Τελευταία Νέα

21/2/16

23η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη - Πανθρακικός 1-0

Ένα λάθος του Αθανασιάδη και η μυθική εμφάνιση του Ζαρόπουλου είχαν ως αποτέλεσμα η Ξάνθη να κερδίσει με 1-0 τον Πανθρακικό στο "Thrakico".
Μεχρι το 85ο λεπτό ο Αθανασιάδης ήταν εξαιρετικός και σε 2-3 περιπτώσεις επιβεβαίωσε την κλάση του. Στο 85ο λεπτό, ωστόσο, έκανε άστοχη έξοδο που έφερε και το γκολ για την Ξάνθη. Αυτή η φάση έκρινε και την αναμέτρηση, αφού οι Ακρίτες επικράτησαν με 1-0 του Πανθρακικού.
Μεγάλο ματς από τον Ζαρόπουλο που σε δυο φάσεις κράτησε το μηδέν με το ένα πόδι!

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Skoda Xanthi Arena"
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Τίκας (Πιερίας)
4ος: Τριαντάφυλλος (Καρδίτσας)
Συνθέσεις:
Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Καρυπίδης, Λισγάρας, Γουάλας (Κρίστοφερ 79'), Βασιλακάκης (Παπαστεργιανός 56'), Ορφανίδης, Ντιμιτρόφ (Σκουρτάι 66'), Νιέτο, Λουσέρο, Καπετάνος.
Πανθρακικός (Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μπουγαΐδης, Μελίσσης (Χρήστου 56'), Ποτουριδης, Ηλιάδης, Τσιάρας, Μπαϊκαρά, Χασομέρης (Φωτάκης 73'), Χαβίτο (Ίγκορ 88'), Ντιγκινί. 
Γκολ: Παπαστεργιανός (σουτ 85').
Κάρτες: Φωτάκης (κίτρινη 76'), Ντιγκινί (κίτρινη 77').

Ανασκόπηση αγώνα:

Κακό παιχνίδι στο πρώτο μέρος και φάσεις με το σταγονόμετρο. Αυτό δεν σημαίνει πως έλειψε το πάθος, όμως οι δυο τερματοφύλακας δεν ανησύχησαν. Ο Πανθρακικός ξεκίνησε καλύτερα και είχε κάποιες μικροευκαιρίες με σουτ από μεγάλη απόσταση. Η καλύτερη στιγμή, ωστόσο, ήρθε στο 34' για τους φιλοξενούμενους. Ο Βασιλακάκης ολομόναχος έπιασε μία κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με την Ξάνθη να κερδίζει τον έλεγχο του αγώνα.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ανέβηκε και τις δυο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες. Αρχικά ο Αθανασιάδης έδιωξε με τα πόδια ένα σουτ του Νιέτο, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο έκανε ο Ζαρόπουλος σε μία κεφαλιά του Χασομέρη. Άουτ κατέληξε ένα σουτ του Ηλιάδη στο 65ο λεπτό παρά την όμορφη ενέργεια του.
Καταιγισμός ευκαιριών.
Στην αμέσως επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το γκολ. Ο Παπαστεργιανός έκανε το λάθος, ο Ντιγκινί έκανε τη σέντρα και ο Χαβίτο έκανε την κεφαλιά σε κενή εστία. Ο Ζαρόπουλος ωστόσο από την αντίθεση πλευρά έκανε εντυπωσιακή βουτιά και απόκρουση! Η γκαντεμιά συνεχίστηκε για τους "κροκόδειλους" αφού λίγο αργότερα ο Μπαϊκαρά μόνος δεν μπόρεσε να σκοράρει με το κεφάλι μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Στο 78ο λεπτό ο Ζαρόπουλος πραγματοποίησε μία ακόμα εντυπωσιακή απόκρουση, αφού πεσμένος με το ένα πόδι έσωσε το σουτ του Χαβίτο.
Οι γηπεδούχοι απάντησαν στην επόμενη φάση με ένα σουτ του Ορφανίδη που έδιωξε σε κόρνερ ο Αθανασιάδης. Στο 85ο λεπτό ο Αθανασιάδης έκανε άστοχη έξοδο και ο Παπαστεργιανός από κοντά με σουτ έκανε το 1-0 για την Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου