Τελευταία Νέα

6/7/16

ΠΑΟΚ - Σιλφόλντε 14-0 (ΦΙΛΙΚΟ).

Ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά κεφάτος στην χαμηλής δυναμικότητας Σιλφόλντε και έκανε επίδειξη ωραίων γκολ. Χατ-τρικ ο Περέιρα και ο Αθανασιάδης, δύο γκολ Κουλούρης, Πέλκας και Δημητριάδης και από ένα Κοροβέσης και Σάχοφ.
Συνδύασε το ξεμούδιασμα από τις επίπονες προπονήσεις στην έναρξη της νέας σεζόν με σκορ και θέαμα ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς ιδιαίτερα ευδιάθετοι και με πλήρη προσήλωση στον τρόπο παιχνιδιού που δουλεύουν εδώ και δύο εβδομάδες με τον προπονητή τους πέτυχαν 14 γκολ κόντρα στην αδύναμη Σιλφόλντε (η οποία πριν λίγες μέρες έχασε με 2-0 από τον Παναθηναϊκό).
Φυσικά, το παιχνίδι δεν προσφέρεται για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τη δυναμικότητα και το επίπεδο ετοιμότητας του ΠΑΟΚ ενόψει των αναμετρήσεων στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, ούτε μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τις ικανότητες των τριών από τις πέντε μεταγραφές που αγωνίστηκαν (Σάχοφ, Κρέσπο και Μάτος).
Σίγουρα, όμως, πρέπει να κρατήσουμε κάποια στοιχεία:
-Ο ΠΑΟΚ είχε δυνάμεις και φρεσκάδα, κάτι που προφανώς δείχνει ότι ο Βλάνταν Ίβιτς δουλεύει έτσι ώστε η ομάδα να είναι φρέσκια στα πρώτα κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχίδια.
-Σκόραραν και οι τρεις φορ της ομάδας: Χατ-τρικ ο Περέιρα και ο Αθανασιάδης και από δύο γκολ Κουλούρης καθώς και δύο μέσοι. Και τα άλλα ήρθαν από μέσους: Δύο ο Πέλκας, δύο ο Δημητριάδης και από ένα Σάχος, Κοροβέσης.
Ξεκίνημα με τρία γκολ για τον ΠΑΟΚ στα πρώτα 11'.
O ΠΑΟΚ άρχισε το ματς με τον Μελίσσα τερματοφύλακα και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Κίτσιου, Πούγγουρας, Κρέσπο και Λέοβατς. Οι Χαρίσης και Σάχοφ ήταν στο κέντρο, δεξιά ο Ροντρίγκες, αριστερά ο Κοροβέσης και πίσω από τον Κουλούρη ήταν ο Περέιρα. Ο "Δικέφαλος" μπήκε... φορτσάτος στο ματς. Ο Λέοβατς από τα αριστερά έκανε την σέντρα και ο Κουλούρης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 2' διαμορφώνοντας με ωραίο τρόπο (με το... στήθος) το 1-0. Στο 3' ο Μελίσσας μπλόκαρε την κεφαλιά του Τέλοχ ενώ στο 5' "χτύπησε" ο Περέιρα. Ο Αργεντινός ξεπέρασε τον αντίπαλό του μετά από γέμισμα του Μελίσσα, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και έκανε το 2-0. Οι "ασπρόμαυροι" ήταν πολύ αποτελεσματικοί και στο 12' έγινε το 3-0. Μετά από σέντρα του Λέοβατς, ο Κοροβέσης δίχως να δυσκολευτεί με κοντινή κεφαλιά σκόραρε.
Χατ-τρικ από τον... κεφάτο Περέιρα.
Στο 13' ο τερματοφύλακας της Σιλβόλντε έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Ροντρίγκες ο οποίος στο 18' ήταν αυτός που εκτέλεσε το κόρνερ το οποίο είχε κερδίσει ο ΠΑΟΚ και μάλιστα η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 22' ο Κοροβέσης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 4-0 (άουτ το πλασέ του), ο Κουλούρης στο 25' βρήκε πολύ όμορφα τον Ροντρίγκες ο οποίος σούταρε αλλά δεν νίκησε τον Φάαρβερκ, ωστόσο μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Σάχοφ διαμόρφωσε το 4-0 (26') με κεφαλιά.
Ο Περέιρα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 31'. Επειτα από πάσα του Ροντρίγκες, ο Αργεντινός βρέθηκε ουσιαστικά ανενόχλητος και ήταν ο "υπεύθυνος" για το 5-0 ενώ ο Περέιρα έκανε -και- το 6-0 στο 34' με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκες (ο Περέιρα ήταν εξαιρετικά κεφάτος όπως και στις προπονήσεις και με το χατ-τρικ που σημείωσε, έδειξε πόσο πολύ μπορεί να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα).
Ο "Δικέφαλος" γενικώς έδειχνε και με το παραπάνω να έχει φρεσκάδα στο παιχνίδι του και προφανώς αυτό έχει να κάνει και με τον προγραμματισμό του Ιβιτς ώστε η ομάδα του να εμφανιστεί "φρέσκια" στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 42' ο Κουλούρης έκανε ωραία ενέργεια και με εξαιρετικό τελείωμα "έγραψε" το 7-0 για τον ΠΑΟΚ ενώ στο 45' Κοροβέσης (σούταρε εντός περιοχής) είχε δοκάρι και το ημίχρονο τελείωσε δίχως να αλλάξει το σκορ (7-0).
Ολική αλλαγή ενδεκάδας, το 10-0 στο 63'.
Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε η ενδεκάδα του "Δικεφάλου" και συγκεκριμένα έπαιξαν οι Σιαμπάνης, Λέο Μάτος (δεξιά στην άμυνα), Χατζηισαΐας, Μαλεζάς (οι δυο τελευταίοι ήταν στο κέντρο της άμυνας), Γιαννούλης (αριστερά στην άμυνα), Τσίμιροτ, Δημητριάδης , Πέλκας (οι τρεις τελευταίοι ήταν στον χώρο του κέντρου), Ζάιρο (δεξιά), Μυστακίδης (αριστερά) και Αθανασιάδης (στην επίθεση). Στο 51' ο Σιαμπάνης μπλόκαρε και έτσι η Σιλβόλντε δεν μπόρεσε να μειώσει σε 7-1 μετά από εκτέλεση φάουλ ενώ στο 53' Μυστακίδης προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Πέλκας στο 55' με δυνατό πλασέ σκόραρε και έτσι έκανε το 8-0. Το 9-0 διαμορφώθηκε από τον Αθανασιάδη στο 59' όταν μετά από γύρισμα του Ζάιρο, δεν δυσκολεύτηκε να στείλει με σουτ την μπάλα στα δίχτυα.
Το... κοντέρ σταμάτησε στο 14-0.
Στο 63' ο Ζάιρο έκανε ωραία ενέργεια, σέντραρε και ο Πέλκας με κεφαλιά "έγραψε" το 10-0. Το 11-0 "ήρθε" στο 66' από τον Αθανασιάδη ο οποίος με περιστροφή στο ημικύκλιο, σούταρε και σκόραρε (με ψηλοκρεμαστό πλασέ). Ο Μυστακίδης δεν τελείωσε σωστά την φάση στο 68', ούτε ο Πέλκας στο 71' καθώς πέρασε άουτ το πλασέ του. Στο 74' η εκτέλεση φάουλ του Πέλκα δεν βρήκε στόχο και στο 75' ο Ζάιρο απέφυγε τους αντιπάλους του και ο Δημητριάδης διαμόρφωσε (αφότου πήρε την πάσα) το 12-0 με σουτ. Η κεφαλιά του Μαλεζά στο 81' έφυγε ενώ στο 82' είχε δοκάρι ο Πέλκας. Στο 88' έγινε το τελικό 13-0 από τον Δημητριάδη και ο Κλάους (στο 89') ήταν ο "υπεύθυνος" για το 14-0 με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πετύχει ίσα γκολ (επτά και επτά) στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο.
Σύνθεση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο: Μελίσσας, Κίτσιου, Πούγγουρας, Κρέσπο, Λέοβατς, Χαρίσης, Σάχοφ, Κοροβέσης, Ροντρίγκες, Περέιρα και Κουλούρης
Σύνθεση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο: Σιαμπάνης, Λέο Μάτος, Χατζηισαΐας, Μαλεζάς, Γιαννούλης, Τσίμιροτ, Δημητριάδης, Πέλκας, Ζάιρο, Μυστακίδης και Αθανασιάδης
Η αρχική σύνθεση της Σιλβόλντε:  Φάαρβερκ, Ολθιους Π., Φέρμπεεκ, Βαν Άκεν, Αλτχοφ, Χόγκεβάιντε, Μπόουμαν, Τέλοχ, Μπλάσμαν, Φαν Ντόορν και Ντρίεβερ. Επαιξαν και οι Μ. Ολθιους, Έμπερς, Ρόορντινκ, Μέλεντικ, Φερλάνγκεν, Γιόρντι ντε Μπρι, Μπόνγκερς, Στάρινγκ, Μίνιεν, Χούστινγκ.  
*Γλύκος και Βελλίδης πριν την έναρξη του ματς έκαναν ατομικό πρόγραμμα μαζί με τον προπονητή, τερματοφυλάκων, Χρήστο Κελπέκη. Ατομικό έκαναν κι άλλοι παίκτες όπως οι Τζιόλης, Μπίσεσβαρ και Τζιόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου