Τελευταία Νέα

5/7/16

Ολυμπιακός : Ανακοίνωσε τον Αλμπέρτο Ντε λα Μπέγια!

Την απόκτηση του Αλμπέρτο ντε λα Μπέγια ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (5/7) ο Ολυμπιακός. 
Tην Δευτέρα (4/7) το απόγευμα ο Αλμπέρτο ντε λα Μπέγια έφτασε στη χώρας μας προκειμένου να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.
Ο Ισπανός μπακ πέρασε τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πειραιώτες, αποτελώντας το τρίτο απόκτημα της ομάδας, μετά τον Ντιόγκο Φιγκέιρας, στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.
Όπως έκανε γνωστό η Σοθιεδάδ, ο Αλμπέρτο ντε λα Μπέγια παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό για τα επόμενα δύο χρόνια, δηλαδή έως το 2018 όταν και εκπνέει το συμβόλαιο (είχε ανανεωθεί για 4 χρόνια τον Μάιο του 2014) του 31χρονου μπακ με τους "τσούρι ούρντιν".
Η Σοθιεδάδ είχε κάνει γνωστό άλλωστε ότι δεν θα προέβαλε οικονομικές αξιώσεις για την παραχώρηση του παίκτη, εφόσον βρισκόταν ομάδα που θα καλύψει το συμβόλαιο του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τον Σαν Σεμπαστιάν, ο Ολυμπιακός θα καλύψει σχεδόν το απόλυτο των χρημάτων που εισέπραττε ο Ντε λα Μπέγια και είναι της τάξης των 800.000 ευρώ ετησίως, ενώ η Ρεάλ Σοθιεδάδ θα πληρώσει μια μικρή διαφορά.
Ο Ντε Λα Μπέγια αγωνιζόταν στη Ρεάλ Σοσιεδάδ από το 2009 και τη φετινή σεζόν έκανε 15 συμμετοχές στην Primera Division και μια στο Κύπελλο.
Ο Ισπανός είναι 30 ετών, έχει ύψος 1.82 και το καλό του πόδι είναι το αριστερό.Έχει αγωνιστεί σε 5 ομάδες: Γκραμενέτ, Εσπανιόλ Β, Βιγιαρεάλ Β, Σεβίγια Β και Ρεάλ Σοθιεδάδ.Έχει αγωνιστεί σε 4 κατηγορίες στην Ισπανία: στην Tercera (Βιγιαρεάλ Β), στην Segunda B (Γκραμενέτ, Εσπανιόλ Β, Βιγιαρεάλ Β), στην Segunda (Σεβίγια Β, Ρεάλ Σοθιεδάδ) και στην Primera (Ρεάλ Σοθιεδάδ).Έκανε το ντεμπούτο του στην Πριμέρα στις 29 Αυγούστου του 2010 με την Ρεάλ Σοθιεδάδ, στην πρώτη αγωνιστική της σεζόν 2010/11, με αντίπαλο την Βιγιαρεάλ.Πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Πριμέρα Ντιβισιόν την 1η Δεκεμβρίου του 2012 με τη φανέλα της Ρεάλ Σοθιεδάδ, εναντίον της Βαλένθια.Έχει αγωνιστεί σε 334 επίσημα παιχνίδια: 143 στην Πριμέρα Ντιβισιόν, 58 στην Σεγούντα Ντιβισιόν, 71 στην Σεγούντα Β, 42 στην Τερθέρα Ντιβισιόν. Επίσης, 9 στο Κύπελλο Ισπανίας, 7 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 4 στο Europa League.Στην Πριμέρα Ντιβισιόν έχει 12.240 αγωνιστικά λεπτά, στην Σεγούντα 4.959 και στο ισπανικό Κύπελλο 774.Έχει πετύχει 8 γκολ στην καριέρα του: 1 με την Βιγιαρεάλ Β στην Τερθέρα, 1 με την Σεβίγια Β στην Σεγούντα, 1 με την Ρεάλ Σοθιεδάδ Β στην Σεγούντα και 5 με την Ρεάλ Σοθιεδάδ στην Πριμέρα.Ο Ντε λα Μπέγια έχει αγωνιστεί 3 φορές με την εθνική ομάδα της Καταλονίας.Έχει κατακτήσει έναν τίτλο στην καριέρα του, το πρωτάθλημα της Σεγούντα Ντιβισιόν της σεζόν 2009/10.
Η πειραϊκή ΠΑΕ το απόγευμα της Τρίτης (5/7) ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο ποδοσφαιριστής ανήκει πλέον στο δυναμικό της:
"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ισπανού ποδοσφαιριστή, Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια".
Δείτε βίντεο με τον Αλμπέρτο Ντε λα Μπέγια:
                
Μετά την υπογραφή των συμβολαίων, ο 31χρονος μπακ έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού:
-Πως αισθάνεσαι αυτές τις πρώτες στιγμές ως παίκτης του Ολυμπιακού;
Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθα εδώ να ζήσω την εμπειρία του να είμαι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Μεγάλη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θέλω επίσης να μπορέσω να ευχαριστηθώ και τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.
-Τι γνωρίζεις για τον Ολυμπιακό;
Ξέρω φυσικά ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς το πρωτάθλημα. Γνωρίζω επίσης πως ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί καλές σεζόν και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Παράλληλα φρόντισα να μάθω πράγματα για τον Σύλλογο από ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν εδώ. Σιγά σιγά μαθαίνω όλο και περισσότερα πράγματα και διαπιστώνω πιο πολύ πόσο σπουδαίος είναι ο Ολυμπιακός.
-Ποιοι είναι οι στόχοι σου και τι θες να πεις στον κόσμο της ομάδας;
Ο στόχος μου είναι να προσφέρω κι εγώ στον Ολυμπιακό με την εμπειρία που έχω αποκτήσει στην καριέρα μου και ειδικότερα τα εφτά χρόνια που βρισκόμουν στην Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Φυσικά θέλω να απολαύσω κάθε μου παιχνίδι εδώ και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να γίνει η ομάδα ακόμα μεγαλύτερη.
                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου