Τελευταία Νέα

13/4/16

1oς Αγώνας Play off Euroleague : Λαμποράλ Κούτσα - Παναθηναϊκός 84-68 (1-0)


Ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη ευκαιρία για "μπρέικ" στη Βιτόρια, με τη Λαμποράλ Κούτσα να επικρατεί με σχετική άνεση (84-68) για να κάνει το 1-0 στην προημιτελική σειρά. Κακή εικόνα από τους "πράσινους", με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να ξεχωρίζει με 21π. και 6ριμπ..
Ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη ευκαιρία που είχε για να "σπάσει" την έδρα της Λαμποράλ Κούτσα, αφού η ισπανική ομάδα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον πρώτο προημιτελικό της Euroleague. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης μετά το πρώτο δεκάλεπτο, με τα τρίποντα να αποτελούν το κατάλληλο συστατικό για να τα καταφέρει. Είναι ενδεικτικό άλλωστε πως τα 9/19 τρίποντα που είχαν στο 25'20'' ήταν η βασική αιτία για το +20 (54-34) που "έχτισαν" μέχρις εκείνο το σημείο.
Στα λεπτά που ακολούθησαν, το "τριφύλλι" δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο, πέραν του να μαζέψει τη διαφορά, χάνοντας εν τέλει με -16 (84-68) στη Fernando Buesa Arena, που επιβεβαίωσε τον τίτλο του "κάστρου" για τη Λαμποράλ Κούτσα, που μετρά 12/13 στο "σπίτι" της φέτος στην Euroleague.
Από τον Παναθηναϊκό, ξεχώρισε ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ, την ώρα που οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση μετρώντας 25/49 δίποντα, 3/19 τρίποντα και 9/14 βολές, μαζί με 37 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 9 λάθη, 21 ασίστ και 2 τάπες. Η διαφορά βέβαια στην εμφάνιση των δύο ομάδων φαίνεται από το ranking, εκεί όπου οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν (103-67).
Η νίκη δεν έφερε μόνο χαμόγελα πάντως στους γηπεδούχους αφού στο 28'38'' ο Άνταμ Χάνγκα αποχώρησε τραυματίας από το παρκέ, με πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο δικέφαλο. Μία απουσία που μπορεί να δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα στη Λαμποράλ Κούτσα, αν σκεφτεί κανείς πως θα απουσιάζουν κατά τα φαινόμενα τόσο ο Φαμπιάν Κοζέρ όσο κι ο Τόρνικε Σενγκέλια.
Πέραν αυτών, είναι χαρακτηριστικό πως οι Διαμαντίδης, Καλάθης και Ουίλιαμς ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 4/12 δίποντα και 1/10 τρίποντα!

Ο αγώνας:
Δεδομένου ότι ο Μπουρούσης δεν ξεκινά ποτέ στην πεντάδα της Λαμποράλ Κούτσα φέτος, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έβαλε από το τζάμπολ του αγώνα τον Ραντούλιτσα με σκοπό να εκμεταλλευτεί τη δύναμή του κοντά στο καλάθι. Κι όπως φάνηκε, πολύ καλά έκανε. Βλέπετε, ο συμπατριώτης του σέντερ ήταν τρομερός στο πρώτο δεκάλεπτο, σκοράροντας με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Αυτό βέβαια ήταν η μία όψη του νομίσματος, γιατί σύμφωνα με την άλλη, οι "πράσινοι" ήταν πολύ προβλέψιμοι, μονοδιάστατοι και στατικοί στην επίθεση.
Μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, που βρήκε τη Λαμποράλ Κούτσα να έχει ένα μικρό προβάδισμα (18-16), ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 4/8 δίποντα και 1/5 τρίποντα, με τον Ραντούλιτσα να είναι ο μοναδικός που σκόραρε με συνέπεια. Ο Διαμαντίδης, ο Καλάθης και ο Ουίλιαμς (οι τρεις δημιουργοί δηλαδή) δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους, αδυνατώντας είτε να δημιουργήσουν για τους συμπαίκτες τους, είτε να εκτελέσουν.
Κι αν στο πρώτο δεκάλεπτο αυτό δεν ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα, στη διάρκεια της αναμέτρησης αποτέλεσε το "Α" και το "Ω" για την κακή εικόνα του "τριφυλλιού". Από τη στιγμή που οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, κι έβαλαν τα περιφερειακά σουτ, όλα έγιναν πιο απλά για εκείνους. Πότε ο Χάνγκα, πότε ο Τζέιμς και πότε ο Άνταμς έκαναν εξαιρετική δουλειά από τα 6μ75, με τη διαφορά στην ευστοχία των δύο ομάδων (7/16 η Λαμποράλ Κούτσα, 1/8 ο Παναθηναϊκός) να εξηγεί εν πολλοίς τον λόγο για τον οποίο η ισπανική ομάδα πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το +11 (39-28) ως παρακαταθήκη. 
Παρεμπιπτόντως, στην ανάπαυλα ο Ραντούλιτσα είχε 17 από τους 28 πόντους της ομάδας του, με 6/8 δίποντα, την ώρα που όλοι οι άλλοι "πράσινοι" μετρούσαν 3/16 σουτ δύο πόντων!
Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους Καλάθη και Ουίλιαμς να σκοράρουν δύο γρήγορα καλάθια, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το κάθε άλλο, αφού κάπου εκεί προέκυψε το νέο "ξέσπασμα" τριπόντων από τους γηπεδούχους. Οι παίκτες της Λαμποράλ Κούτσα έφτασαν τα 9/19 τρίποντα στο 25'20'' για να φτάσουν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +20 (54-34), υποχρεώνοντας τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλέσει τάιμ άουτ.
Όχι ότι άλλαξε κάτι σημαντικά από τη στιγμή που οι παίκτες των δύο ομάδων επέστρεψαν στο παρκέ, αφού το -15 (64-49) του Παναθηναϊκού στο 30ο λεπτό δεν άφηνε πολλά περιθώρια για αισιοδοξία εν όψει των τελευταίων δέκα λεπτών του αγώνα. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που οι περιφερειακοί παρέμεναν ανενεργοί, με τα 16/33 δίποντα από το "βαμμένο" να εξηγούν ακόμη καλύτερα γιατί το "τριφύλλι" έμοιαζε ανήμπορο να αντιδράσει. 
Χώρια που οι γηπεδούχοι είχαν επιβάλλει πολύ γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, βρίσκοντας την ευκαιρία να πετύχουν αρκετά εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο. Κι όταν δεν τα κατάφερναν στον αιφνιδιασμό, αρκούσαν τα τρίποντα (ξανά) για να δώσουν τη λύση. Με τη διαφορά στο +21 (72-51) στο 33'19'' του αγώνα, έμοιαζε πλέον δύσκολο έως αδύνατο να επιτευχθεί η ανατροπή.
Τι έγινε στη συνέχεια; Τίποτα ιδιαίτερο, με τον Παναθηναϊκό να αποχωρεί ηττημένος από τη Fernando Buesa Arena (84-68), χάνοντας την πρώτη ευκαιρία που είχε για "διπλό" στη Βιτόρια. Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων την Παρασκευή (15/4, 21:45), με το "τριφύλλι" να ψάχνει μία πολύ καλύτερη εμφάνιση, αν θέλει να έχει ελπίδες για να τα καταφέρει στην Ισπανία και να αποκτήσει προβάδισμα για την πρόκριση στο Final Four.
Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-28, 64-49, 84-68.
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Περάσοβιτς): Τζέιμς 11 (2), Πλάνινιτς 7, Χάνγκα 10 (2), Μπουρούσης 15 (1), Μπλάζιτς 7 (2), Ντιόπ, Τιγί 7 (11 ριμπ.), Άνταμς 20 (4), Κορμπάτσο 2, Μπέρτανς 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 11 (2), Πάβλοβιτς 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 21, Φελντέιν 2, Διαμαντίδης, Γκιστ 7, Καλάθης 5 (11 ασ.), Κούζμιτς 4, Ουίλιαμς 7 (1), Χάντερ 7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου