Τελευταία Νέα

7/2/16

21η Aγωνιστική Super League : Hρακλής - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Κοιτάζει ψηλά ο Ηρακλής
Αξιοποιώντας το πέναλτι που κέρδισε και εκμεταλλευόμενος την επιθετική αδυναμία του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ηρακλής νίκησε 1-0 στο Καυτανζόγλειο. Ο Βέλλιος ήταν ο σκόρερ, αποβλήθηκε ο Νικολιάς των φιλοξενούμενων.
O Hρακλής ήταν ο νικητής στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και ξεπερνώντας τον στη βαθμολογία, έχοντας ως συγκομιδή 26 βαθμούς έναντι 24 του αντιπάλου του. Ο γηπεδούχος ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, πήρε γκολ από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Βέλλιο και είχε τις ευκαιρίες να πετύχει δεύτερο τέρμα. Στο δεύτερο ημίχρονο οργανώθηκε στην άμυνα και με τρεις εξαιρέσεις, δεν επέτρεψε στον φιλοξενούμενο να απειλήσει και πήρε τους τρεις βαθμούς.
Εάν ο Ηρακλής πέτυχες το στόχο του στο παιχνίδι με την 4η φετινή νίκη στην έδρα του και 6η στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΣ Γιάννινα για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι δεν σκόραρε, ενώ η επιθετική λειτουργία του δεν είναι καλή. Κάτι που κόστισε, αφού εάν υπήρχε μεγαλύτερη συγκέντρωση και ευστοχία, θα είχε αποκομίσει κάποιο όφελος από το ματς του Καυτανζογλείο. Παράλληλα, έχασε τον Νικολιά, ο οποίος αποβλήθηκε στο 86' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Το ζητούμενο για τις δύο ομάδες είναι να απομακρυνθούν το συντομότερο από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, έστω και αν οι Πανθρακικός και ΑΕΛ Καλλονής, δείχνουν να έχουν υποβιβαστεί. Ωστόσο, δεν μπορούν να διεκδικήσουν υψηλότερες θέσεις στη βαθμολογία, αφού έχουν χτυπητές αδυναμίες στο παιχνίδι τους και χρήζουν βελτίωσης σε πολλούς τομείς.

Τα στοιχεία του αγώνα:

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας), Παναγιώτης Μεσσήνης (Αχαΐας)
Τέταρτος: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΗΡΑΚΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Περνίς, Σαραμαντάς, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Ζιαμπάρης, Κυριακίδης, Ιντζόγλου, Πασάς (20' λ.τ. Μπουλούτ), Λεοζίνιο (64' Πορτουλίδης), Τσιλιανίδης (83' Μπαρτολίνι), Βέλλιος
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Περιστερίδης, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Μιχαήλς, Ναδάλες, Κοζορώνης, Γαρουφαλιάς, Ακόστα, Λίλα (65' Γιάκος), Φερφελής (46' Μανιάς), Ίλιτς (46' Νικολιάς)
Γκολ: Βέλλιος 32'
Κίτρινες: Περιστερίδης 32', Γαρουφαλιάς 41', Ζιάμπαρης 57', Νικολιάς 64'-86', Κοζορώνης 79', Σαραμαντάς 82', Καρανίκας 90', Μπουλούτ 92'
Κόκκινες: Νικολιάς 86'
Η ανασκόπηση του ματς:
Οι επιθετικές διαθέσεις του Ηρακλή φάνηκαν από τα πρώτα λεπτά, όταν στο 5' ο Λεοζίνιο έκανε την πάσα προς τον Τσιλιανίδη, αυτός σούταρε αλλά ο Περιστερίδης απέκρουσε. Η πίεση συνεχίστηκε με δύο χαμένες κεφαλιές του Καρασαλίδη και του Κυριακίδη, ενώ ο στο 25' ο Βέλλιος έκανε την κεφαλιά εξ' επαφής αλλά ο Περιστερίδης απέκρουσε εντυπωσιακά.
Τελικά, το γκολ επιτεύχθηκε στο 33' από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι... Ο Μπουλούτ ανατράπηκε από τον Περιστερίδη στην περιοχή, ο Στυλιαράς υπέδειξε την παράβαση και ο Βέλλιος εκτέλεσε εύστοχα, σκοράροντας! Το προβάδισμα στο σκορ εφησύχασε κάπως τον Ηρακλή και ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά στο 40', όταν ο Ιντζόγλου πρόλαβε να διώξει στη γραμμή του τέρματος την εκτέλεση φάουλ του Ίλιτς.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε εκ νέου δυναμικά για τον Ηρακλή, με τον Βέλλιο να απειλεί με δύο σουτ στο 47' και στο 55' και έπειτα ο ΠΑΣ πήρε τον έλεγχο του ματς. Η κορυφαία στιγμή του ήταν η προβολή του Μιχαήλ στο 74', με τον Περνίς να διώχνει και στη συνέχεια μία κεφαλιά του Μανιά κατέληξε άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου