Τελευταία Νέα

11/5/16

Play off Α1 Ημιτελικά : Άρης - Παναθηναϊκός 56-50 (2-2).

Ο Άρης ήταν απολαυστικός στο β' ημίχρονο, επέστρεψε από το -10 και πήρε τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό (56-50) ισοφαρίζοντας τη σειρά των ημιτελικών. Σε πέμπτο παιχνίδι θα κριθεί η πρόκριση στους τελικούς της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
O Άρης δεν επέστρεψε απλά. Είναι εδώ, δηλώνοντας έτοιμος να διεκδικήσει την πρόκριση στους τελικούς της Basket League ΣΚΡΑΤΣ! Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη επικράτησε του Παναθηναϊκού στον τέταρτο ημιτελικό των playoffs (56-50) και ισοφαρίζοντας τη σειρά (2-2) έχει πλέον τη δυνατότητα να διεκδικήσει το θαύμα, ήτοι την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος. Από την άλλη, το "τριφύλλι" καλείται να υπερασπιστεί την -απροσπέλαστη φέτος- έδρα του, να πάρει τη νίκη και μαζί το εισιτήριο που θα τον φέρει απέναντι στον Ολυμπιακό.
Σε ένα παιχνίδι γεμάτο απουσίες, οι "κίτρινοι" επέστρεψαν από το -10 (19-29) του πρώτου μέρους, στηρίχθηκαν στα 4/4 τρίποντα που είχαν στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και με το δίδυμο των Ουότερς - Ουάιτ να βάζει μεγάλα σουτ στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα, πήραν τη νίκη στο κατάμεστο Nick Galis Hall, σε ένα ακόμη sold out του Άρη.
Παρεμπιπτόντως, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε δίχως τους Τζέιμς Γκιστ, Τζέιμς Φελντέιν και Μαρκίζ Χέινς, μετά από απόφαση του Αργύρη Πεδουλάκη και της διοίκησης με αφορμή τα νυχτοπερπατήματά τους, λίγη ώρα μετά τον χαμένο τρίτο ημιτελικό (τη Δευτέρα). Από την άλλη, ο Άρης είχε ξανά εκτός μάχης τους Βασίλη Ξανθόπουλο, Τζαμέλ Χάγκινς και Θοδωρή Ζάρα, για ιατρικούς λόγους.
Πλέον η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί το Σάββατο (14/5, 18:00) στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να καλείται να αποφύγει το "πατατράκ" απέναντι στον Άρη που δείχνει ικανός... για όλα!

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ:


Ο Οκάρο Ουάιτ με τον Ντόμινικ Ουότερς "μίλησαν" στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης βάζοντας πολλά μεγάλα σουτ, μετά από προσωπικές ενέργειες. Αν μπορούσαμε πάντως να ξεχωρίσουμε έναν, αυτός ήταν ο Οκάρο Ουάιτ, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με νταμπλ νταμπλ, αφού είχε 10 πόντου (4/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/4 βολές), 14 ριμπάουντ, 2 λάθη, 3 κλεψίματα και 2 τάπες σε 30'25''.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:


Ο Άρης είχε 2/17 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, με τους 8 πόντους που σημείωσε στο πρώτο δεκάλεπτο να είναι η χειρότερη φετινή εντός έδρας επίδοση και η δεύτερη χειρότερη συνολικά (σ.σ.: στην... κορυφή της λίστα οι 7 πόντοι στο παιχνίδι της regular season στο ΟΑΚΑ).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:


Στα πρώτα τρία λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, όταν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη είχαν 4/4 τρίποντα για να φέρουν τα πάνω κάτω και να πάρουν το προβάδισμα (35-32 στο 14'52'') που τους έδωσε το δικαίωμα να πιστέψουν στη νίκη - ισοφάριση.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Το παιχνίδι είχε από τα πρώτα αργό ρυθμό και άστοχα σουτ. Πολλά άστοχα σουτ. Οι δύο άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, σε σημείο που ο Άρης χρειάστηκε 2'29'' μέχρις ότου πετύχει τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι (2-6). Δεδομένων των απουσιών, το δεύτερο φάουλ του Χαραλαμπόπουλου (στο 2'55'') ήταν ένα ακόμη πρόβλημα που έπρεπε να διαχειριστεί ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος όμως βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Φώτση και του Χάντερ.
Οι "πράσινοι" συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό (4-8 στο 4'50''), οι "κίτρινοι" έβρισκαν μόνιμα το σίδερο και κάπως έτσι ήταν φυσιολογικό το +4 (8-12) του πρώτου δεκαλέπτου. Κοινός παρονομαστής σχεδόν σε κάθε φάση ήταν το πάθος, το "ξύλο" και οι μονομαχίες. Κι από τη στιγμή που υπήρχε ο Χάντερ στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός δεν είχε... θέμα σε αυτό. Παρεμπιπτόντως, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν 4/17 εντός παιδιάς (4/10 δίποντα, 0/7 τρίποντα) και τους φιλοξενούμενους μόλις 5/18 (4/13 δίποντα, 1/5 τρίποντα).
Η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά στα λεπτά που ακολούθησαν, μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Το κάθε άλλο, το "τριφύλλι" συνέχισε να πηγαίνει το παιχνίδι στα μέτρα του, εκμεταλλεύτηκε τη μνημειώδη αστοχία των "κιτρίνων" και κάπως έτσι κατάφερε να "χτίσει" το νταμπλ σκορ (8-16 στο 12'10'') χάρη σε δύο συνεχόμενα καλάθια του Ραντούλιτσα.
Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από μία περίοδο έως ότου βρουν τον στόχο από τα 6μ75, με τον Φλιώνη να είναι ο πρώτος που βρήκε τον στόχο -μετά από το αρχικό 0/10. Δεν έλυσε όμως το πρόβλημα της περιφερειακής αστοχίας. Τα σουτ συνέχισαν να βρίσκουν σίδερο, οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν δις από τα 6μ75 (με Διαμαντίδη και Φώτση) και το +11 (11-22 στο 15'15'') που διαμορφώθηκε, τους έδινε σημαντικό προβάδισμα.
Παρεμπιπτόντως, ο Χάντερ είχε επιστρέψει στο παρκέ για να γίνει το πρόσωπο του αγώνα. Πως; Με τα 10 ριμπάουντ (3 αμυντικά, 7 επιθετικά) που είχε μέχρι την ανάπαυλα, κερδίζοντας όλες τις μάχες απέναντι στους ψηλούς του Άρη. Δεν είναι τυχαίο πως οι Ουάιτ, Σίμτσακ, Τσούπκοβιτς και Κοέν είχαν 5 πόντους συνολικά (!), στο πρώτο μισό. Όντας κι αυτοί μέρος του επιθετικού προβλήματος του Άρη, ο οποίος είχε 8/35 εντός παιδιάς (6/18 δίποντα, 2/17 τρίποντα) στο ημίχρονο. Όχι ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος (11/34 εντός παιδιάς με 7/21 δίποντα, 4/13 τρίποντα). Απλά τα +10 ριμπάουντ (31 έναντι 21) σε συνδυασμό με το γεγονός πως τα επιθετικά ήταν περισσότερα από τα αμυντικά των γηπεδούχων (13 έναντι 12) αρκούσαν για να διαμορφώσουν το +10 (19-29) του "τριφυλλιού".
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν λες κι έβλεπες άλλο παιχνίδι. Οι "κίτρινοι" μπήκαν στο παρκέ με φτερά στα πόδια και χέρι... αλφάδι! Γιατί το λέμε αυτό; Μετά τα 2/17 τρίποντα στο πρώτο μέρος, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη είχαν 4/4 στα πρώτα τρία λεπτά της περιόδου, για να έρθουν τα πάνω κάτω στο παιχνίδι. Το προβάδισμα του Παναθηναϊκού "εξανεμίστηκε" μέσα σε τρία λεπτά (31-31), ο Χάντερ χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ και κάπως έτσι η ψυχολογία άλλαξε στρατόπεδο.
Όσο περνούσε η ώρα, ήταν εμφανές πως οι γηπεδούχοι κέρδιζαν σε αυτοπεποίθηση. Ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση, ο ΜακΝιλ βρήκε ρυθμό στην επίθεση κι έτσι ο Άρης έφτασε στο σημείο να προηγείται (35-32 στο 14'52''). Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να αστοχεί σε συνεχόμενα σουτ. Είναι ενδεικτικό πως οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο όντας πίσω στο σκορ (38-34), έχοντας δεχθεί τους διπλάσιους πόντους σε σχέση με το πρώτο μισό, την ώρα που είχαν μόλις 1/11 σουτ εντός παιδιάς -αυτό του Ουίλιαμς στο 22'10''.
Από την άλλη, ο Άρης είχε πλέον την κατάσταση στα χέρια του με τα 5/8 τρίποντα του δεκαλέπτου να έρχονται ως η καλύτερη απόδειξη πως οι γηπεδούχοι ήταν πλέον το αφεντικό της αναμέτρησης.
Δεν έμειναν όμως εκεί αφού η διαφορά άρχισε να παίρνει πλέον την ανιούσα για εκείνους. Το +8 (45-37) στο 32'47'' έδινε μεγάλο ψυχολογικό προβάδισμα στους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, με την αυτοπεποίθησή τους να έχει φτάσει στα ύψη. Την ίδια ώρα, οι "πράσινοι" έψαχναν τρόπους να σκοράρουν, δίχως όμως να έχουν φαντασία στο παιχνίδι τους. Επιδόθηκαν σε συνεχόμενες ατομικές ενέργειες, δίχως όμως αποτέλεσμα.
Η αντίδραση ήταν άμεση, με τους Διαμαντίδη, Φώτση και Ουίλιαμς να δηλώνουν "παρόντες" στην αναμέτρηση. Δύο τρίποντα από τον αρχηγό και τον υπαρχηγό του Παναθηναϊκού μαζί με πέντε σερί πόντους του Αμερικανού γκαρντ/φόργουορντ έδωσαν στο "τριφύλλι" το προβάδισμα (45-48 στο 37'30'') μετά από μιάμιση περίοδο, αλλά η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν μπορούσε να νιώσει σίγουρη για τη νίκη.
Ο λόγος; Στα λεπτά που ακολούθησαν είδαμε ένα παιχνίδι - καρμπόν με αυτό τη Δευτέρα (9/5). Τι σημαίνει αυτό; Ο Ουότερς και ο Ουάιτ έβαλαν μεγάλα καλάθια μέσα από προσωπικές ενέργειες, υπό δύσκολες συνθήκες, για να διαμορφώσουν το +3 (51-48) στο 38'07'', υποχρεώνοντας τον προπονητή των "πρασίνων να καλέσει τάιμ άουτ. Η κατάσταση δεν άλλαζε όμως! Οι "κίτρινοι" έμειναν μπροστά στο σκορ, έβαλαν τις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και με τη νίκη τους (56-50) ισοφάρισαν τη σειρά (2-2), έχοντας πλέον τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το θαύμα το Σάββατο (14/5, 18:00) στο ΟΑΚΑ.
Τα δεκάλεπτα: 8-12, 19-29, 38-34, 56-50.
Άρης (Πρίφτης): Ουάιτ 10 (14 ριμπ.), Ουότερς 12 (2), Μούρτος 7 (1), Σίμτσακ 2, Μακνίλ 16 (3), Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς, Φλιώνης 6 (2), Δίπλαρος, Ζάρας, Κοέν 3 (1).
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 2, Διαμαντίδης 9 (3), Καλάθης 3, Ουίλιαμς 19 (2), Χάντερ (11 ριμπ.), Μποχωρίδης, Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 8, Παππάς 1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ 2-2


Game 1: Παναθηναϊκός - Άρης 85-79
Game 2: Παναθηναϊκός - Άρης 74-60
Game 3: Άρης - Παναθηναϊκός 77-68
Game 4: Άρης - Παναθηναϊκός 56-50
Game 5: Παναθηναϊκός - Άρης 14/5, 18:00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου