Τελευταία Νέα

15/2/16

22η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 0-0


Σε ένα παιχνίδι που γρήγορα θα ξεχαστεί και... ταλαιπώρησε όσους το παρακολούθησαν, Skoda Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης έμειναν ισόπαλοι δίχως τέρματα στα Πηγάδια.

Στην "Skoda Ξάνθη Arena" έπεσε η αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Super League, όπου η Ξάνθη υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης.   
Κακό παιχνίδι στα Πηγάδια, που ουδείς θα λησμονήσει, αφού οι δύο ομάδες είχαν θέληση και πάθος, επιστράτευσαν την δύναμη αλλά απέτυχαν να προσφέρουν θέαμα.
Ουσιαστικά σε όλο το 90λεπτο είχαν από μια καλή στιγμή να σκοράρουν, ενώ από εκεί και πέρα τα λάθη ήταν αυτά που πρωταγωνίστησαν. Τρεις συνολικά οι αμφισβητούμενες φάσεις στο ματς, μια για την Ξάνθη και δύο για τον Αστέρα.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Βοηθοί: Νικόλαος Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών), Γεώργιος Σταυρουλάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Συνθέσεις:
Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Λισγάρας, Καρυπίδης, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Ορφανίδης (56' Παπαστεριανός), Νιέτο (74' Κρίστοφερ), Σολτάνι, Σκούρτης (66' Καπετάνος).
Αστέρας (Τερεζόπουλος): Μπαντής, Κιτοκό, Ζησόπουλος, Αλόκο, Γιαννούλης, Ντουντού (77' Σανκαρέ), Χαμντανί, Μάσα (72' Ιωαννίδης), Μούκαμ, Μπερτόγλιο (88' Λούι), Γιάννου.
Κάρτες: 13' Ορφανίδης, 60' Καρυπίδης, 68' Μπαξεβανίδης, 80' Βασιλακάκης / 22' Ντουντού, 42' Κιτοκό, 80' Αλόκο, 83' Μούκαμ

Το θέαμα... πνίγηκε στα Πηγάδια.

Φουριόζος μπήκε ο Αστέρας Τρίπολης στο "Skoda Ξάνθη Arena", θέλοντας να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους. Με διάθεση να πιέσει ψηλά και να παίξει σε υψηλό τέμπο στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την μάχη στην μεσαία γραμμή, είχαν την κατοχή της μπάλας (έφτασε ακόμη και στο εντυπωσιακό 67% στο μισάωρο) αλλά όχι και τις ιδανικές επιλογές στο δημιουργικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να βγάλουν φάσεις για γκολ.
Η Ξάνθη είχε μουδιασμένο ξεκίνημα, δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο και έκανε μπόλικα λάθη στον άξονα. Από το 30' και μετά οι Ακρίτες ανέβασαν στροφές, στρίμωξαν τον Αστέρα, έβαλαν την μπάλα στην περιοχή του Μπαντή, όμως υστέρησαν στην τελική προσπάθεια.
Το παιχνίδι είχε να παρουσιάσει δύναμη, σκληρές προσωπικές μονομαχίες, πάθος αλλά φτωχό συνολικά θέαμα. Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στα Πηγάδια. Οι τελικές ήταν 2(1) - 5(1), 1-1 οι αποκρούσεις, 9-14 τα φάουλ και 36%-64% η κατοχή μπάλας.
Δεν ήταν διαφορετική η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Με την Ξάνθη πάντως να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ στο 53ο λεπτό, όταν ο Βασιλακάκης έκανε το γύρισμα από δεξιά στο ύψος του πέναλτι, ο Ορφανίδης μπήκε στην πορεία της μπάλας, σούταρε, αλλά ο Ντουντού έβαλε την σωτηρία κόντρα.
Η ευκαιρία χάθηκε για τους γηπεδούχους και οι δύο προπονητές ξεκίνησαν τις αλλαγές, στην προσπάθεια τους να αλλάξουν κάτι στο παιχνίδι φέρνοντας παίκτες από τον πάγκο.
Στο 73' ο Νιέτο έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με τον Ζησόπουλο να τον κυνηγάει, τσίμπησε την μπάλα προ του Μπαντή. Ο Ισπανός βρέθηκε στο έδαφος, διαμαρτυρήθηκε για ανατροπή (εκτός περιοχής πάντως) αλλά ο Παπαδόπουλος έδειξε άουτ. Δεν είναι ξεκάθαρο από τα ριπλέι ότι υπάρχει επαφή μεταξύ των δύο.
Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να διαμαρτυρηθούν. Ο Ιωαννίδης στην γωνία και αριστερά της μεγάλης περιοχής γύρισε την μπάλα στον Γιαννούλη και ο Κρίστοφερ πήγε καθυστερημένα επάνω στον Έλληνα φορ. Επαφή υπήρχε σίγουρα, έστω κι αν η μπάλα ήταν μακριά πλέον από το μαρκάρισμα. Και εδώ ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το ματς.
Μια καλή στιγμή για να σκοράρει είχε και ο Αστέρας Τρίπολης στο 87ο λεπτό. Ο Ζησόπουλος έκανε την προβολή, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπερτόγλιο, αλλά ο Ζαρόπουλος μπλόκαρε σταθερά. Ένα λεπτό αργότερα έγινε μια ακόμη... πονηρή φάση, με τον Μούκαμ από δεξιά να μπαίνει στην περιοχή, τον Μπέρτο να προσπαθεί να τον κόψει αλλά να μην βρίσκει μπάλα και τον παίκτη του Αστέρα να βρίσκεται στο έδαφος.
Ο Παπαδόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση ότι ο παίκτης της Ξάνθης βρήκε μπάλα. Μπάλα σίγουρα δεν έχει βρει ο Μπέρτος, επαφή και εδώ υπάρχει με τον Μούκαμ. Ένα καλό μακρινό σουτ του Μπαξεβανίδη βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπαντή στις καθυστερήσεις. Η αναμέτρηση στο "Skoda Ξάνθη Arena" ολοκληρώθηκε, με τις δύο ομάδες αρκούνται τελικά στο ισόπαλο 0-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου