Τελευταία Νέα

20/5/16

*2η αγωνιστική των play-off της Superleague : ΑΕΚ - Πανιώνιος 1-0

Με σκόρερ τον Πέτρο Μάνταλο, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο για την εξ' αναβολής αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Playoffs και πέρασε στην πρώτη θέση του μίνι αυτού τουρνουά.
Δεν την άφησε να την παρασύρει η χαρά για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας (15ου στην ιστορία της) τρεις ημέρες πρν στο ίδιο γήπεδο, επί του Ολυμπιακού. Ούτε ο γύρος του θριάμβου μετά την απονομή πριν από τη σέντρα του ματς με τον Πανιώνιο.
Με σκόρερ τον Πέτρο Μάνταλο, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο, πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς στα Playoffs και πηγαίνει να αντιμετωπίσει, τη Δευτέρα, τον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική από την κορυφή της κατάταξης.
Η Ένωση πίεσε στην αρχή, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε καθαρό μυαλό με αποτέλεσμα να είναι άστοχη στην τελική επιλογή. Εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα στο δεύτερο, μπαίνοντας φουριόζα από την αρχή. Τελικό το "γόρδιο δεσμό" των φιλοξενούμενων έλυσε ο Πέτρος Μάνταλος.
Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ αν ο Τζεμπούρ πλάσαρε σωστά τον Διούδη, με τον Πανιώνιο να δυσκολεύεται να απειλήσει και τον Ανέστη να έχει τον έλεγχο, όταν αυτό έγινε.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο:  ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος
Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης, Δημήτριο Βερρής

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλος, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (90'+1' Τζανετόπουλος), Αραβίδης (71' Κορδέρο), Τζεμπούρ (84' Πέκχαρτ)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (89' Καθάριος), Κόρμπος (61' Καραμάνος), Χαλκιαδάκης, Μασούρας (67' Μπαργκάν), Μπακασέτας, Ανσαριφάρντ
Γκολ: 57' Μάνταλος
Κάρτες: 35' Τζεμπούρ, 38' Γιόχανσον / 24' Μασούρας, 33' Σιώπης, 38' Βλάχος

Η βαθμολογία (2η αγωνιστική):

ΑΕΚ 5
ΠΑΟΚ 4
Παναθηναϊκός 4
Πανιώνιος 1

Ανασκόπηση αγώνα:

Απειλή Αραβίδη και γκέλες γκολκίπερ.
Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του ματς, η ΑΕΚ έφθασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ επί του Πανιωνίου. Ο Ντίντακ Βιλά από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Χρήστος Αραβίδης δεν βρήκε αντίπαλο στο άλμα του στο κέντρο της "κυανέρυθρης" άμυνας, αλλά ο Σωκράτης Διούδης προέβη σε μια εξαιρετική απόκρουση.
Τρία λεπτά αργότερα, ο γκολκίπερ του Πανιωνίου δεν είχε το ίδιο εύστοχη εκτίμηση, ωστόσο κανείς παίκτης των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να καταστεί απειλητικός.
Στο 17ο λεπτό, ο Ανέστης έκανε εντελώς λανθασμένη εκτίμηση, η μπάλα έφθασε τον Οικονόμου, η εκτέλεση του οποίου ωστόσο παρομοίως απελπιστική με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει πολύ πάνω από την εστία της ΑΕΚ.
Η αντίδραση του γκολκίπερ της Ένωσης, ωστόσο ήταν σωστή τόσο στο 20' όσο και στο 27'. Στην πρώτη περίπτωση αποκρούοντας σουτ του Μπακασέτα, στη δεύτερη του Ανσαριφάρντ.
Τρεις κάρτες σε πέντε λεπτά.
Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου περισσότερη μπάλα έπαιξαν τα νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αλλά κι ο διαιτητής, ο οποίος δικαίως ή αδίκως έβγαλε από την τσέπη του τέσσερις κίτρινες σε πέντε λεπτά.
Η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμό με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κι αυτό ήταν φανερό δια γυμνού οφθαλμού. Στο 53ο λεπτό, ο γενικά δραστήριος, Βαγγέλης Πλατέλλας βγήκε από τα αριστερά, έκανε και το σουτ, προτιμώντας αυτή την επιλογή έναντι άλλων, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Νέα φάση στο 56ο λεπτό, με τον Διούδη να απομακρύνει σε κόρνερ την κεφαλιά του Τζεμπούρ. Ωστόσο, η διαρκής κι έντονη πίεση στο αμέσως επόμενο λεπτό απέφερε καρπούς για την Ένωση.
Λύτρωση με Μάνταλο.
Στο 57', ο Βαγγέλης Πλατέλλας κινούμενος εκ δεξιών έβγαλε τη σέντρα, ο Τζεμπούρ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφθασε στον Πέτρο Μάνταλο κι αυτός από τα αριστερά με μονοκόμματο σουτ, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Διούδη.
Στο 67ο λεπτό, η μπάλα στρώθηκε στον Ανσαριφάρντ, αλλά το σουτ του Ιρανού πέρασε ψηλά άουτ. Και στο 75ο, η ΑΕΚ μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0, με τον Γιόχανσον να τροφοδοτεί σωστά τον Τζεμπούρ, τον Αλγερινό να προσπαθεί να πλασάρει τον Διούδη, αλλά να νικάται από τον γκολκίπερ του Πανιωνίου.
Στο 81ο λεπτό, ο Πλατέλλας έκανε ένα ακόμη σουτ με τον Διούδη να τους λέει "όχι" ακόμη μια φορά. Στο 86', ο Ανέστης έδιωξε το σουτ του Μπακασέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου