Τελευταία Νέα

22/2/16

20η Αγωνιστική Α1 : Τρίκαλα - Ρέθυμνο 87-58

Ο Οβί Σοκό επέστρεψε στη δράση και τα Τρίκαλα βρήκαν εκ νέου το δρόμο για τα θετικά αποτελέσματα. Εντυπωσιακή νίκη που ισούται με μισή παραμονή για τους Θεσσαλούς, οι οποίοι επιβλήθηκαν με... του Ρεθύμνου
O Kώστας Φλεβαράκης είχε χαρακτηρίσει το παιχνίδι με το Ρέθυμνο ως "τελικό τριετίας" για τα Τρίκαλα και η ομάδα του έδειξε να ανταποκρίνεται στο έπακρο. Οι Θεσσαλοί ήταν εντυπωσιακοί απέναντι στον ΑΓΟΡ κερδίζοντας με το ευρύ 87-58. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη κάνει αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία κι έτσι μπορεί να "ανασαίνει" για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο MVP:

Η επανεμφάνιση του Οβί Σοκό ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Ο Βρετανός φόργουορντ/σέντερ είχε λείψει από τον Κώστα Φλεβαράκη και στην επιστροφή του φρόντισε να δείξει πόσο πολύτιμο γρανάζι είναι για τη γραμμή των ψηλών των Τρικάλων. Ο Σοκό ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας

Που κρίθηκε:

Ένα σερί 10-0 μέσα στα πρώτα δύο λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν ικανό να δώσει "φτερά" στα πόδια και την ψυχολογία των παικτών των Τρικάλων που ήθελαν πάση θυσία τη νίκη. Έχοντας βάλει γερές βάσεις μπόρεσαν στη συνέχεια να διαχειριστούν την υπέρ τους διαφορά.

O αγώνας:

Τα Τρίκαλα είχαν στοχεύσει αυτό το παιχνίδι και φρόντισαν να στείλουν το μήνυμα από νωρίς. Το Ρέθυμνο γνώριζε και έδειξε να περιμένει το καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων (9-10 στο 4'), όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και στη συνέχεια όπως θα ήθελε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Οι Θεσσαλοί έτρεξαν ένα επιμέρους 16-6 για να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο όντας μπροστά με 25-16.
Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Φλεβαράκη έδειξαν να έχουν "λυθεί" από το βάρος του "πρέπει" την ίδια ώρα που οι Κρητικοί έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν. Με ένα σερί 10-0 τα Τρίκαλα μπήκαν για τα καλά σε ρόλο οδηγού (35-16 στο 12') και το μόνο που χρειάζονταν πλέον ήταν να διαχειριστούν σωστά το υπόλοιπο παιχνίδι. Ο Όβι Σόκο, στην επιστροφή του στα παρκέ, έδινε τον ρυθμό επιθετικά με τους Μπράουν - Ρόμπινσον να τον ακολουθούν και να βάζουν την ομάδα τους μπροστά ακόμα και με +20 (40-20 στο 14'). Βλέποντας τα... πράγματα να δυσκολεύουν επικίνδυνα ανέλαβε δράση για τον ΑΓΟΡ ο Τάιλερ Στόουν, ο οποίος μαζί με τον Χάρη Γιαννόπουλο βοήθησαν τους Κρητικούς να απαντήσουν με ένα επιμέρους 12-2 και να κλείσουν το ημίχρονο στο -10 (42-32 στο 20').
Στο τρίτο δεκάλεπτο η επίθεση των γηπεδούχων "έβγαζε φωτιά" την ίδια ώρα που η άμυνα των φιλοξενούμενων έδειχνε ευάλωτη. Το 71-50 που έδειχνε ο φωτεινός πίνακας έπειτα από τριάντα λεπτά αγώνα δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους για να αλλάξουν το ρου του αγώνα. Τα πάντα πλέον είχαν κριθεί και το μόνο που έμενε ήταν το τελικό σκορ κάτι που δεν άργησε να έρθει με τους γηπεδούχους να επικρατούν με το ευρύ 87-58.
Τα δεκάλεπτα: 25-16, 42-32, 71-50, 87-58.
Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Σόκο 22 (3), Τζόουνς 4, Βίλιαμσον 8, Καλλές 2, Ρόμπινσον 15 (3), Καντουγκαν 14, Τσιλούλης, Τσιάρας, Καλογιαννίδης 2, Μπράουν 20 (1), Βαρυτιμιάδης.
Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Ντελινινκάιτις, Σχίζας 2, Μάντεν 11, Στόουν 16 (2), Κάρτερ 10, Σάφτενααρ, Γιαννόπουλος 10 (1), Τσακαλέρης 2, Χάροου 7, Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου