Τελευταία Νέα

7/2/16

17η Αγωνιστική Α1 : Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός 64-77

Δίχως να "πατήσει το γκάζι", ο Παναθηναϊκός πέρασε από την έδρα του Κολοσσού (64-77), στο ντεμπούτο του Μαρκίζ Χέινς (2π. με 2/2 βολές, 0/5 σουτ). 
Με τον Τζέιμς Φελντέιν να δηλώνει "παρών" στο τρίτο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο ο Κολοσσός επιχείρησε να κάνει την ανατροπή, ο Παναθηναϊκός απέδρασε από το Βενετόκλειο με το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές του (77-64). Οι "πράσινοι" έπαιξαν όσο χρειαζόταν για να επικρατήσουν εκτός έδρας των "θαλασσί", που το πάλεψαν μέχρι το τέλος, αλλά έμειναν από ενέργεια και λύσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Πρώτος σκόρερ για το "τριφύλλι" ήταν ο Τζέιμς Φελντέιν, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 20π. (4/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/3 βολές), με τους Βλάντο Γιάνκοβιτς (15π.) και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (15π.) να ακολουθούν. Την ίδια ώρα πάντως, οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς ειχαν απογοητευτικά ποσοστά στα περιφερειακά σουτ (4/27 - 14%), στοιχείο που επέτρεψε στον Κολοσσό να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος.
Δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο ο Όγκνιεν Κούζμιτς. Άστοχος ο Μαρκίζ Χέινς (2π. με 0/1 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/2 βολές) στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα, την ώρα που -στο ημίχρονο της αναμέτρησης- η ΚΑΕ Κολοσσός βράβευσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό.
"Είχαμε την ελάχιστη υποχρέωση να τον βραβεύσουμε. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για τα μικρά παιδιά", δήλωσε ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο MVP:

Ο Τζέιμς Φελντέιν ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού έχοντας 20π. με 4/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/3 βολές, αλλά και 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη, 4 κλεψίματα και 1 τάπα σε 28'06''.

Που κρίθηκε το παιχνίδι:

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν οι "πράσινοι" εκμεταλλεύτηκαν την επιθετική δυστοκία των γηπεδούχων για να "χτίσουν" το διψήφιο προβάδισμά τους (34-44).

Το στατιστικό που ξεχώρισε:

Με 14% (4/27) στα τρίποντα και τους περισσότερους εκ των παικτών να μην βρίσκουν τον στόχο (σ.σ.: ο Τζέιμς Φελντέιν είχε 3/5, όλοι οι υπόλοιποι είχαν 1/22), ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να "ανοίξει" το σκορ από νωρίς.

Ο αγώνας:

Το πρώτο δεκάλεπτο περιελάμβανε αρκετά προβλήματα για τον Παναθηναϊκό, κυρίως λόγω της κάκιστης αμυντικής συμπεριφοράς που είχαν οι "πράσινοι". Κάτι που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο Κολοσσός, με τον Κέλβιν Λιούις να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στο φινάλε της περιόδου, αφού με δύο συνεχόμενα δικά του καλάθια (δίποντο και τρίποντο), οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα (21-20).
Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη πάντως για τους "θαλασσί", με τον Παναθηναϊκό να "χτίζει" σταδιακά το δικό του προβάδισμα. Κυρίως χάρη στη δράση των Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Τζέιμς Φελντέιν, οι οποίοι έδιναν τη λύση κοντά και μακριά από το καλάθι, αντίστοιχα.
Ο Δομινικανός γκαρντ ήταν άλλωστε ο μοναδικός παίκτης των φιλοξενούμενων που είχε ευστοχήσει πίσω από τα 6μ75, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι έβρισκαν μόνο το σίδερο (0/7). Μεταξύ αυτών κι ο Μαρκίζ Χέινς που πέρασε στο παρκέ στο τέλος της πρώτης περιόδου, δίχως όμως να κάνει αισθητή την παρουσία του.
Η ευστοχία στα σουτ δύο πόντων (16/23) αποτέλεσε τη βασική αιτία του +10 (34-44) του "τριφυλλιού" στο τέλος του πρώτου μέρους, ένα προβάδισμα που δεν έμεινε αναλλοίωτο για πολλή ώρα πάντως. Βλέπετε, οι γηπεδούχοι του Άρη Λυκογιάννη μπήκαν... φουριόζοι στο παρκέ μετά την ανάπαυλα, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν (46-46 στο 24'39''), αναγκάζοντας τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλέσει τάιμ άουτ.
Κάτι που λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του, αφού στο β' μισό της τρίτης περιόδου η πλάστιγγα έγειρε υπέρ την πλευρά των φιλοξενούμενων. Πως; Με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να εκτελεί και να δημιουργεί, τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να δίνει λύσεις και τον Τζέιμς Φελντέιν να ευστοχεί -μετά από ώρα- από την περιφέρεια. Κάπως έτσι αποκαταστάθηκε το +10 (51-61), με τον Παναθηναϊκό να έχει ξανά τον πρώτο λόγο για τη νίκη.
Με δέκα λεπτά να μένουν για το τέλος του αγώνα, οι παίκτες του Κολοσσού έμειναν από δυνάμεις -και λύσεις. Ειδικά από τη στιγμή που έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, στοιχείο που επέτρεψε στους "πράσινους" να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας (54-68 στο 34'08'').
Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, το "τριφύλλι" διατήρησε το διψήφιο προβάδισμά του (64-77), πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και πλέον στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές (12/2, 21:45) για την 7η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague.
Τα δεκάλεπτα: 21-20, 34-44, 51-61,  64-77.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 4 (1), Λίντεν 7 (1), Ρέλεφορντ 14 (1), Σαλούστρος 7 (1), ΜακΓκι 10, Μπιλλής, Μανωλόπουλος 5 (1), Ντέιβις 7, Γεωργαλλής 3 (1), Αγγελάκος, Άχονεν 2, Λιούις 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς 15, Φελντέιν 20 (3), Γκιστ 5, Καλάθης 6, Παπαγιάννης 6, Χέινς 2, Πάβλοβιτς 1, Φώτσης 3 (1), Ραντούλιτσα 15, Διαμαντίδης 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου