Τελευταία Νέα

29/5/16

5η αγωνιστική των play-off της Superleague : ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, θέλει ένα βαθμό στο ματς με τον Παναθηναϊκό για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση των Playoffs, ενώ παράλληλα άφησε εκτός "σεντονιού" Champions League την Ένωση.
Ισοπαλία σε σκορ, αποβολές, δοκάρια. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ (0-0) στο ΟΑΚΑ, για την πέμπτη αγωνιστική των Playoffs, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία αποβολή (Τζαβέλλας στο 32' και Πέκχαρτ στο 49'), από ένα δοκάρι (Ροντρίγκες και Αραβίδης), αλλά "χαμογέλασε" μόνον ο δεύτερος.
Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ έμεινε εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης των Playoffs και του εισιτηρίου που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου, την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην πρώτη θέση της κατάταξης και μπορεί να την εξασφαλίσει στην τελευταία (6η) αγωνιστική - κατά την οποία υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα - με ισοπαλία. Η Ένωση, έτσι, θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή περιπέτεια της νέας σεζόν από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης
Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος, Ιωάννης Σίπκας
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας):  Ανέστης, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος (89' Μπουονανότε), Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (76' Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπακάκης (46' Αραβίδης), Πέκχαρτ, Μπαρμπόζα
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Τζιόλης (59' Μαλεζάς), Κάτσε, Χαρίσης (66' Τσίμιροτ), Μακ, Ροντρίγκες (90' Σκόνδρας), Αθανασιάδης
Κάρτες: 27' Μπαρμπόζα, 41' Πέκχαρτ (49' κόκκινη (δεύτερη κίτρινη και αποβολή) / 32' Τζαβέλλας (κόκκινη), 42' Μακ, 65' Κάτσε, 80' Αθανασιάδης, 90'+3' Γλύκος
Η βαθμολογία των Playoffs (5 αγωνιστικές):
ΠΑΟΚ 11
Παναθηναϊκός 10
ΑΕΚ 9
Πανιώνιος 1

Ανασκόπηση αγώνα

Δοκάρι με Ροντρίγκες.
'Εξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, ο Γιόχανσον υπδέχθηκε την μπάλα μετά τα λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ο Σουηδός μέσος πέρασε έξω από την εστία του Γλύκου. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ αντέδρασε σωστά στο μακρινό σουτ του Αντρέ Σιμόες, τρία λεπτά αργότερα.
Στο 11ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ έφθασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όταν Ρόμπερτ Μακ και Γκάρι Ροντρίγκες συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους, ο ακραίος από το Πράσινο Ακρωτήρι έκανε το σουτ, με την μπάλα βρίσκει στο δοκάρι της εστίας του Ανέστη κι εν συνεχεία να περνά άουτ. 
Αποβολή Τζαβέλλα...
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 15ο και 17ο λεπτό, με τον Στέφανο Αθανασιάδη και τον Ανέστη να αντιδρά ψύχραιμα στη δεύτερη περίπτωση. Στο 32ο λεπτό, ο Τόμας Πέκχαρτ εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα του ΠΑΟΚ, έφευγε σε θέση τετ-α-τετ, ωστόσο ανετράπη εκτός περιοχής από τον Τζαβέλλα, ο οποίος τον έπιασε και δικαίως αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα και απεβλήθη.
Αλλά και Πέκχαρτ...
Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου απεβλήθη και ο Τσέχος φορ της Ένωσης, αυτός με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς στην προσπάθειά του να κάνει το γυριστό, βρήκε τον Μιγκέλ Βίτορ στο στήθος. 
Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς, ο Κολοβέτσιος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και στο 64ο, ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Αραβίδης βρήκε την μπάλα, αλλά αυτή πέρασε άουτ. 
Δοκάρι Αραβίδη, αλλά χ-αμογέλασε ο ΠΑΟΚ.
Δύο λεπτά αργότερα (66'), μετά τη γενική ισοπαλία σε σκορ και αποβολές, επήλθε ισοπαλία και στα δοκάρια. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ προς τα δεξιά, ο Άρθο πήρε την κεφαλιά και "γέμισε" προς το ύψος του πέναλτι, ο Αραβίδης ήταν εκεί, έκανε το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γλύκου.
Στο 75ο λεπτό, ο Κάτσε έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ, αλλά ο Ανέστης  προέβη σε επίσης εκπληκτική απόκρουση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου