Τελευταία Νέα

9/4/16

26η Αγωνιστική Α1 : Νέα Κηφισιά - Παναθηναϊκός 75-84

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο... έπρεπε για να κερδίσει την Κηφισιά στο Ζηρίνειο (84-75) και να ολοκληρώσει με νίκη τις υποχρεώσεις του στη regular season της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Έκτη τερμάτισε η ομάδα των Βορείων Προαστίων, που θα αντιμετωπίσει τον Άρη στον α' γύρο των πλέι οφ.
Ανεβάζοντας την απόδοσή του μετά τα μισά της β' περιόδου, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Κηφισιάς στο Ζηρίνειο (84-75) και διατήρησε τις μαθηματικές του ελπίδες για την πρωτιά στη regular season της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, την ώρα που η Κηφισιά τερμάτισε στην έκτη θέση και θα αντιμετωπίσει τον Άρη (με μειονέκτημα έδρας) στον α' γύρο των πλέι οφ.
Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς παρατάχθηκε δίχως τους Τζέιμς Φελντέιν (τεντοντίτιδα στον καρπό, προληπτικά εκτός) και Γιώργο Παπαγιάννη (αμυγδαλίτιδα), την ώρα που ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε δευτερόλεπτο. Ήταν εμφανές άλλωστε πως ο προπονητής του "τριφυλλιού" ήθελε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, πριν την έναρξη των πλέι οφ της Euroleague.
Ο πρωταγωνιστής:
Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ήταν ο παίκτης που σήμανε την αντεπίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο, σημειώνοντας 11 από τους 19 πόντους του σε αυτό το διάστημα. Εν τέλει ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας 7/11 δίποντα, 5/5 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 22'46''.
Που κρίθηκε το παιχνίδι:
Στο β' μισό του δεύτερου δεκαλέπτου, όταν ο Παναθηναϊκός "πάτησε το γκάζι" για να επιστρέψει από το -8 (23-15) και να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με το πάνω χέρι στο σκορ (33-36).
Το στατιστικό που ξεχώρισε:
Ο Παναθηναϊκός "φόρτωσε" πολύ παιχνίδι κοντά στο καλάθι, σημειώνοντας συνολικά το 45.2% των πόντων του από το "βαμμένο" με μπροστάρη τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, που είχε 7/11 δίποντα.
Ο αγώνας:
Από τα πρώτα λεπτά ήταν εμφανές πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν το μυαλό τους περισσότερο στην προημιτελική σειρά της Euroleague, παρά στο αποψινό παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η Κηφισιά έφτασε στο +6 (13-7) στο 6'41'' με τον Νίκο Γκίκα να σκοράρει στον αιφνιδιασμό και τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλεί τάιμ άουτ, κάνοντας εντονότατες παρατηρήσεις στους παίκτες του.
Η εικόνα των "πρασίνων" δεν άλλαξε σημαντικά πάντως στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στο +3 (18-15), μα πάνω απ όλα να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό. Παρεμπιπτόντως, ο Μουχάμεντ Ελ Αμίν ήταν "ζεστός" σκοράροντας διαρκώς τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 4/11 δίποντα και 2/8 τρίποντα, αδυνατώντας να απειλήσει το αντίπαλο καλάθι.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου, με τη διαφορά να φτάνει στο +8 (23-15), δείχνοντας ικανοί για την έκπληξη. Ο Μουχάμεντ Ελ Αμίν είχε φτάσει, εν τω μεταξύ, τους 12 πόντους (με 3/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 λάθος και 2 κλεψίματα σε 12'12''), δίχως όμως να σκοράρει στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι την ανάπαυλα. Αντίθετα, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ανέλαβε δράση, σημείωσε 11 πόντους και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας το πάνω χέρι στο σκορ (33-36).
Το πρώτο μέρος βρήκε μεν το "τριφύλλι" σε θέση οδηγού, αλλά με μόλις 2/14 τρίποντα και 5 λάθη ήταν σαφές πως το δεύτερο ημίχρονο δεν θα ήταν εύκολο. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που η Κηφισιά είχε μεγάλο κίνητρο αφού -εκτός των άλλων- με νίκη θα εξασφάλιζε την πέμπτη θέση της regular season.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η Κηφισιά επιχείρησε να αντιδράσει, αλλά ήταν εμφανές πως πλέον ο Παναθηναϊκός έλεγχε τα πάντα στο παρκέ. Ο Μουχάμεντ Ελ Αμίν πήρε ξανά το "όπλο" του, αλλά στην αντίπερα όχθη υπήρχε ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα για να διατηρήσει την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς σε θέση οδηγού (46-55 στο 24'59''), με τον Τζέιμς Γκιστ να αποτελεί το alter ego του σε αυτό το διάστημα. Από τη στιγμή μάλιστα που η διαφορά διατηρήθηκε σταθερά κοντά στους δέκα πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (58-65), όλα έγιναν πιο απλά.
Στα τελευταία μέτρα της κούρσας στο Ζηρίνειο, η Κηφισιά δεν είχε τις δυνάμεις, τις λύσεις και την ικανότητα να απαντήσει σε ό,τι έκανε ο Παναθηναϊκός. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ευστόχησε δις από τα 6μ75 μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το "πράσινο" προβάδισμα έφτασε στο +14 (63-77) με 5'35'' να μένουν στον αγώνα, με τους δύο προπονητές να δίνουν από εκείνο το σημείο κι έπειτα χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά μέχρις εκείνο το σημείο.
Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη (75-84), ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο τη regular season της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, λίγες ημέρες πριν αρχίσει η μάχη των πλέι οφ της Euroleague κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα. Από την άλλη, η εντός έδρας ήττα από το "τριφύλλι" έφερε οριστικά την Κηφισιά στην έκτη θέση της βαθμολογίας (αφού ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας την Καβάλα) και μαζί τον Άρη στον α' γύρο των πλέι οφ.
Τα δεκάλεπτα: 18-15, 33-36, 58-65, 75-84.
ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Στίγκερς 5 (1), Κασελάκης 11 (3), Χογκ 8, Ελ Αμίν 24 (5/10 τρίπ.), Γλυνιαδάκης 7, Μάρσαλ, Χατζηνικόλας 2, Γκίκας 8 (1), Σταμάτης 5 (1), Χρυσικόπουλος, Σμιθ 3, Σπυριδωνίδης 2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς 8, Ραντούλιτσ 19 (8 ριμπ.), Γκιστ 11 (2), Καλάθης 6 (9 ασ.), Ουίλιαμς 5 (1), Χαραλαμπόπουλος 5 (1), Μποχωρίδης 8 (2), Φώτσης 10 (1), Χάντερ 2, Χέινς 10 (2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου