Τελευταία Νέα

3/9/16

Ανόρθωση - ΑΕΚ 1-3 (ΦΙΛΙΚΟ).

Η ΑΕΚ κέρδισε με 3-1 την Ανόρθωση με μπροστάρη και σκόρερ τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και εξαιρετικό τον Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος είχε και μία ασίστ.
Μπορεί ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος να μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού της ΑΕΚ με την Ανόρθωση, έχοντας προλάβει να κάνει μόλις τέσσερις προπονήσεις στα Σπάτα με τη νέα του ομάδα. Όμως έκανε πράγματα και θαύματα. Και ήταν το γκολ και κυρίως η φρεσκάδα και οι εμπνεύσεις του διεθνή μεσοεπιθετικού, που έδωσαν στην ΑΕΚ τη νίκη με 3-1. Από κοντά βέβαια και ο Ούγκο Αλμέιδα.
Ο Πορτογάλος φορ επίσης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού. Αλλά πέτυχε και αυτός ένα γκολ και έδωσε και μια ασίστ στο γκολ του Λάζαρου. Όσο για τον Τζολέον Λέσκοτ, ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα και έπαιξε σχεδόν 90 λεπτά (βγήκε στο 84’). Και το ντεμπούτο του Άγγλου ήταν θετικό, κυρίως διότι έδειξε πως μπορεί να πάρει τον ρόλο του καθοδηγητή στην άμυνα.
Βεβαίως ο Κετσπάγια εκτός από ικανοποίηση για το ντεμπούτο του Λάζαρου και του Λέσκοτ αλλά και την εξαιρετική εμφάνιση του Αλμέιδα, θα έχει και παράπονα. Κυρίως απ’ όσα είδε στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού με την Ανόρθωση και κυρίως από την εμφάνιση του Βάργκας και του Ροντρίγκες. Οι δυο τους ξεκίνησαν μαζί με τον Πλατέλλα και τον Πέκχαρτ στην τετράδα της επίθεσης. Και παρότι η ΑΕΚ προηγήθηκε μόλις στο 2’ με αυτογκολ του Αγκουιλάρ και παρότι έδειχνε να ελέγχει το ματς, όσο περνούσε η ώρα αντί να βρίσκει ρυθμό, τον έχανε.
Πήγαινε από λάθος σε λάθος και φάνηκε πολύ η απουσία του Μάνταλου από τον ρόλο του «μαέστρου». Η Ανόρθωση άρχισε να κερδίζει γήπεδο και βρήκε ακόμα και τρόπο να ισοφαρίσει. Στο 36’, ο Γκονσάλβες ξέφυγε από τον Ντίντακ στα πλάγια της μεγάλης περιοχής της ΑΕΚ και ο Ισπανός τον ανέτρεψε. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει το… θύμα και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σ’ 1-1. Η ΑΕΚ ακόμα και στο γκολ που δέχθηκε, αντέδρασε σπασμωδικά και με ατομικές ενέργειες του Βάργκας. Χωρίς οργανωμένες επιθέσεις.
Αυτή την κάτω του μετρίου επιθετική εικόνα της ΑΕΚ, θέλησε να αλλάξει ο Κετσπάγια με το ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου. Άλλαξε τους τρεις από τους τέσσερις στην επιθετική τετράδα. Και η ΑΕΚ άλλαξε αμέσως πρόσωπο. Ο Γιόχανσον στο 46’ έκανε το πρώτο σουτ της ΑΕΚ στο ματς και στο 49’ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια, γύρισε την μπάλα στο κόρνερ, ο Αραβίδης δεν πρόλαβε να εκτελέσει, αλλά το έκανε ο Αλμέιδα για να «γράψει» το 2-1. Η ΑΕΚ συνέχισε φορτσάτη.  Και απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο επιθετικό ρυθμό, από το 59 λεπτό και μετά, όταν ο Κετσπάγια γύρισε το σχήμα σε 4-3-3 με τον Λάζαρο και τον Αραβίδη να «πλαισιώνουν» τον Αλμέιδα. Η ΑΕΚ έβγαζε γρήγορες επιθέσεις και σε μια εξ αυτών στο 73’, ο Αλμέιδα έβγαλε εντυπωσιακή ασίστ στον Χριστοδουλόπουλο και εκείνος με ακόμα πιο εντυπωσιακή κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ακολούθησαν ακόμα τρεις φάσεις που υπήρχαν οι προϋποθέσεις στην ΑΕΚ για να απειλήσει εκ νέου. Όμως στην τελική πάσα τα χάλασε. Ενώ στην άμυνα, η ΑΕΚ ουσιαστικά απειλήθηκε μόνος στις καθυστερήσεις από την Ανόρθωση, αλλά εκεί μίλησε ο Ανέστης που απέκρουσε πλασέ του Οικονομίδη μέσα από την περιοχή.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ :
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκόμες, Ολιβέιρα, Σέρνα, Ζαπατέρια, Αγκουιλάρ, Οικονομίδης, Κολούνγκα (63’ Πελέ), Σάντος, Γκονσάλβες (86’ Αριστοτέλους).
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ (85’ Κολοβέτσιος), Ντίντακ (66’ Ντίας), Γιόχανσον, Λαμπρόπουλος, Βάργκας (46’ Χριστοδουλόπουλος), Ροντρίγκες (59’ Γαλανόπουλος), Πλατέλλας (46’ Αραβίδης), Πέκχαρτ (46’ Αλμέιδα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου