Τελευταία Νέα

15/4/16

H κλήρωση των "8" του Europa League!

Σαχτάρ-Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ είναι τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών του Europa League όπως προέκυψαν από την κλήρωση της Παρασκευής.
'Oπως στην κλήρωση του Champions League έτσι και σε αυτήν για το Europa League δεν προέκυψε ισπανικός εμφύλιος, με το πρώτο ζευγάρι που βγήκε χρονικά να είναι αυτό μεταξύ της Σαχτάρ Ντόνετσκ και της τετράκις κατόχου του τροπαίου Σεβίλλη και το δεύτερο να φέρνει στο δρόμο της Λίβερπουλ την Βιγιαρεάλ.
Σαχτάρ και Σεβίλλη είναι παλιές "γνώριμες" καθώς είχαν αναμετρηθεί στη φάση των "16" του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2006-07 όταν η Σεβίλλη επιβλήθηκε με συνολικό σκορ 5-4 (στο δρόμο τότε προς το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιό της στο θεσμό) ενώ οι Ουκρανοί μετρούν τρεις ήττες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια τους απέναντι σε ισπανικές ομάδες. Η Σεβίλλη από την πλευρά της κατέκτησε πέρυσι το τέταρτο Europa στην ιστορία της νικώντας στον τελικό μία άλλη ομάδα από την Ουκρανία, την Ντνίπρο, με συνολικό σκορ 3-2.
Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η Λίβερπουλ συναντάει ισπανική ομάδα σε ημιτελική φάση Κυπέλλου UEFA/Εuropa League, έχοντας μέχρι στιγμής 2 προκρίσεις σε τελικό εις βάρος της Μπαρτσελόνα που κατέληξαν μάλιστα στην κατάκτηση του τροπαίου (1976, 2001) και έναν αποκλεισμό από την Ατλέτικο Μαδρίτης (2010).

Τα ζευγάρια:
Σαχτάρ-Σεβίλλη
Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ 
Να σημειωθεί ότι οι πρώτοι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 28 Απριλίου και οι αγώνες ρεβάνς στις 5 Μαΐου ενώ ο μεγάλος τελικός θα φιλοξενηθεί στο " St Jakob Park" στην Βασιλεία στις 18 Μαΐου.
Ενδιαφέρουν και αυτά:
* Η Σεβίλλη έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Europa League  (2006, 2007, 2014, 2015), η Λίβερπουλ τρεις (1973, 1976 and 2001) και η Σαχτάρ μία (2009) ενώ η Βιγιαρεάλ είναι η μοναδική από τις τέσσερις ομάδες που δεν έχει κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.
* Η Σεβίλλη προέρχεται από δύο συνεχόμενες κατακτήσεις του Europa League και φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ομάδα με τρεις σερί κατακτήσεις σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από τα τρία σερί Πρωταθλητριών που πήρε η Μπάγερν Μονάχου στα μέσα της δεκαετίας του '70 (1974, 1975, 1976).
* Η Λίβερπουλ είναι η μοναδική αήττητη ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης τη φετινή σεζόν, έχοντας απολογισμό μέχρι στιγμής 5 νίκες και 7 ισοπαλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου