Τελευταία Νέα

24/9/16

5η Aγωνιστική Super League : ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς 0-0

Σε ένα ματς το οποίο διεκδικεί τον τίτλο του χειρότερου που έχουμε δει μέχρι τώρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πλατανιάς έμειναν στο 0-0 στους "Ζωσιμάδες". 
'Eνα καλό εικοσάλεπτο είναι αυτό που μπορούν να κρατήσουν οι φίλοι του ποδοσφαίρου από την αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πλατανιά το οποίο έληξε χωρίς να σημειωθεί κάποιο γκολ και με ελάχιστες καλές ευκαιρίες.
Με αρκετά προβλήματα, αλλά χωρίς διάθεση να αλλάξουν τα πλάνα τους παρέταξαν τις ομάδες τους στους "Ζωσιμάδες" τόσο ο Πετράκης, όσο και ο Παράσχος.
Ο προπονητής των γηπεδούχων δεν άλλαξε το αγαπημένο του 3-5-2. Ο Λίλα ανέλαβε το ρόλο του "κόφτη" μπροστά στην τριάδα των στόπερ με τον Ζαΐρο να μπαίνει στα παπούτσια του Ακόστα. Σε έναν καινούριο ρόλο ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε ως εσωτερικός μέσος δείχνοντας να είναι έξω από τα νερά του για περίπου 25 λεπτά στη συνέχεια όμως ανέλαβε πρωτοβουλίες 
Από την άλλη ο Παράσχος δεν άλλαξε και αυτός το αγαπημένο του 4-2-3-1 με σαφέστατο στόχο να πιέσει τον ΠΑΣ Γιάννινα και να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Οι τέσσερις πιο προωθημένοι, δηλαδή οι Μουνάφο, Μενδρινός, Μανούσος και Γιακουμάκης ήταν εκείνοι που πίεζαν τόσο τους τρεις στόπερ, όσο και τον Λίλα θέλοντας να κλέψουν την μπάλα και να βγουν γρήγορα στην κόντρα.
Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν κακή αφού με εξαίρεση δύο φάσεις αυτό που είδαμε ήταν περισσότερο τα νεύρα μεταξύ των παικτών παρά αγώνα. Χαρακτηριστικό του θεάματος που παρακολουθήσαμε είναι ότι το πρώτο κόρνερ του ματς ήρθε στο 42'.
Αυτό άλλαξε για ένα περίπου εικοσάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο όπου οι δύο ομάδες έχασαν από δύο καλές ευκαιρίες. Στη συνέχεια με τις αλλαγές που έγιναν ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι μετά την αποβολή του Λίλα στο 89' είχαν δύο σημαντικές στιγμές για να πάρουν τη νίκη, αλλά ο Γιακουμάκης ήταν άστοχος.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: "Ζωσιμάδων"
Διαιτητής: Νικόλαος Πουλημάς (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Δημήτριος Ζησιμόπουλος, Τιμολέων Γεωργακόπουλος (Πειραιά)
Τέταρτος διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (Δράμας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Κοζορώνης, Λίλα, Κούτρης (70' Δώνης), Μαμπουλού, Ζάιρο (75' Βιντάλ), Κόντε (83' Φερφελής).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος (83' Γουνδουλάκης), Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Μουνάφο (66' Στάθης), Μενδρινός, Γιακουμάκης, Μανούσος.
Κίτρινες: Λίλα, Μπουκουβάλας, Δώνης / Γκνιάτιτς
Κόκκινες:  89Λίλα

Η χαμένη ευκαιρία του Μαμπούλου και τα νεύρα,

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Μόλις στο 3' ο Ζάιρο έκλεψε την μπάλα λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή, έδωσε τον Μαμπουλού, αλλά ο Σωτηρίου τον νίκησε στο τετ α τετ.
Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου αλληλοεξουδετερώθηκαν και τα νεύρα μεταξύ των παικτών ήταν εκείνα που κυριάρχησαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα λεπτά να κυλούν χωρίς κάτι το αξιόλογο, οι διακοπές στο παιχνίδι ήταν συχνές, ενώ οι όποιες επιθέσεις ξεκινούσαν με προοπτικές να χαραμίζονται με λάθη στις τελικές πάσες.
Για να δούμε κάτι το αξιόλογο έπρεπε να φτάσουμε στο 43' τότε που μετά από κόρνερ του Μενδρινού, ο Μανούσος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Περιστερίδης έχοντας σωστή τοποθέτηση έδιωξε την μπάλα.

Άλλο ματς στο δεύτερο ημίχρονο.

Η υπνηλία που έφερε το ματς στο πρώτο του ημίχρονο έφυγε με το σφύριγμα του Πουλημά για το δεύτερο μέρος. Εκείνος που ρίσκαρε πρώτος ήταν ο Παράσχος δίνοντας εντολή στους παίκτες του να πιέσουν ακόμα πιο ψηλά βλέποντας ότι ο ΠΑΣ έχει σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη ευκαιρία στο 51' όταν μετά από σέντρα του Μενδρινού και πάλι ο Μανούσος πήρε την κεφαλιά χωρίς να βρει στόχο. Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο Πλατανιάς είχε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Λίλα έκανε το αβίαστο λάθος, ο Αποστολόπουλος πήρε την μπάλα, μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, γύρισε στον Γιακουμάκη, αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε στον Μπέριο και πέρασε λίγο πάνω απ' την εστία του Περιστερίδη!
Μετά από αυτές τις καλές στιγμές του Πλατανιά ο ΠΑΣ βγήκε από το "καβούκι" του και άρχισε να εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους που άφηναν οι φιλοξενούμενοι. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους μετά από σχεδόν μία ώρα παιχνιδιού ήρθε στο 62'. Ο Κούτρης έκανε τη σέντρα, ο Ναδάλες "πετάχτηκε" στο ύψος του πέναλτι, πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σωτηρίου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ! Στη συνέχεια της φάσης ο Κοζορώνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σκόνδρας πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Αποστολόπουλος πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου