Τελευταία Νέα

24/1/16

19η Aγωνιστική Super League : Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 0-2

Τα στιγμιότυπα από το Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά, αποδίδοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας και δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες. Οι Μπεργκ και Εσιέν τα γκολ, προβλήματα λόγω… Κοντονή. 
H ασθένεια της αστοχίας παραλίγο να προσβάλλει τον Παναθηναϊκό για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, αλλά τελικά δεν συνέβη… Τα γκολ των Μπεργκ και Εσιέν στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το… φάρμακο και έφεραν τη νίκη με 2-0 επί του Λεβαδειακού στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και έμεινε εκτεθειμένος στην άμυνα σε λίγες περιπτώσεις. Στοιχεία που του επιτρέπουν να αισιοδοξεί για τη συνέχεια.
Ο Λεβαδειακός δεν έκανε κάτι λάθος, απλώς ο αντίπαλος ήταν πολύ ανώτερος, τον έκλεισε στην εστία του και δεν τον άφησε να επιτεθεί, με εξαίρεση ορισμένα μακρινά σουτ.
Η τακτική του Αντρέα Στραματσόνι αποδίδει, αφού η ομάδα έχει κίνηση, συνδυασμούς, αλληλοκαλύψεις και ανασταλτική λειτουργία. Στην εκτέλεση περιμένει την αφύπνιση του Μπεργκ και των άλλων επιθετικών του, ενώ στον δημιουργικό τομέα, η ενσωμάτωση του Εβανζελίστα και η άνοδος του Εσιέν θα επιλύσουν τα προβλήματα.
Η μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού πήγε εξαιρετικά με τους Εσιέν, Ζέκα και Αμπέντ να έχουν βρει τους ρόλους τους και να συνεργάζονται σωστά, ενώ ο Μπουμάλ στην επίθεση έχει δώσει στοιχεία που έλειπαν από τους συμπαίκτες του. Σε συνδυασμό με τον Μέστο, που έκανε μία «γεμάτη» εμφάνιση, το τριφύλλι έχει κάθε λόγο να προσδοκά σε συνεχόμενη άνοδο.
Δυστυχώς, το παιχνίδι σημαδεύτηκε από 25λεπτη καθυστέρηση στην έναρξη του δευτέρου μέρους, λόγω της άρνησης του διαιτητή Δημητρόπουλου να αρχίσει το ματς, επειδή οι φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν αναρτήσει υβριστικά πανό για τον Σταύρο Κοντονή. Τελικά, το ματς άρχισε και τα πανό έμειναν στη θέση τους, αλλά η ατμόσφαιρα είχε δυναμιστεί. Ευτυχώς, κανένας δεν ξέφυγε και το ματς ολοκληρώθηκε κανονικά…
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Γιάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Στυλιανός Τσολάκης (Αθηνών)
4ος διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Στάθης, Μπεν, Μαχαίρας, Μουλόπουλος (63’ Γιακουμάκης), Μεντί, Μανωλάς, Γιάχιτς, Μερεμπασβίλι (75’ Μίνγκας), Μάντζιος, Νικολάου (53’ Μάγκας).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Εσιέν (80’), Ζέκα, Αμπέντ, Μπουμάλ, Καλτσάς (70’ Εβανζελίστα), Μπεργκ (63’ λτ. Πέτριτς).
Γκολ: Μπεργκ 56’, Εσιέν 78’
Κίτρινες: Μεντί 41’, Μπεν 67’, Στάθης 73’, Μάγκας 79’, Αμπέντ 85’

Δύο καταιγιστικά δεκάλεπτα.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με ορμή το παιχνίδι και στο 2’ απείλησε με κοντινό πλασέ του Μπεργκ, που ο Τσιντώτας απέκρουσε, ενώ ένα λεπτό αργότερα μπλόκαρε το πλασέ του Μπουμάλ. Η πίεση συνεχίστηκε με μία άστοχη κεφαλιά του Κουτρουμπή από πλάγια θέση, ενώ με τον ίδιο τρόπο αστόχησε ο Μπεργκ στο 20’.
Μετά το εικοσάλεπτο, ο Λεβαδειακός βελτιώθηκε ανασταλτικά και πρέσαρε ψηλά τον Παναθηναϊκό, μπλοκάροντάς τον. Βέβαια, στο ίδιο χρονικό διάστημα ήταν κακός στον δημιουργικό τομέα. Χρειάστηκε να φτάσει στο 33’ για να σημειωθεί ευκαιρία, όταν ο Μουλόπουλος παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε.
Ο Λεβαδειακός απείλησε πρώτη φορά στο 36’ με ένα μακρινό σουτ του Μαχαίρα, που απέκρουσε ο Στιλ και έπειτα άρχισε η πράσινη «πολιορκία». Σε μια φάση διαρκείας, μετά τα διαδοχικά σουτ των Μπουμάλ, Καλτσά, Μπεργκ και Κουτρουμπή, ο Εσιέν εξ’ επαφής πλάσαρε άουτ. Το σουτ του Αμπέντ πέρασε άουτ στο επόμενο λεπτό, ενώ έπειτα από λίγο ο Τσιντώτας απέκρουσε το σουτ του Μπεργκ. Το γκολ δεν ήρθε και το 0-0 διατηρήθηκε ως τη λήξη.
Βρήκε δίχτυα ο Μπεργκ.
Η καθυστέρηση της έναρξης λόγω των πανό δεν αποθάρρυνε τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αφού άρχισαν με διάθεση. Ο Τσιντώτας απέκρουσε τα δύσκολα σουτ των Εσιέν και Πράνιτς στα πρώτα λεπτά. Τελικά, η πίεση απέδωσε στο 56’, όταν ο Μπεργκ και ο Μπουμάλ συνδυάστηκαν και ο δεύτερος πάσαρε στον πρώτο προ κενής εστίας, με τον Σουηδό να σκοράρει για πρώτη φορά στην θητεία του στον Παναθηναϊκό κόντρα στον Λεβαδειακό. Και για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μετά το εκτός έδρας ματς εναντίον του Ατρόμητου.
Το γκολ του Μπεργκ αφύπνισε τους γηπεδούχους. Ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά στο 64’ με σουτ του Μερεμπασβίλι εντός περιοχής, ενώ στο 73’ ένα γυριστό του Μάντζιου κατέληξε άουτ.
Οι αλλαγές του Στραματσόνι επανέφεραν τον έλεγχο στον Παναθηναϊκό και στο 78’ επετεύχθη το 0-2! Ο Τελάντερ από την άμυνα σημάδεψε τον Μέστο, αυτός πάσαρε στην περιοχή, ο Πέτριτς άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Εσιέν τελείωσε υποδειγματικά τη φάση! Στο 80’ ο Μαχαίρας απείλησε με μακρινό σουτ, αλλά και πάλι ο Στιλ απέκρουσε. Ένα σουτ του Μάγκα και ένα σουτ του Μπουμάλ δεν άλλαξαν κάτι και το 0-2 ήταν το τελικό σκορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου