Τελευταία Νέα

10/1/16

17η Aγωνιστική Super League : Παναιτωλικός - Αστέρα Τρίπολης 2-1

Έχοντας μεγάλη ανάγκη από βαθμούς, ο Παναιτωλικός ήταν πιο αποτελεσματικός και νίκησε 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο! Ο Παπάζογλου το γκολ της νίκης, είχαν προηγηθεί τα τέρματα των Ρουσκουγιέδα και Γιάννου.

Βρρισκόμενος σε δυσχερή θέση εξαιτίας της 14ης θέσης στο πρωτάθλημα, ο Παναιτωλικός "καιγόταν" για τους τρεις βαθμούς και τους πήρε, νικώντας 2-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Οι Αγρινιώτες ήταν πιο αποφασιστικοί και παθιασμένοι από τους Αρκάδες, αξιοποίησαν μία ευκαιρία παραπάνω και βελτίωσαν τη θέση τους στη βαθμολογική κατάταξη. Φυσικά, ακόμα δεν έχουν πετύχει το παραμικρό και θα χρειαστούν και άλλες νίκες, ώστε να ξεφύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού και να διατηρηθούν στη Superleague.
Ο Αστέρας δεν ήταν τόσο χειρότερος του Παναιτωλικού σε συνολική απόδοση, αλλά δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες του, με αποκορύφωμα την τριπλή ευκαιρία των Παπαδόπουλου, Γιάννου και Τσοκάνη στο 87'. Επιπροσθέτως, οι παίκτες του δεν είχαν την ίδια μαχητικότητα με τους αντιπάλους και μοιραία στις λεπτομέρειες ήταν κατώτεροι. Σίγουρα, θα χρειαστεί να βελτιωθούν στη συνέχεια, προκειμένου να διασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα play off, μαζί με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Αγρινίου
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Συνθέσεις:
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μάρτιν, Κούσας, Ρουσκουγιέδα (72' Κάπελ), Βιγιαφάνες (79' Βασιλούδης), Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο (89' Κουτρουμάνος), Μύγας, Ουάρντα.        
Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λανθαρότε, Φερνάντες (69' Παπαδόπουλος), Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Φούντας (77' Τσοκάνης), Λούι, Γκοϊάν, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (67' Κουρμπέλης), Γιάννου.
Γκολ: Ρουσκουγιέδα 53', Παπάζογλου 72' / Γιάννου 63'
Δοκάρι: Βιγιαφάνες 68'
Κίτρινες: Γιάννου 31', Ιγκλέσιας 36', Γκοϊάν 36', Ρουσκουγιέδα 70', Βιαγιαφάνες 74', Κουρμπέλης 75', Γιαννούλης 85', Παπάζογλου 85', Λανθαρότε 94', Ουάρντα 95'
To μάτς:
Από τα πρώτα λεπτά ήταν εμφανές ότι ο Παναιτωλικός ήθελε περισσότερο τη νίκη και άρχισε το ματς πιο δυνατά από τον Αστέρα. Ωστόσο, πλην ενός πλασέ του Μαρκόσβκι που το μπλόκαρε ο Μπαντής, ο Παναιτωλικός δεν ήταν απειλητικός. Η επόμενη απειλητική στιγμή ήταν μία εκτέλεση φάουλ από τον Πάουλο στο 26', ενώ ο Αστέρας προσέγγισε με αξιώσεις την εστία του Κυριακίδη στο 43', όταν το γύρισμα του Λανθαρότε δεν βρήκε αποδέκτη.
Ο Παναιτωλικός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο όπως και το πρώτος, αλλά με μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του. Στο 50' ο Βιγιαφάνες εξανάγκασε τον Μπαντή σε εντυπωσιακή απόκρουση με μακρινό σουτ, ενώ στο 53' ο Αργεντινός πάσαρε έξυπνα στον Ρουσκουγιέδα, ο οποίος πλάσαρε σωστά και σκόραρε!
Ο Αστέρας έδειχνε υπνωτισμένος, όμως λόγω της ποιότητας του αντέδρασε λίγο αργότερα. Στο 63', ο Φερνάντες σούταρε εντός περιοχής, ο Κυριακίδης απέκρουσε προσωρινά και ο Γιάννου από κοντά, ισοφάρισε με πλασέ. Το 1-1, όμως, όχι μόνο δεν ώθησε τον Αστέρα, αλλά αφύπνισε τον Παναιτωλικό.
Στο 68' ο Βιγιαφάνες εκτέλεσε απ' ευθείας φάουλ, ο Μπαντής απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, αλλά το γκολ ήρθε πέντε λεπτά αργότερα. Στο 72' ο Κέβιν σέντραρε στην περιοχή και ο Παπάζογλου με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή.
Ο Αστέρας έχασε απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 87', όταν ο Παπαδόπουλος σούταρε εντός περιοχής, ο Κυριακίδης απέκρουσε, ο Γιάννου πλάσαρε εξ' επαφής και ο πεσμένος γκολκίπερ των Αγρινιωτών απέκρουσε ξανά και στη συνέχεια, η μπάλα στρώθηκε στον Τσοκάνη από πλάγια θέση, αυτός σούταρε, όμως ο Μάκος με τάκλιν έσωσε πάνω στη γραμμή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου