Τελευταία Νέα

21/8/16

Τελικός Ποδοσφαίρου Ολυμπιακών Αγώνων : Bραζιλία - Γερμανία 1-1 (5-4 Πέν.)

O Νεϊμάρ πέτυχε το πέμπτο και κρισιμότερο πέναλτι του τελικού, χαρίζοντας στη Βραζιλία το χρυσό μετάλλιο σε βάρος της Γερμανίας. 
H Bραζιλία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ανδρικό τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η οικοδέσποινα της διοργάνωσης νίκησε 5-4 στα πέναλτι την Γερμανία (κανονική διάρκεια και παράταση 1-1) και στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της χρυσή Ολυμπιονίκης. Η Βραζιλία είχε "ανοίξει" το σκορ με το φάουλ του Νεϊμάρ στο 26', ενώ η Γερμανία ισοφάρισε με τον Μάιερ στο 59'.
Οι Γερμανοί έφτασαν κοντά στο 1-0 στο 11', ωστόσο το μακρινό σουτ του Μπραντ κατέληξε στο δοκάρι, ενώ η Βραζιλία κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 26΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ. Στη συνέχεια τα "πάντσερ" προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά η επιθετική προσπάθειά τους στο 30' "σταμάτησε» ξανά στο δοκάρι. Στο 35' ο Σβεν Μπέντερ πήρε την κεφαλιά, ωστόσο έστειλε γι' ακόμη μια φορά την μπάλα στο δοκάρι. Τελικά η Γερμανία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 59' με το σουτ από το ύψος του πέναλτι του Μάιερ, ο οποίος είχε γίνει αποδέκτης της μπάλας από την προσπάθεια του Τόλγιαν από δεξιά, με αποτέλεσμα να "παγώσει" το "Μαρακανά".
Στο επόμενο ημίωρο το 1-1 δεν άλλαξε, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν μπόρεσε να σκοράρει κι έτσι Βραζιλία και Γερμανία έλυσαν τις... διαφορές τους στα πέναλτι. Εκείη Βραζιλία επικράτησε με 5-4, με τον Νεϊμάρ να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι.
Τα πέναλτι:
Γκίντερ 0-1
Ρενάτο Αουγκούστο 1-1
Νιαμπρί 1-2
Μαρκίνιος 2-2
Μπραντ 2-3
Ραφίνια 3-3
Σίλε 3-4
Λουάν 4-4
Πέτερσεν Απέκρουσε ο Γουέβερτον
Νεϊμάρ 5-4
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ροτζέριο Μικάλε): Γουέβερτον, Ζέκα, Ροντρίγκο Κάιο, Μαρκίνιος, Ρενάτο Αουγκούστο, Ντάγκλας Σάντος, Λουάν, Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα (70΄ Φελίπε Άντερσον), Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεσούς (95' Ραφίνια), Γουάλας.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χορστ Χρούμπες): Χορν, Τόλγιαν, Κλόστερμαν, Γκίντερ, Σίλε, Σβεν Μπέντερ, Μάιερ, Λαρς Μπέντερ (67' λ. τρ. Πρέμελ), Ζέλκε (76' Πέτερσεν), Μπραντ, Νιαμπρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου