικό υπέρ τους 3-1 στο Φάληρο κόντρα στους Βοιωτούς, για τους οποίους μείωσε ο Μπεν στο 88', δημιουργώντας έτσι ένα νέο ρεκόρ με 17 σερί νίκες, το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να "τραβήξουν" κι άλλο στις επόμενες αγωνιστικές.
Μιλιάζες, Μπελγκαζουανί, Φαβάλι, Ρομέου, Ουόν, Γιακουμάκης, Μάντζιος και Νικολάου δεν ήταν στην διάθεση του Άκη Μάντζιου για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ενώ ο Μάρκο Σίλβα δεν μπορούσε να υπολογίζει στον Ελαμπντελαουί (είναι στη Νορβηγία για τη γέννηση του παιδιού του), με τον Φορτούνη να έχει μείνει εκτός αποστολής στα πλαίσια του ροτέισον.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Εμμανουήλ Βλάσσης (ΕΠΣ Λασιθίου), Εμμανουήλ Καλφάκης (ΕΠΣ Χανίων)
Συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (74' Μανιάτης), Ντουρμάζ, Πάρντο (82' Σεμπά), Ντομίνγκες (71' Κολοβός), Ιντέγε.
Λεβαδειακός (Μάντζιος): Βερέμκο, Μουλόπουλος (46' Παππάς), Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Μαχαίρας, Μεντί, Στάθης, Τσουρίκοφ (46' Μερεμπασβίλι), Ντομοβτσίσκι (70' Καψάσκης), Μίνγκας, Μπεν.
Γκολ: 15' Ιντέγε, 42' Πάρντο, 56' Ντομίνγκες / 88' Μπεν
Κάρτες: 58' Πάρντο / 58' Μεντί
Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός.
Με τον Ολυμπιακό να έχει το πάνω χέρι στο ματς από το ξεκίνημα και τον Λεβαδειακό να προσπαθεί πότε να παγώσει τον ρυθμό και πότε να βγει στην κόντρα, οι φίλοι των γηπεδούχων είδαν την ομάδα τους να δημιουργεί σωρεία ευκαιριών στο πρώτο μέρος αλλά να σκοράρει μόνο δύο φορές.
Και το λέμε αυτό διότι οι Πειραιώτες έφτιαξαν -και έχασαν- τόσες ευκαιρίες σε open play, όσες δεν είχαν κάνει μαζί στα προηγούμενα 4-5 παιχνίδια τους συνολικά!
Στο πρώτο τέταρτο οι Βοιωτοί είχαν μια καλή κυκλοφορία της μπάλας, καταφέρνοντας να κρατάνε χαμηλά το τέμπο του αγώνα. Στο 15' όμως ο Ολυμπιακός "χτύπησε" σε ανοιχτό γήπεδο και πήρε προβάδισμα με τον Ιντέγε, έπειτα από μεταβίβαση "πάρε - βάλε" του Πάρντο.
Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην. Η ομάδα του Σίλβα άρχισε να πιέζει αφόρητα και να δημιουργεί κλασικές ευκαιρίες με φοβερή συχνότητα! Ο Μουλόπουλος στο 14' είχε προλάβει να πάρει την... μπουκιά από το στόμα του Ντουρμάζ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γιάχιτς έβαλε σωτήρια κόντρα στον Σιόβα.
Στο 25' ο Βερέμκο σταμάτησε την κεφαλιά του Καμπιάσο, στο επόμενο τρίλεπτο ο Ιντέγε είχε δύο κραυγαλέες ευκαιρίες να σκοράρει, ενώ στο 36ο λεπτό ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού σταμάτησε από τα τέσσερα μέτρα τον Πάρντο!
Ο Ντομίνγκες κρατούσε την μπαγκέτα στον αγωνιστικό χώρο και έδινε τον ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους στο ίδιο διάστημα να έχουν ρόλο θεατή στο ματς, με εξαίρεση μια καλή στιγμή στην κόντρα με τον Μπεν στο 19'. Και αφού ο Ολυμπιακός έχανε τις ευκαιρίες με το τσουβάλι, βρήκε το δεύτερο τέρμα του σε μια ανύποπτη φάση.
Ο Πάρντο κυνήγησε μια μπαλιά που έμοιαζε χαμένη, αλλά ο Βερέμκο έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Κολομβιανός είχε την οξυδέρκεια να εκμεταλλευθεί το λάθος σημειώνοντας το 2-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Η εικόνα στην επανάληψη δεν άλλαξε, παρά μόνο το σκορ. Στο 56ο λεπτό ο Ντουρμάζ έφυγε ωραία από αριστερά, έβγαλε τον Ντομίνγκες φάτσα με τον Βερέμκο και ο Αργεντίνος "άδειασε" τον γκολκίπερ των Βοιωτών πλασάροντας σε κενή εστία για το 3-0.
Δύο λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να χαλάσει το παιχνίδι με τους Μεντί και Πάρντο έτοιμους να "πιαστούν", όμως με την επέμβαση των ψυχραιμότερων ηρέμησαν γρήγορα τα πράματα.
Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να ψάχνει γκολ στο ματς, αλλά από το 60' και μετά δεν δημιουργούσε ευκαιρίες με την ίδια συχνότητα του πρώτου μέρους. Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Μπεν για το τελικό 3-1 στο Φάληρο, σκορ πάντως που αδικεί τους "ερυθρόλευκους" και κολακεύει τους Βοιωτούς.
Οι φίλοι του Ολυμπιακού φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Μάρκο Σίλβα και χειροκρότησαν θερμά τους παίκτες της ομάδας τους με το τελευταίο σφύριγμα του Βοσκάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου