Τελευταία Νέα

31/5/16

6η αγωνιστική των play-off της Superleague : ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-1

Ο ΠΑΟΚ πήρε, με πολύ άγχος, το αποτέλεσμα που ήθελε (1-1) στην κατάμεστη Τούμπα απέναντι στον Παναθηναϊκό, σε ματς ακατάλληλο για καρδιακούς στο φινάλε. Γκολάρα ο Ροντρίγκες στο 18΄,ισοφάρισε με τύχη ο Λουντ στο 26΄.
O ΠΑΟΚ επιστρέφει στα προκριματικά του Champions League μετά από τρία χρόνια! Μετά από ένα παιχνίδι με συγκλονιστικό φινάλε, ο Δικέφαλος κατάφερε να κρατήσει το αήττητο στα φετινά πλέι οφ και να τερματίσει πρώτος , παίρνοντας το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά  του Champions League.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγώνα με διάθεση να γίνει από την αρχή το αφεντικό της αναμέτρησης, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με τον Ροντρίγκες στο 18΄, όμως ένα τυχερό γκολ του Λουντ (κόντραρε η μπάλα στο πόδι του Βίτορ και άλλαξε πορεία) έφερε και πάλι το ματς σε ισορροπία και γέμισε με άγχος του παίκτες του Δικεφάλου.
Ο Παναθηναϊκός, με την εμπειρία του δεν έπαψε να είναι σε κανένα σημείο του αγώνα απειλητικός. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, με τρομερή απόκρουση του Γλύκου σε σουτ του Πέτριτς μέσα από την περιοχή, απόκρουση του Μολέδο με το κεφάλι σε σουτ του Ροντρίγκες και την τελευταία φάση να γίνεται από τον τερματοφύλακα του Παναθηναικού, Λουκ Στιλ με κεφαλιά μετά από κόρνερ. 
Το τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν έξαλλα, κάποιους από τους παίκτες του Παναθηναϊκού να διαμρτύρονται χλιαρά στον Αρετόπουλο και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν μαζί με τους παίκτες και να τους… γδύσουν. Στα αξιοσημείωτα το χειροκρότημα από τα επίσημα προς τον Ιβαν Σαββίδη που πανηγύριζε στην σουίτα του.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος
Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης, Χρήστος Μαγιάννης
Τέταρτος διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βίτορ, Λέοβατς (Σκόνδρας 67'), Τζιόλης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Πέλκας (Κοροβέσης 60'), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (Μπερμπάτοφ 80').
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέδο, Νάνο, Κουτρουμπής, Μέστο, Λουντ, Ζέκα, Αμπεντ (Βλαχοδήμος 75'), Εβαντζελίστα (Μπουμάλ 63'), Λέτο, Κλωναρίδης (Πέτριτς 80').
Κάρτες: Εβαντζελίστα 34', Κλωναρίδης 43', Βίτορ 56', Μέστο 62', Λέοβατς 63', Ζέκα 77', Νάνο 89', Γλύκος 92'.
Γκολ: Ροντρίγκες 17', Λουντ 26'.

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Στο 3' ο Ροντρίγκες έκανε την σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Στιλ μπλόκαρε ενώ στο 5' πέρασε ανεκμετάλλευτο το κόρνερ που κέρδισε ο Παναθηναϊκός (φάουλ του Κουτρουμπή στον Μαλεζά). Στο 6' ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ... Μετά από κόρνερ ο Μαλεζάς έπιασε το γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή και ο Στιλ απέκρουσε πολύ δύσκολα. Ο Κίτσιου στο 8' έκανε λάθος από τα δεξιά, με τον Κλωναρίδη στην συνέχεια να πέφτει στο ύψος της περιοχής (υπήρχαν διαμαρτυρίες από τους "πράσινους") και τον Αρετόπουλο να αφήνει το ματς να εξελιχθεί.
Σουτ "βολίδα" από Ροντρίγκες, άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ.
Στο 16' ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ δίχως όμως μετά να δημιουργηθεί κάποιος κίνδυνος για τους "πράσινους" αλλά στο 17' ο "Δικέφαλος" κατάφερε να κάνει το 1-0. Οι Αθανασιάδης και Πέλκας συνδυάστηκαν ωραία, ο τελευταίος έδωσε την μπάλα στον Ροντρίγκες ο οποίος με υπέροχο σουτ-"βολίδα" έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 25' η κατοχή ήταν 60%-40% υπέρ του ΠΑΟΚ (ο "Δικέφαλος" έμπαινε πολύ από τα δεξιά στο πρώτο μέρος με Ροντρίγκες, Κίτσιου και Χαρίση που συνέκλινε) ενώ ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 26'.
Ισοφάριση για Παναθηναϊκό με... βοήθεια του Βίτορ.
Ο Λουντ ανέβηκε από το κέντρο και έκανε σουτ από αρκετά μεγάλη απόσταση. Η μπάλα βρήκε στο πόδι του Βίτορ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Γλύκου με συνέπεια να γίνει το 1-1. Στο 28' το σουτ του Τσίμιροτ έφυγε πάνω από τα δοκάρια και στο 31' ο Κλωναρίδης σέντραρε από τα δεξιά ωστόσο ο Βίτορ ήταν αυτός που απομάκρυνε. Στο 34' ο Εβαντζελίστα έκανε δυνατό φάουλ στον Χαρίση και υπήρξε ένταση, με την πλευρά του Παναθηναϊκού να διαμαρτύρεται (παράπονα από τον Στραματσόνι και παρατηρήσεις από τον διαιτητή της αναμέτρησης) γιατί προηγουμένως δεν δόθηκε φάουλ υπέρ του Ζέκα.
Βελτιωμένοι οι "πράσινοι" μετά το 1-1.
Ο Κλωναρίδης ήταν αρκετά κινητικός και... προβλημάτιζε την άμυνα του ΠΑΟΚ ενώ ο Παναθηναϊκός γενικά ήταν ανεβασμένος (και καλύτερος) μετά την ισοφάριση. Στο 43' ο Λέοβατς κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, μετά την εκτέλεση ο ΠΑΟΚ "πήρε" το κόρνερ αλλά αυτό πέρασε ανεκμετάλλευτο για τον "Δικέφαλο" και το ημίχρονο έληξε 1-1. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν υπήρξε κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ μετά από κακή εκτέλεση κόρνερ από πλευράς φιλοξενούμενων.
Προσεκτικές οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.
Στο 50' υπήρξαν από τον "Δικέφαλο" διαμαρτυρίες για το μαρκάρισμα του Ζέκα στον Ροντρίγκες, στην πορεία της φάσης η μπάλα έφτασε στον Λέοβατς όμως το σουτ του δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Στιλ. Οι "ασπρόμαυροι" γενικότερα έβγαζαν άγχος και νευρικότητα μετά το τυχερό γκολ του Λουντ ενώ στο 61' ο Ροντρίγκες εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Στιλ έδιωξε. Μέχρι το 65' οι δύο ομάδες έδειχναν πολύ προσεκτικές και έδειχναν να "ψάχνονται". Στο 70' ο Κοροβέσης μπήκε επικίνδυνα από τα αριστερά στην περιοχή του Παναθηναϊκού αλλά το γύρισμά του δεν ήταν καλό ενώ στο 72' ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ, η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή των "πρασίνων" αλλά οι παίκτες του "Δικεφάλου" δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την φάση.
Ευκαιρίες με Χαρίση και Πέτριτς.
Ο Μέστο μετά απομάκρυνε την μπάλα σε μια επικίνδυνη κατάσταση που πήγε να δημιουργηθεί για τον Παναθηναϊκό. Στο 76' ο Κουτρουμπής έπιασε το σουτ και αυτό έφυγε άουτ. Ο ΠΑΟΚ στο 79' έχασε σημαντική ευκαιρία καθώς ο Χαρίσης με προβολή δεν μπόρεσε να "νικήσει" τον Στιλ ενώ ο Αθανασιάδης αποθεώθηκε όταν αντικαταστάθηκε από τον Μπερμπάτοφ. Ο "Δικέφαλος" στα τελευταία λεπτά του αγώνα πίεζε για να πετύχει δεύτερο γκολ ενώ ο Γλύκος έκανε μεγάλη επέμβαση στο 85' μετά από σουτ του Πέτριτς. Στο 87' ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ μετά από σουτ του Κίτσιου και στο 88' ο Ροντρίγκες "πήρε" το φάουλ σε πολύ καλή θέση. Ο τελευταίος το εκτέλεσε όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 91' οι "πράσινοι" κέρδισαν το κόρνερ, ο Στιλ (έφυγε από την εστία του για την φάση) έκανε την κεφαλιά και έχασε την ευκαιρία να διαμορφώσει το 1-2. Μετά δεν άλλαξε κάτι, το ματς έληξε 1-1 και ο "Δικέφαλος" πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου