Τελευταία Νέα

8/1/16

2η Aγωνιστική Top-16 Euroleague E' Όμιλος : Παναθηναϊκός- Μάλαγα 68-66

Ο κακός Παναθηναϊκός έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι κόντρα στη Μάλαγα (68-66). Ο Τζέιμς Φελντέιν πέτυχε το μοναδικό του καλάθι (τρίποντο) στα 11.4'' για να χαρίσει τη νίκη στο "τριφύλλι".
Η Μάλαγα ταξίδεψε για την Αθήνα δίχως τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (ίωση), αλλά αυτό αποδείχθηκε μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό παρά για την ισπανική ομάδα. Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς έδωσαν ρεσιτάλ... κακών επιλογών στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μην κεφαλαιοποιήσουν την καλή τους εικόνα στο πίσω μέρος του παρκέ.


Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να παλεύει σχεδόν μόνος του στην επίθεση, και τον Τζέιμς Φελντέιν να μένει άποντος μέχρι το 39', η ισπανική ομάδα έμοιαζε ικανή για το "διπλό". Ο Δομινικανός γκαρντ ευστόχησε όμως από τα 6μ75 με 11.4'' να μένουν για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, αφού ο Τζαμάρ Σμιθ αστόχησε στην τελευταία επίθεση του αγώνα.
Κάπως έτσι, το "τριφύλλι" γλίτωσε από το πουθενά για να πάρει τη νίκη στο ΟΑΚΑ, και να κάνει "σεφτέ" στο Top 16 της Euroleague.
Ο αγώνας:
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν εμφανής η διάθεση του Παναθηναϊκού να παίξει άμυνα. Μόνο που αυτό δεν αποτυπώθηκε στον φωτεινό πίνακα στον μέγιστο βαθμό, λόγω της έλλειψης ρυθμού στην επίθεση. Μπορεί η πρώτη περίοδος να ολοκληρώθηκε με το "τριφύλλι" στο +4 (21-17), αλλά ήταν εμφανής η έλλειψη ταχύτητας στη δημιουργία και την εκτέλεση από τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς.
Από την πλευρά του, ο προπονητής των Κυπελλούχων Ελλάδος θέλησε να "φρεσκάρει" διαρκώς την ομάδα του, κάνοντας διαρκώς αλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό πως είχε χρησιμοποιήσει όλους (!) τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, στο 14'43'', την ώρα που ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξεκίνησε στη βασική πεντάδα, δίχως να δικαιώσει όμως τον προπονητή του. 
Ο χρόνος κυλούσε, αλλά οι επιθετικές επιλογές γίνονταν όλο και χειρότερες. Γι αυτό άλλωστε, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το +7 (31-24) που απέκτησε μετά το β' μισό της δεύτερης περιόδου. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε κι η επιθετική οξυδέρκεια των Έντουιν Τζάκσον και Τζαμάρ Σμιθ, που έφεραν γρήγορα την ομάδα τους σε απόσταση αναπνοής (37-33).
Οι φιλοξενούμενοι είχαν πλέον κάθε λόγο να πιστεύουν πως θα φύγουν από το ΟΑΚΑ με το δίποντο στις αποσκευές τους, παρά το γεγονός πως δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (σ.σ.: έμεινε στην Ισπανία λόγω ίωσης).
Μόλις μάλιστα, ο Τζαμάρ Σμιθ άρχισε να ευστοχεί σε διαδοχικά σουτ (σ.σ.: είχε 10 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο), η ομάδα του Τζουάν Πλάθα πήρε κι άλλο... θάρρος! Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τον Νικ Καλάθη ήταν αυτοί που κλήθηκαν να κάνουν τη διαφορά. Τα κατάφεραν μάλιστα, με την απαραίτητη βοήθεια από τον Σάσα Πάβλοβιτς, ο οποίος πέτυχε δύο τρίποντα, για να φτάσουμε στο +9 (48-39 στο 25'), το οποίο όμως δεν έμεινε για πολύ.
Οι φιλοξενούμενοι "πάτησαν το γκάζι" στο διάστημα που απέμενε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου και χάρη στο δίποντο του Τζαμάρ Σμιθ σχεδόν με την εκπνοή, έριξαν τη διαφορά στους τρεις (58-55).
Η Μάλαγα ήταν μόνο μόνο στην αρχή της αντεπίθεσής της, αφού έφτασε στο σημείο να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση και με δίποντο σου συνήθη υπόπτου (βλ. Τζαμάρ Σμιθ), να προηγηθεί με +3 (61-64) με κάτι περισσότερο από πέντε λεπτά να μένουν στο παιχνίδι. Για να αρχίσει από εκεί και πέρα το απόλυτο "dogfight" στο ΟΑΚΑ!
Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έχασε ένα ζευγάρι βολών (σ.σ.: είναι ο καλύτερος σουτέρ του Παναθηναϊκού φέτος), για να έρθουν οι Σάσα Πάβλοβιτς (δίποντο) και Δημήτρης Διαμαντίδης (1/2 βολές), να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια (64-64), τρία λεπτά πριν το φινάλε.
Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το "διπλό", αλλά έχασαν τη συγκέντρωσή τους εκεί που δεν έπρεπε! Ο Τζέιμς Γκιστ μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ μετά το άστοχο τρίποντο του Τζέιμς Φελντέιν, για να κερδίσει αμέσως το φάουλ. Έβαλε την πρώτη βολή, έχασε τη δεύτερη, αλλά η μπάλα βγήκε εκτός παρκέ από τα χέρια του Ουίλ Τόμας.
Οι "πράσινοι" έκαναν την επαναφορά, ο Δημήτρης Διαμαντίδης έδωσε τον αμαρκάριστο Τζέιμς Φελντέιν, κι αυτός με το μοναδικό (!) τρίποντό του στο παιχνίδι "έγραψε" το τελικό σκορ (68-66)! Στην τελευταία επίθεση του αγώνα (στα 11.4'') ο Τζαμάρ Σμιθ μπορούσε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά το δίποντο που επιχείρησε δεν βρήκε τον στόχο. Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς πήρε το αμυντικό ριμπάουντ και κάπως έτσι το "τριφύλλι" γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια, για να πάρει την παρθενική του νίκη στο Top 16.
Τα δεκάλεπτα: 21-17, 37-33, 58-55, 68-66.
Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 6, Παππάς, Φελντέιν 7, Διαμαντίδης 17 (2), Γκιστ 7, Καλάθης 9, Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 6.
Μάλαγα (Πλάθα): Τζάκσον 8 (2), Ντίαθ 4, Χέντριξ 4, Τόμας 7, Ντίεθ 8, Σουάρεθ 3, Σμιθ 22 (3), Νέντοβιτς 2, Βάθκεθ 4, Νέλσον 4.

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου