Τελευταία Νέα

27/2/16

24η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0

Ο ΠΑΟΚ έσπασε αρνητική παράδοση 40 μηνών και νίκησε με 2-0 τον Αστέρα στην Τούμπα. Όμορφο ποδόσφαιρο από τον δικέφαλο που ουσιαστικά εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα πλέι οφ.
Πριν τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Ίγκορ Τούντορ δήλωσε ότι η ομάδα του είναι σε καλή κατάσταση και αυτό επιβεβαιώθηκε από την εξέλιξη της αναμέτρησης στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος στηριζόμενος σε μία νεανική ενδεκάδα, όπως και στη Λεωφόρο, έβγαλε καλά διαστήματα στο παιχνίδι του, σημείωσε δύο γκολ, είχε δοκάρι και ευκαιρίες, ενώ απειλήθηκε πολύ λίγο από τον Αστέρα Τρίπολης που έχασε χωρίς να παλέψει ουσιαστικά γι' αυτό αήττητο 40 μηνών.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 17΄με ένα πολύ όμορφο γκολ και από εκεί και πέρα πήγαν το παιχνίδι όπως αυτοί ήθελαν, αφού η ομάδα του Δημήτρη Τερεζόπουλου έμοιαζε αδύναμη να αντιδράσει.
Κάτι πήγε να κάνει στις αρχές του δευτέρου μέρους, χωρίς, όμως, να απειλήσει σοβαρά. Ο ΠΑΟΚ πήρε αέρα πέντε βαθμών στη μάχη για τα πλέι οφ και ψυχολογία για τον ημιτελικό Κυπέλου την Τετάρτη με τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε να αποφύγει ορισμένες κάρτες για διαμαρτυρία (Κίτσιου που συμπλήρωσε τεσσερις και Λέοβατς), όμως ήταν απόρροια της αρνητικής προδιάθεσης που είχε δημιουργηθεί για τον Αρετόπουλο.    
Στο τέλος ο κόσμος και ο Σαββίδης με τους ομογενείς ΠΑΟΚτσήδες σε καφέ της Νέας Υόρκης, πανηγύρισαν τη νίκη, ενώ χαμόγελα δημιούργησε και ο Τέρι Άντονις με την πρώτη εμφάνισή του ως βασικός στο Πρωτάθλημα.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος
Βοηθοί: Ευθύμιος Κουρέντας, Θεόδωρος Νταλούκας
Τέταρτος διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Λέοβατς (82' Κοροβέσης), Τσίμιροτ, Πέλκας, Άντονις (72' Τζιολης), Κίτσιου (62' Κάτσε), Μακ,  Μυστακίδης.
Αστέρας: Μπαντής, Παντελιάδης, Αλόκο, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι (79΄ Φούντας), Χαμντανί, Ντουντού (46' Μουκάμ), Δημούτσος, Μάσα (62' Ιωαννίδης), Μπερτόλιο.
Κάρτες: 21' Παντελιάδης, 36' Χατζηισαΐας, 37' Κίτσιου, 39' Λέοβατς, 39' Λούι, 41' Δημούτσος, 49' Άντονις.
Γκολ: 17' Πέλκας, 77' Μακ.

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες σε διάταξη 3-5-2. Ο ΠΑΟΚ με Βίτορ (δεξιά), Χατζηισαΐα, Τζαβέλα (αριστερά) στην άμυνα, ακραίους τους Λεοβατς (αριστερά), Κϊτσιου, τριάδα στα χαφ Τσίμιροτ, Αντονις και σε πιο επιτελικό ρόλο τον Πέλκα και δίδυμο στην επίθεση Μακ και Μυστακίδη. Από την άλλη, ο Αστέρας είχε Αλόκο (αριστερά) Σανκαρέ και Ζησόπουλο (δεξιά) στην άμυνα, στα άκρα Λουι (δεξιά) και Παντελιάδη. Τριάδα στα χαφ Χαμντανί, Δημούτσο, Ντουντού. Και στην επίθεση Μάσα και Μπερτόλιο.
Ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να πάρει από την αρχή την πρωτοβουλία του αγώνα και στο 9' ο Τσίμιροτ πέρασε κάθετη στον Μακ που ήταν ελάχιστα μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό του Αστέρα. Ενα λεπτό αργότερα, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν χλιαρά σε πτώση του Μυστακίδη στην περιοχή σε μία διεκδίκηση με τον Λούι και στο 11' ήρθαν δύο καλά σουτ από Μακ (σε μπαλιά του Χατζηισαΐα) που απέκρουσε ο Μπαντής και του Πέλκα που έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 13' συνδυάστηκαν ωραία Πέλκας-Κίτσιου και Μυστακίδης και ο τελευταίος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπαντή.
Γκολ από Πέλκα με σφραγίδα Μυστακίδη.
Η πίεση του ΠΑΟΚ απέδωσε στο 17' όταν ο Μυστακίδης υποδέχθηκε με εξαιρετικό τρόπο τη μπαλα, κινήθηκε άψογα, έδωσε στον Πέλκα που πάσαρε τη μπάλα στον Κίτσιου για να την υποδεχθεί και πάλι-μετά από κόντρα σε παίκτη του Αστέρα-στην μικρή περιοχή και με κίνηση πίβοτ και ψύχραιμο πλασέ να ανοίξει το σκορ για τον ΠΑΟΚ. Ο Αστέρας έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του με εκτέλεση φάουλ του Παντελιάδη στο 23' που έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Βελλίδη που έλεγχε τη φάση. Μετά το 1-0 ο Αστέρας πήρε μέτρα στο γήπεδο. Στο 34' ο Μυστακίδης μπήκε ωραία από τα αριστερά και ο Σανκαρέ έκοψε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του προέκυψε ωραίος συνδυασμός με τον Πέλκα να βρίσκει τον Άντονις μέσα στην περιοχή και εκείνος να καθυστερεί και α σουτάρει τελικά ψηλά άουτ.
Στο 37' μετά από εκτέλεση φάουλ ο Χαμντανί σούταρε άουτ, αλλά στις διαμαρτυρίες ότι έκανε κοντρόλ με το χέρι ο Κίτσιου πήρε κίτρινη κάρτα και όλο το γήπεδο άρχιζε να βρίζει τον Αρετόπουλο. Ο Τρικαλινός ρέφερι ζήτησε από τον τέταρτο διαιτητή, με χαρακτηριστική κίνηση να γράψει όσα ακούει. Ακολούθησε μικροένταση και μεταξύ παικτών, από την οποία "κιτρινίστηκαν" Λέοβατς και Λούι. Στο 44' μετά από γέμισμα του Κίτσιου, ο Λέοβατς προσπάθησε να πιάσει σουτ στην κίνηση, η μπάλα βρήκε στον Μπερτόλιο και οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, ωστόσο το ριπλέι έδειξε ότι η φάση είναι "καθαρή". Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με διαμαρτυρίες κατά του Αρετοπουλου από την κερκίδα.
Πιο επιθετικά ο Αστέρας με την επανέναρξη.
Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Μουκάμ να παίρνει τη θέση του Ντοντού στην ενδεκάδα κι αυτό ήταν ενδεικτικό των προθέσεων του Αστέρα να βγει πιο επιθετικά στο παιχνιδι. Στο 54' υπήρξε υποψία ευκαιρίας με τον Μπερτόλιο να κάνει ένα πολύ χλιαρό σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 62' Τερεζόπουλος φρέσκαρε και άλλο την επίθεση βάζοντας τον Ιωαννίδη αντί του Μάσα, ενώ ο Τούντορ απέσυρε τον Κίτσιου (προφανώς για τον έχει φρέσκο στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό), έβαλε στη μεσαία γραμμή τον Κάτσε και μετέφερε τον Μυστακίδη στη δεξιά πλευρά. Στο 64' ο Τσίμιροτ μετά από πάσα του Μακ σούταρε ψηλά άουτ και αμέσως μετά ο Πέλκας, με πίεση από τον Σανκαρέ δεν μπόρεσε να απειλήσει.
Μετά το 60ο λεπτό ο ΠΑΟΚ γύρισε πολύ πίσω δείχνοντας διάθεση να κρατήσει το 1-0 και όχι να ψάξει ένα δεύτερο γκολ. Στο 68' ο Λούι εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή χωρίς όμως να απειλήσει τον Βελλίδη.
"Τέλειωσαν" το ματς Κάτσε - Μακ.
Ο Τούντορ πέρασε και τον Τζιόλη αντί του Άντονις που έμοιαζε κουρασμένος για να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και στο 77' Κάτσε και Μακ εξέθεσαν την άμυνα του Αστέρα και κυρίως τον ξεχασμένο Παντελιάδη. Ο Σλοβάκος υποδέχθηκε την πάσα του Αλβανού μόνος ανενόχλητος και  καλυμμένος από τον Παντελιάδη, κινήθηκε ψύχραιμα , πέρασε τον Μπαντή και έκανε το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Μυστακίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας μετά από μπαλιά του Τζιόλη αλλά από πλάγια θέση σούταρε άουτ. 
Στο 83' ο ΠΑΟΚ είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Αρχικά, ο Μακ έφυγε από πολύ ωραία πάσα του Τσίμιροτ, ξεπέρασε τον Σανκαρέ και τον Ζησόπουλο, σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά με την κόντρα του Παντελιάδη η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι. Με την εκτέλεση κόρνερ, ο Χατζηισαΐας πήρε μόνος ανενόχλητος κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Μυστακίδης από πλάγια θέση πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι. Κάπου εκεί τελείωσε και το ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου