Τελευταία Νέα

14/3/16

26η Aγωνιστική Super League : AEK - Πανθρακικός 3-0

Με τα γκολ των Μπουονανότε και Αραβίδη (δις), μέσα σε 13 λεπτά, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Πανθρακικού - στο ΟΑΚΑ - επέστρεψε στις νίκες κι αύξησε τη διαφορά της από τον τρίτο, Παναθηναϊκό.
Aπό το πρώτο ημίχρονο "καθάρισε" η ΑΕΚ  το ματς με τον Πανθρακικό. Στην ουσία από το 17ο λεπτό, αυτού. Η Ένωση ήταν καταιγιστική με την έναρξη της αναμέτρησης. Άνοιξε το σκορ με τον Ντιέγκο Μπουονανότε στην επιστροφή του Αργεντινού στην αρχική ενδεκάδα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με τα δύο γκολ του Χρήστου Αραβίδη.
Ο Γκουστάβο Πογέτ και οι ποδοσφαιριστές του άφησαν πίσω την ισοπαλία στην Τρίπολη, χωρίς γκολ απέναντι στον τοπικό Αστέρα, κι επανήλθε στις νίκες. Ο Ουρουγουανός τεχνικός δοκίμασε διάφορα συστήματα, τόσο λόγω της φύσης του ματς, όσο και των αναγκαστικών αλλαγών στις οποίες προέβη.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης, Πέτρος Πάτρας
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος (34' Λαμπρόπουλος), Άρθο, Σοϊλέδης (25' Βασιλαντωνόπουλος), Σιμόες, Κορδέρο (86' Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπουονανότε, Πέκχαρτ, Αραβίδης
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Στοΐνοβιτς): Γιούδας (85' Τζελέπης), Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Ηλιάδης, Λαδάκης, Χρήστου (72' Τσιάρας), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Χασομέρης (79' Πεταυράκης)
Γκολ: 4' Μπουονανότε, 11', 17' Αραβίδης
Κάρτες: 82' Κορδέρο / 61' Λαδάκης, 65' Μπουγαΐδης

Ανασκόπηση αγώνα:

Καταιγιστική από την αρχή η ΑΕΚ.
Δυνατά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ η Ένωση και δύο λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, απείλησε για πρώτη φορά. Ο Μάνταλος τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Αραβίδη, αλλά ο Γιούδας βγήκε γρήγορα και μάζεψε την μπάλα.
Δύο λεπτά αργότερα, στο τέταρτο της αναμέτρησης, η ΑΕΚ βρήκε το δρόμος προς τα δίχτυα. Ο Σοϊλέδης τροφοδότησε τον Αραβίδη, αυτός άφησε έξυπνα για τον Μπουονανότε εκείνος με τη γνώριμή του "κοφτή" ντρίμπλα απέφυγε εξαιρετικά τον Ποτουρίδη και με όμορφο σουτ με το δεξί, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Γιούδα. Πρώτο γκολ για τον "Ενάνο" μετά τις 13 Ιανουαρίου και το ματς Κυπέλλου με το Λεβαδειακό.
Στο 11ο λεπτό, ο Σοϊλέδης από τα αριστερά έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα, ο Αραβίδης κινήθηκε πανέξυπνα, έπιασε την αντίπαλη άμυνα κοιμώμενη και με εξαιρετική κεφαλιά, ανάγκασε τον γκολκίπερ του Πανθρακικού να μαζέψει την μπάλα για δεύτερη φορά από την εστία.
Ακολούθησε και τρίτη. Με τον Χρήστο Αραβίδη, ξανά. Από τον Πέτρο Μάνταλο αυτή τη φορά, ο οποίος κέρδισε όλες τις κόντρες στην αριστερή πλευρά, έκανε τη σέντρα κι ο Αραβίδης εύκολα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, και τρίτο της ομάδας του.
Γκολ - Τραυματισμοί 3-2.
Και μετά τα γκολ... ήρθαν οι τραυματισμοί. Πρώτο θέμα ο Σοϊλέδης, ο οποίος στο 25ο λεπτό παραχώρησε τη θέση του στον Βασιλαντωνόπουλο, με το δεύτερο να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ένωσης σε επίσημο ματς αυτής. Και εννιά λεπτά αργότερα με τον Κολοβέτσιο να είναι η σειρά του να αισθανθεί ενοχλήσεις και να δίνει τη θέση του στον Λαμπρόπουλο.
Τίποτε το σπουδαίο μέχρι και το πέρας του πρώτου ημιχρόνου. Με την έναρξη του δευτέρου, ο Μάνταλος βγήκε ξανά από τα αριστερά, αλλά το γύρισμά του δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα οι αμυντικοί της ομάδας της Κομοτηνής, να απομακρύνουν εύκολα.
Στο 59ο λεπτό, ο Αραβίδης "έσκαψε" για τον Μάνταλο, με το δεύτερο να κάνει εξαιρετικό κοντρόλ, να γυρνά και να επιχειρεί το σουτ, ωστόσο τους αμυντικούς του Πανθρακικού να γυρίζουν και να απομακρύνουν σε κόρνερ.
Στο 65ο λεπτό, ο Πέτρος Μάνταλος πήρε την μπάλα, την "κουβάλησε" όσο ήταν φρόνιμο, έκανε την προσποίηση, την έφερε στο δεξί του πόδι, έκανε και το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα έξω από την εστία τους Γιούδα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 69', ήταν η ώρα για την πρώτη επίσκεψη του Πανθρακικού στην εστία που υπερασπιζόταν ο Αλάιν Μπαρόχα. Ωστόσο το συρτό σουτ του Ηλιάδη, πέρασε άουτ.
Στο 84ο λεπτό, Αραβίδης και Μάνταλος συνεργάστηκαν άψογα αλλά το σουτ του δεύτερου κατέληξε άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου