Τελευταία Νέα

15/4/16

Τα αποτελέσματα των 2ων ματς των "8" του Europa League!

                                     
Τρομερός ο ισπανικός εμφύλιος στα προημιτελικά του Europa League, με την Σεβίλλη να αποκλείει την Μπιλμπάο στα πέναλτι! Την κάτοχο ακολούθησαν στους "4" οι Βιγιαρεάλ, Σαχτάρ και Λίβερπουλ Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε με 2-0 και 3-1 στο "Άνφιλντ", αλλά η Λίβερπουλ νίκησε με 4-3 και πήρε μυθική πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League. Ήρωας στο 91' ο Λόβρεν.
'Eνα ακόμη ποδοσφαιρικό... έπος έγραψε στην λαμπρή ιστορία της η Λίβερπουλ, καθώς νίκησε με 4-3 τη Ντόρτμουντ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League, αν και η Μπορούσια προηγήθηκε με 2-0 και 3-1 στο "Άνφιλντ" (1-1 το πρώτο ματς στην Βεστφαλία).
Οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ 5ο λεπτό με τον Χένριχ Μχιταριάν και στο 9' ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έκανε το 0-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.
Αφού μείωσε στο 48' ο Ντιβόκ Ορίγκι, ο Μάρκο Ρόις έκανε το 1-3 στο 57' και όμως η Μπορούσια δεν πήρε την πρόκριση, η οποία φάνταζε σίγουρη. Σίγουρη ήταν και η Μίλαν στον τελικό του Champions League στην Πόλη μετά το 3-0, αλλά ακολούθησε το σοκ!
Ο Φελίπε Κοουτίνιο μείωσε στο 66', ο Μαμαντού Σακό ισοφάρισε σε 3-3 στο 77' και ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, ο Ντέγιαν Λόβρεν, λύτρωσε τους "κόκκινους" στο 91'.
ομερός ο ισπανικός εμφύλιος στα προημιτελικά του Europa League, με την Σεβίλλη να αποκλείει την Μπιλμπάο στα πέναλτι! Την κάτοχο ακολούθησαν στους "4" οι Βιγιαρεάλ, Σαχτάρ και Λίβερπουλ (videos)
Με τη νίκη της με 2-1 στην Πορτογαλία, η Σαχτάρ επικράτησε με 4-0 της Μπράγκα και στην Ουκρανία, έτσι πήρε άνετα την πρόκριση, σε ένα ματς που πρωταγωνιστής ήταν ένας αμυντικός των ηττημένων. Πρόκειται για τον Ρικάρντο Φερέιρα, ο οποίος πέτυχε δύο αυτογκόλ!
Άνετα στα ημιτελικά και η Βιγιαρεάλ, καθώς και αυτή προηγήθηκε με 4-0, αλλά τελικά νίκησε με 4-2 την Σπάρτα στην Πράγα (το "κίτρινο υποβρύχιο" επικρατήσει με 2-1 στην Ισπανία). Ξανά μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Σεντρίκ Μπακαμπού, καθώς πέτυχε εν νέου δύο γκολ, φτάνοντας τα 9 στην διοργάνωση.
Οι συνθέσεις: 
ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Σρνα, Κούτσερ, Όρνετς, Ισμαΐλι, Μαλίσεβ, Στεπανένκο, Κοβαλένκο, Μάρλος, Τάιζον, Φερνάντο Φερέιρα.
ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Μαρσέλο Γκοϊάνο, Ρικάρντο Φερέιρα, Μπολί, Τζαβάν Φερέιρα, Λουίζ Κάρλος, Βούκτσεβιτς, Ζοζουέ, Ράφα Σίλβα, Ουίλσον Εντουάρντο, Κοκά.

ΣΠΑΡΤΑ (3-6-1): Μπίτσικ, Μαρέτσεκ, Κόβατς, Φρίντεκ, Ματεγιόβσκι, Κονατέ, Κρέιτσι, Ντότσκαλ, Γιούλις, Φατάι, Λαφάτα.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Αρεολά, Μάριο Γκασπάρ, Μπεγί, Βίκτορ Ρουίθ, Ρουκάβινα, Τριγκέρος, Μπρούνο Σοριάνο, Ντένις Σουάρεθ, Σάμου Σαστιγιέχο, Μπακαμπού, Σολδάδο.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Νταβίντ Σορία, Μαριάνο, Ραμί, Κολοτζιετσάκ, Σέρχιο Εσκουδέρο, Κριχόβιακ, Εν'Ζονζί, Ιμπόρα, Βιτόλο, Κρον-Ντέλι (51' Κονοπλιάνκα), Γκαμεϊρό.
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ερερίν, Ντε Μάρκος, Μπόβεδα, Ετσεΐτα, Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Ραούλ Γκαρθία, Σουσαέτα, Λέκουε, Αντούριθ.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Αλμπέρτο Μορένο, Μίλνερ, Εμρέ Τζαν (80' Λούκας Λέιβα), Λαλάνα (62' Τζο Άλεν), Κοουτίνιο, Φιρμίνο (62' Στάριτζ), Ορίγκι.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκονσάλο Κάστρο (82' Γκιουντογάν), Βάιγκλ, Καγκάουα (77' Γκίντερ), Μχιταριάν, Ρόις (83' Αντριάν Ράμος), Ομπαμεγιάνγκ.
Οι ρεβάνς των προημιτελικών:
Πέμπτη
Σαχτάρ - Μπράγκα 4-0 (25' πέν. Σρνα, 42' αυτ. και 74' αυτ. Ρικάρντο Φερέιρα, 50' Κοβαλένκο) [2-1]
Σπάρτα Πράγας - Βιγιαρεάλ 1-4 (65' Ντότσκαλ / 5' και 49' Μπακαμπού, 43' Σάμου Καστιγιέχο, 45'+1 Μπρούνο Σοριάνο) [1-2]
Σεβίλλη - Μπιλμπάο 1-2 [5-4 πέν.](59' Γκαμεϊρό / 57' Αντούριθ, 80' Ραούλ Γκαρθία) [2-1]
Λίβερπουλ - Ντόρτμουντ 4-3 (48' Ορίγκι, 66' Κοουτίνιο, 78' Σακό, 91' Λόβρεν / 5' Μχιταριάν, 9' Ομπαμεγιάνγκ, 57' Ρόις) [1-1]
*σε αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

Ο πίνακας των σκόρερς:


10 γκολ
Αρίτθ Αντούριθ (Μπιλμπάο)

9 γκολ
Σεντρίκ Μπακαμπού (Βιγιαρεάλ)

8 γκολ
Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

6 γκολ
Έρικ Λαμέλα (Τότεναμ)
Ραούλ Μπομπαντίγια (Άουγκσμπουργκ)

5 γκολ
Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)
Χοσέ Καγιεχόν (Νάπολι)
Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)
Φράνκο Ντι Σάντο (Σάλκε)
Ντάβιντ Λαφάτα (Σπάρτα Πράγας)
Αμπουμπακάρ Ουμαρού (Παρτίζαν)
Αλεκσάντρ Σαμέντοβ (Λοκομοτίβ Μόσχας)

4 γκολ
Κρις Κόμονς (Σέλτικ)
Πιόνε Σίστο (Μίντιλαντ)
Κεβίν Γκαμεϊρό (Σεβίλλη)
Μισί Μπατσουαγί (Μαρσέιγ)
Φερναντάο (Φενέρμπαχτσε)
Αντρίγια Ζίβκοβιτς (Παρτίζαν)
Μανόλο Γκαμπιαντίνι (Νάπολι)
Φρανκ Ατσεαμπόνγκ (Άντερλεχτ)
Ζορζ-Κεβίν Εν'Κουντού (Μαρσέιγ)
Μπαγ Ουμάρ Νιάς (Λοκομοτίβ Μόσχας)
Φεντερίκο Μπερναρντέσκι (Φιορεντίνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου