Τελευταία Νέα

7/7/16

Κύμη : Ανακοίνωσε τον Σλάβεν Τσούπκοβιτς!

Η Κύμη ανακοίνωσε την απόκτηση του Σλάβεν Τσούπκοβιτς, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Άρη και θα ενισχύσει τις προσπάθειες των νεοφώτιστων στην Basket League.
Ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς δεν ήταν στα πλάνα του Δημήτρη Πρίφτη για τον Άρη της νέας σεζόν ωστόσο θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Basket League, ενισχύοντας τη νεοφώτιστη Κύμη.
Πρόκειται για τη τρίτη μεταγραφή της Κύμης, μετά τις προσθήκες των Μάρτιν Πάλμπλαντ και Σταύρου Σχίζα.
Η ανακοίνωση της Κύμης
"Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης ανακοινώνει την συμφωνία με τον Σέρβο αθλητή Σλάβεν Τσούπκοβιτς, ο οποίος γίνεται το τρίτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας. Ο 28χρονος (γεννημένος στις 27/6/1988) Τσούπκοβιτς έχει ύψος 2,07μ. και αγωνίζεται ως πάουερ φόργουρντ. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε με την φανέλα του Άρη, ενώ ήρθε για πρώτη φορά στην χώρα μας για λογαριασμό των Τρικάλων την σεζόν 2014/15. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος είχε πολλές προτάσεις στα χέρια του, αλλά ύστερα από συντονισμένες κινήσεις η διοίκηση της Κύμης κατάφερε να κερδίσει την υπογραφή του και να τον εντάξει στο αγωνιστικό ρόστερ του κόουτς Μπρατσιάκου.
Αναλυτικότερα, ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς άρχισε την καριέρα του το 2005 στην σέρβικη Μάσινατς Κράλιεβο, όπου παρέμεινε για 5 χρόνια. Οι επόμενες δύο σεζόν τον βρήκαν στην Νάπρεντακ Κρούσεβατς, για να ακολουθήσει το 2012/13 η πρώτη του... εξόρμηση εκτός Σερβίας για λογαριασμό της πολωνικής Ρόζα Ράντομ. Στην συνέχεια επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της Σλόγκα Κράλιεβο, ενώ αμέσως μετά πήγε στην Κοζούφ των Σκοπίων, όπου είχε 14,7 πόντους και 6 ριμπάουντ μ.ο. Όπως ήδη αναφέραμε, την σεζόν 2014/15 ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φόρεσε την φανέλα των Τρικάλων. Εκεί πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του, έχοντας 12,4 πόντους ανά αγώνα με 37% στα τρίποντα! Την πολύ καλή παρουσία του στην Basket League την «εξαργύρωσε» με την μεταγραφή στον Άρη, με το τεχνικό επιτελείο των Θεσσαλονικέων να του δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη και να τον κάνει σημαντικό «γρανάζι» της ομάδας του.
Αυτή ήταν εν συντομία η αθλητική πορεία του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της Κύμης, του Σλάβεν Τσούπκοβιτς. Ενός παίκτη που ως γνήσιο τέκνο της σερβικής σχολής μπάσκετ έχει διδαχτεί πολύ καλά τα βασικά του αθλήματος και είναι πολύτιμος για κάθε προπονητή. Είναι ένας ψηλός αθλητής που δεν φοβάται να βάλει τω σώμα του στην «φωτιά», να παίξει δυναμική άμυνα και να πάρει τα ριμπάουντ. Παράλληλα, είναι ένας εξαιρετικός σποτ σουτερ από το τρίποντο, με τα ποσοστά της καριέρας του να πλησιάζουν το 40%! Τέλος, να σημειώσουμε ότι η απόκτηση του, μαζί με αυτές των Πάλμπλαντ και Σχίζα που προηγήθηκαν, δείχνει μια ξεκάθαρη φιλοσοφία από πλευράς διοίκησης και τεχνικού επιτελείου της Κύμης. Υπάρχει η θέληση να επιλεχθούν παίκτες που γνωρίζουν καλά την ελληνική πραγματικότητα και το πρωτάθλημα της Basket League ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα προσαρμογής. Αν μη τι άλλο αυτό φανερώνει για μια ακόμα φορά ότι στην Κύμη υπάρχει πλάνο και τίποτα δεν γίνεται στην τύχη, συνταγή που έχει οδηγήσει στην μέχρι τώρα επιτυχία της ομάδας μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου