Τελευταία Νέα

30/1/16

20η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-1

Δεν το «καθάρισε» και τον… καθάρισε!
Ο Δικέφαλος μπήκε φουριόζος στο ματς, προηγήθηκε με τον Μακ στο 30΄, αλλά μετά το 60΄ έπαθε καθίζηση και ο Λαζαρίδης «χτύπησε» με κεφαλιά στο 80'.
Τίποτα δεν προμήνυε αυτό που τελικά συνέβη στην Τούμπα το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Ατρόμητος πιστοποιώντας την αγωνιστική του άνοδο το τελευταίο διάστημα κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που εμφανίστηκε με δύο πρόσωπα.
Φουριόζος με γρήγορες επιθέσεις και αρκετές τελικές όταν κα πέτυχε το γκολ με τον Μακ και κακός στο δεύτερο, ειδικά μετά την αναγκαστική αποχώρηση του Ροντρίγκες.
Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να συνδυάσουν την παρουσία τους με επετειακές φανέλες (για τα 90 χρόνια του συλλόγου) και αφού γιόρτασαν για λίγα λεπτά το γκολ που ο Μακ αφιέρωσε στον νεογέννητο γιο του Αλεξέι, έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ (πολύ καλός ο Μπάρκας) έπαθαν αγωνιστική καθίζηση από το 60΄ και μετά.
Ο Δέλλας με σωστές αλλαγές και καλό κοουτσάρισμα από τον πάγκο κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες στο ματς, η ομάδα του βγήκε μπροστα και τελικά πήρε την ισοπαλία με τον Λαζαρίσδη στο 80΄.
Κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης ο  διαιτητής Παππάς και οι βοηθοί του που οι υποδείξεις τους στα γκολ και όχι μόνο συζητήθηκαν.
Στα αξιοσημείωτα και οι δύο νέοι τραυματισμοί που πρ0οέκυψαν για τον ΠΑΟΚ με Ζάιρο και Ροντρίγκες (ειδικά η δική του αποχώρηση μέτρησε πολύ) και εγείρουν σοβαρό θέμα. 

Στο τέλος λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο Παππάς σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης, από τα επίσημα εκσφενδονίστηκε αναπτήρας που βρήκε στο κεφάλι το Νίκο Λαζαρίδη.
Ο σκόρερ της ομάδας του Περιστερίου έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και αμέσως στο σημείο έσπευσε το ιατρικό τιμ της ομάδας για να δει σε τι κατάσταση είναι ο ποδοσφαιριστής. Συνοδεία των πρώτων βοηθειών ο έμπειρος αμυντικός, εμφανώς ζαλισμένος, αποχώρησε προς τα αποδυτήρια.
Λαζαρίδης

Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς
Βοηθοί: Κούλα Χασάν και Χρήστος Μπαλτάς
Τέταρτος διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Κόστα, Κοροβέσης, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Ζάιρο (27' Μυστακίδης), Ροντρίγκες (57' Γκολάσα), Μακ
Ατρόμητος: Μπάρκας, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Στοιτσεφ, Ούμπιντες, Κεϊτά, Μπάλλας (46' Μπρίτο), Λε Ταλέκ (64' Παπαδόπουλος) και Ναπολεόνι (86' Κοντοές)
Κάρτες: 31' Μακ, 69' Πέλκας, 78' Κεϊτά, 79' Κοροβέσης, 92' Μπάρκας
Γκολ: 30' Μακ, 80' Λαζαρίδης
Ο αγώνας:
Στο 2' ο Ζάιρο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά αυτό ήταν πολύ κακό. Ο Μακ στο 6' εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπάρκας δεν απομάκρυνε καλά ωστόσο του σουτ του Πέλκα (και ενώ ο πορτιέρο του Ατρομήτου ήταν εξουδετερωμένος) έφυγε άουτ. Στο 14' χάθηκε καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ (στο ξεκίνημα του αγώνα συνήθιζε να παίζει από τα άκρα με Ζάιρο και Ροντρίγκες) όταν ο Ροντρίγκες σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία από το σώμα του Ούμπιντες και ο Μπάρκας έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ατρόμητος για πρώτη φορά επιχείρησε να γίνει απειλητικός στο 16'. Ο Ναπολεόνι μπήκε στην περιοχή, ο Κίτσιου άπλωσε το χέρι του, ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου έπεσε στο έδαφος και διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή στην συνέχεια.
Ανέβαζε στροφές ο ΠΑΟΚ.
Ο Ζάιρο στο 23' έκανε το τακουνάκι, ο Κίτσιου έπιασε το σουτ από την μικρή περιοχή (από τα πλάγια) και ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ (από παρέμβαση του Λαζαρίδη). Αυτό το εκτέλεσε συρτά ο Μακ (στο 24'), ο Ροντρίγκες σούταρε αλλά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ. Ακόμη σουτ έγινε από την πλευρά του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα από τον Τζιόλη στο 25' αλλά αυτό δεν είχε ευτυχή κατάληξη και στην συνέχεια ο Ζάιρο τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Μυστακίδης.
Γκολ και... αφιέρωση από Μακ.
Η υπεροχή των "ασπρόμαυρων" έπιασε τόπο στο 30'. Ο Πέλκας έκανε την κάθετη μπαλιά και ο Μακ που είχε φύγει στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου, με πλασέ νίκησε τον Μπάρκα κάνοντας το 1-0 (υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους για οφσάιντ, σε μια φάση που είχαν δίκαιο). Ο Σλοβάκος στην συνέχεια αντίκρισε την κίτρινη κάρτα γιατί έβγαλε την φανέλα του για να δείξει την αφιέρωση "καλώς ήρθες Αλεξέι" καθώς έγινε πατέρας για δεύτερη φορά.
Στο 35' οι Μακ και Πέλκας συνδυάστηκαν ωραία αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε το πλασέ του δεύτερου. Ο Ελληνας ποδοσφαιριστής έκανε ό,τι ήθελε, στο 37' επιχείρησε νέο σουτ αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Στο 40' υπήρχε μια ακόμη καλή συνεργασία για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, με τον Μακ να σουτάρει αλλά να μην μπορεί να κάνει το 2-0 (η μπάλα κατέληξε κόρνερ). Στο 46' ο Μπάρκας μπλόκαρε το σουτ του Κίτσιου και το ημίχρονο έληξε 1-0 (πολύ καλύτερος από τον Ατρόμητο ο "Δικέφαλος").
Ευκαιρία με Ναπολεόνι.
Στο 48' ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Ναπολεόνι βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, έκανε το κοντρόλ μετά από πάσα του Λαζαρίδη, πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Βελλίδη. Ο Πέλκας στο 50' επιχείρησε την σέντρα-σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ ενώ στο 53' ο Μακ έκανε το σουτ αλλά αυτό δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Μπάρκα. Ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Πέλκα στο 57' (ο Ροντρίγκες είχε τραυματιστεί λίγο πριν στον δικέφαλο και υπήρχαν ενδείξεις για θλάση και την θέση του πήρε ο Γκολάσα).
"Ψάχνονταν" ο ΠΑΟΚ, βελτιώθηκε ο Ατρόμητος.
Ο Ατρόμητος είχε ανεβάσει την απόδοσή του σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, στο 62' το σουτ του Ναπολεόνι "πήγε" πάνω στον Στόιτσεφ ενώ μετά πέρασε ως αλλαγή ο Παπαδόπουλος που χειροκροτήθηκε από τους φίλους του ΠΑΟΚ. Στο 67' ο Τσίμιροτ "έπιασε" το μακρινό σουτ (σε ένα διάστημα που γινόταν αρκετά λάθη από τους γηπεδούχους) αλλά αυτό δεν απείλησε τον Μπάρκα. 
Στο 69' το σουτ του Στόιτσεφ ήταν άστοχο ενώ αυτό του Ούμπιντες στο 73' δεν προκάλεσε ανησυχία στον Βελλίδη. Στο 74' ο Κόστα έδειξε σε κόρνερ πριν προλάβει να απειλήσει ο Παπαδόπουλος που ήταν σε πλεονεκτική θέση (ο ΠΑΟΚ είχε κάνει ξανά λάθος στο ξεκίνημα της φάσης). Στο 76' ο Πέλκας έκανε την μπαλιά και ο Μακ που καλυπτόταν και είχε βγει τετ α τετ, υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ (στην πλευρά που ήταν ο Χασάν).
Ισοφάριση με Λαζαρίδη.
Στο 80' ο Ούμπιντες εκτέλεσε το φάουλ, ο Λαζαρίδης πήρε την κεφαλιά και παρά την προσπάθεια του Κόστα να διώξει, διαμόρφωσε το 1-1 και έτσι ισοφάρισε. Ο Ναπολεόνι βρήκε την μπάλα με το χέρι μετά την κεφαλιά μετά από την κεφαλιά του Λαζαρίδη αλλά ο επόπτης Χασάν έδειξε πως νωρίτερα η μπάλα είχε περάσει την γραμμή. Στο 85' μετά από αντεπίθεση του Ατρομήτου ο Στόιτσεφ έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και ο Ατρόμητος πήρε τον πολύτιμο βαθμό (1-1). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου