Τελευταία Νέα

20/8/16

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-0 (ΦΙΛΙΚΟ).

Ανέτοιμοι... για την πρεμιέρα της Superleague έδειξαν ο Ατρόμητος και η ΑΕΚ, στο φιλικό παιχνίδι που αντικατέστησε την αναβληθείσα έναρξη του πρωταθλήματος.
Θεωρητικά τόσο ο Ατρόμητος όσο και η ΑΕΚ, θα έπρεπε σήμερα (20/8) να ήταν έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ωστόσο αυτό που έδειξαν στο φιλικό που έδωσαν στο Περιστέρι, ήταν πως ακόμα χρειάζονται τον χρόνο τους. Παρόλο που και ο Δέλλας αλλά και ο Κετσπάγια, ξεκίνησαν το ματς κυρίως με παίκτες που σκέφτονται για τον βασικό κορμό, είδαν μέτρια εικόνα.
Και είδαν τις ομάδες τους να κολλάνε στο 0-0.  Ο τεχνικός του Ατρομήτου θα πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος κυρίως από τον Γκορμπούνοφ. Ενώ ο Κετσπάγια, που κράτησε 90 λεπτά στο ματς τον Μπακασέτα, έβγαλε θετικά συμπεράσματα μόνο από την αμυντική του λειτουργία.

Ψάχνοντας για ρυθμό.

Προφανώς και τόσο για τον Ατρόμητο όσο και για την ΑΕΚ, ήταν δύσκολη η διαχείριση ενός ματς σαν αυτό στο Περιστέρι. Υπό την έννοια πως ήταν φιλικό και όχι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, σ’ ένα πολύ ζεστό απόγευμα και σε άδειες εξέδρες. Όπως και να έχει όμως, καμία από τις δυο ομάδες στο πρώτο 45άλεπτο δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. Σχεδόν ούτε φάσεις δεν είχε το πρώτο ημίχρονο.
Τρια σουτ του Μπακασέτα που ήταν ακίνδυνα και ένα κακό πλασέ του Λημνιού απέναντι στον Μπάρκα, ήταν ότι καλύτερο παρήγαγαν οι επιθέσεις των δυο ομάδων. Κατά τα άλλα, ο Ατρόμητος, που δοκίμασε ένα σχήμα που έμοιαζε περισσότερο 4-3-3 και λιγότερο 4-2-3-1, έπαιρνε τον χώρο και έφτανε μέχρι και την μεσαία γραμμή, αλλά δυσκολευόταν να βγάλει αυτοματισμούς. Κυρίως διότι οι πρωτοβουλίες του Ούμπιντες και του Γροντή, δεν βγήκαν. Όσο για την ΑΕΚ, κρατούσε εύκολα τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Μπάρκα.
Αλλά όταν χρειαζόταν εκείνη να δημιουργήσει, είχε ζητήματα. Μονοδιάστατα η ΑΕΚ προσπαθούσε να βγάλει συνεργασίες που θα οδηγούσαν σε εκτέλεση από τον Μπακασέτα που έπαιζε ως δεξί εξτρέμ, αλλά έκανε συνεχώς κίνηση στον άξονα. Όμως ο Βάργκας ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ενώ η μπάλα στον Αλμέιδα έφτανε ελάχιστα. Και με δεδομένο πως τα σουτ που επιχείρησε ο Μπακασέτας δεν του βγήκαν, η ΑΕΚ απείλησε ελάχιστα στο πρώτο ημίχρονο.

«Μίλησε» ο Γκορμπούνοφ.

Είναι δεδομένο πως τόσο ο Δέλλας όσο κυρίως ο Κετσπάγια, στην ανάπαυλα του ημιχρόνου θα είχαν πολλά παράπονα από τον ρυθμό των δυο ομάδων. Και στο δεύτερο ημίχρονο η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ μπήκε ελαφρώς πιο κεφάτη. Κυρίως διότι πίεσε πολύ περισσότερο την άμυνα του Ατρομήτου. Και μπορεί η πρώτη ευκαιρία να ήρθε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες που πέρασε άουτ στο 48’. Όμως οι πρώτες καθαρές ευκαιρίες του ματς, ήρθαν από την ΑΕΚ ανάμεσα στο 61’και στο 63’.
Όταν πρώτα ο Μπακασέτας σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Γκουρμπούνοφ απέκρουσε σε κόρνερ. Και στην εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Τσιγκρίνσκι που έπιασε κεφαλιά εξ επαφής, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου απέκρουσε. Από το 60 λεπτό και μετά και οι δυο προπονητές άρχισαν να κάνουν αλλαγές. Ο Δέλλας ανακάτεψε την τράπουλα. Το ίδιο και ο Κετσπάγια. Πάντως ο τεχνικός της ΑΕΚ κράτησε και στα 90 λεπτά τον Μπακασέτα. Για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό.
Μόνο που όταν έβγαλε τον Μάνταλο, τον μετέθεσε από τα άκρα στον άξονα. Από την άλλη μεριά, ο Δέλλας κράτησε τον Ούμπιντες, που πολλές φορές, φαινόταν να προσπαθεί μόνος του. Με εξαίρεση ένα σουτ του Ροντρίγκες, που μπλόκαρε ο Γκορμπούνοφ, η επόμενη καλή φάση στο ματς, μετά την ευκαιρία του Τσιγκρίνσκι στο 63’, ήταν στο 84’ όταν υπέδειξε ο Σπάθας πέναλτι για χέρι του Φυτανίδη σε προσπάθεια του Πέκχαρτ, αλλά κατόπιν προτροπής του επόπτη, πήρε την απόφαση πίσω. Και έμεινε το 0-0.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Μπιτόλο( 76’ Φυτανίδης), Κοντοές (67’ Παπαδόπουλος), Λαζαρίδης (60’ Ντιγκινί), Κιβρακίδης (76’ Μπαστάκος), Μπάγκα (87’ Κειτά), Μπρίτο (46’ Βασιλείου), Ούμπιντες, Λημνιός (60’ Κατράνης), Γροντής (76’ Γκουγκούδης), Λε Ταλέκ (67’ Ζησόπουλος).
ΑΕΚ (Κετσπάγια): Μπάρκας, Ντιας (72’ Ντίντακ), Κολοβέτσιος (56’ Λαμπρόπουλος) , Τσιγκρίνσκι (75’ Μανωλάς), Γκάλο (69’ Μπακάκης), Σιμόες (46’ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον (75’ Τζανετόπουλος), Μάνταλος (66’ Ροντρίγκες), Βάργκας (59’ Πλατέλλας) , Μπακασέτας, Αλμέιδα (74’ Πέκχαρτ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου