Τελευταία Νέα

11/5/16

1η αγωνιστική των play-off της Superleague : Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-1

                                 
Δεν το πίστεψε αρκετά ο Πανιώνιος, ο οποίος παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Παναθηναϊκό ενώ θα μπορούσε να είχε νικήσει και να άρχιζε με νίκη τα play offs. Ο Ανσαριφάρντ το 1-0 από λάθος του Στιλ, ισοφάρισε ο Λέτο με εκπληκτική εκτέλεση.
Iσόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Πανιώνιος και Παναθηναϊκός στο ματς που άνοιξε την αυλαία των play offs στη Νέα Σμύρνη. Οι "κυανέρυθροι" προηγήθηκαν με γκολ του Ανσαριφάρντ στο 52’ (μετά από απίστευτα λάθη της πράσινης άμυνας) και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 66’ με καταπληκτικό γυριστό αριστερό σουτ του Σεμπαστιάν Λέτο.
Ούτε χαμένοι, ούτε ιδιαίτερα ωφελημένοι αναδείχθηκαν Πανιώνιος και Παναθηναϊκός στην εκκίνηση των play off μετά το 1-1 της Νέας Σμύρνης. Οι "πράσινοι" είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή τους (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο), όμως ο Πανιώνιος ήταν εκείνος ο οποίος έχασε τη σπουδαία ευκαιρία για τη νίκη. Όχι μόνο διότι προηγήθηκε, αλλά διότι δημιούργησε και έχασε περισσότερες (τέσσερις) καθαρές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Και στο πρώτο μέρος, και μετά το 1-0.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος, προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα του γηπεδούχου κυρίως από τα άκρα (με Μέστο και Νάνο), αλλά δεν έφτασε πολλές φορές στην τελική προσπάθεια, του έλειψε η σωστή τελική πάσα, δεν αξιοποίησε τον μεγάλο αριθμό κερδισμένων κόρνερ και τελικά έφυγε με την ισοπαλία χάρη στο ταλέντο του Λέτο. Παραμένει η Νέα Σμύρνη η μοναδική έδρα όπου δεν έχει νικήσει ούτε μία φορά τα τρία τελευταία χρόνια…
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: "Νέας Σμύρνης"
Διαιτητής: Παπαπέτρου
Βοηθοί: Χασάν, Μερκενίδης
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος Β., Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Κόρμπος, Σιώπης, Καθάριος (72' Μπαργκάν), Μασούρας (89' Χαλκιαδάκης), Μπακασέτας, Ανσαριφάρντ (69' λ.τ. Καραμάνος).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι):  Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Μολέντο, Νάνο, Ζέκα, Λουντ (78' Αμπέντ), Εβανζελίστα (62' Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Λέτο (87' Μαμούτε), Μπεργκ
Γκολ: Ανσαριφάρντ 52' / Λέτο 66'.
Ανασκόπηση αγώνα:
Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από δυο σπουδαίες ευκαιρίες. Του Μάρκους Μπεργκ στο 32’ («τσαφ» του Ρισβάνη από σέντρα του Νάνο, γυριστό πλασέ του Σουηδού στο δεξί κάθετο δοκάρι, παρά την πίεση του Οικονόμου) και του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 39’: μακρινή πάσα ακριβείας στο χώρο, πλασέ του «κυανέρυθρου» φορ, βασανιστικά αργά η μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι, ενώ ο Στιλ ήταν εκτός θέσης και φάσης.
Οι δυο ομάδες ήταν διστακτικές γενικά στο α’ 45λεπτο, ειδικά στο πρώτο 30λεπτο. Η σκέψη τους ήταν πρωτίστως στη διαφύλαξη του «μηδέν» και στην αναχαίτιση των αντιπάλων. Πιο δημιουργικός και μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής μπάλας ο Παναθηναϊκός, «έψαχνε» την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις ο Πανιώνιος. Με κύριο «εκφραστή» τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος ήταν «κίνδυνος – θάνατος» κάθε φορά που έφτανε η μπάλα στα πόδια του!
Τρεις φορές ουσιαστικά ακούμπησε τη μπάλα στο πρώτο ημίχρονο. Έβγαλε δύο αναξιοποίητες ασίστ (στον Μασούρα στο 8’ και στον Ανσαριφάρντ στο 39’), εξαπέλυσε μια «οβίδα» στο 37’ (η "έγλυψε" το οριζόντιο δοκάρι της πράσινης εστίας) και ήταν σαφέστατα ο πιο επικίνδυνος παίκτης των γηπεδούχων.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αναπτυχθεί κυρίως από τις πτέρυγες του, με Μέστο και Νάνο. Κατάφερε να τους «ακουμπήσει» τη μπάλα αρκετές φορές, ωστόσο υστέρησε είτε στην τελική πάσα, είτε στην τελική προσπάθεια. Όχι πως ήταν και το ευκολότερο να σκοράρει, βεβαίως, καθώς ο Πανιώνιος ήταν προσεκτικός και συμπαγής. Δεν απέφυγε βεβαίως ατομικά σφάλματα (Ρισβάνης, Σιώπης, Τασουλής), τα οποία όμως δεν του κόστισαν στο πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς «άνοιξε» με το γκολ του Ανσαριφάρντ στο 52’, από τα κωμικοτραγικά λάθη της πράσινης άμυνας. Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη σύγχυση του Παναθηναϊκού στο αμέσως επόμενο δεκάλεπτο. Προσπάθησε να «καθαρίσει» το ματς, τού δόθηκε η ευκαιρία για το 2-0 (χαμένο τετ α τετ Ανσαριφάρντ που πλάσαρε πάνω στον Στιλ) και ο Παναθηναϊκός έσωσε την παρτίδα χάρη σε ένα κλέψιμο (και ασίστ) του έμπειρου Μέστο και την κλάση του (αποδέκτη), Σεμπαστιάν Λέτο.
Μετά την ισοφάριση αμφότερες οι ομάδες ήταν ακόμη πιο προσεκτικές αμυντικά. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πιο απειλητικός, χωρίς όμως να κυριαρχήσει ή να δημιουργήσει τη σπουδαία ευκαιρία για να πάρει τη νίκη με ολική ανατροπή. Το έκανε ο Πανιώνιος στο 94’, όταν ο Μπαργκάν εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα του τριφυλλιού, αλλά ο Μολέντο σχεδόν επί της γραμμής απέκρουσε και απέτρεψε την «έκρηξη» του γηπέδου. Αν κάποιος αδικείται από την ισοπαλία, αυτός είναι ο Πανιώνιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου