Τελευταία Νέα

15/10/16

2η Αγωνιστική Α1 : Τρίκαλα - Απόλλων Πατρών 65-60

Σε ένα παιχνίδι που το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, τα Τρίκαλα ήταν αυτά που κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη λόγω της αντεπίθεσης τους στο δεύτερο ημίχρονο και του εκπληκτικού στα κρίσιμα σημεία Άγγελου Τσαγκαράκη.
Kαι στο τέλος χαμογέλασαν τα Τρίκαλα. Ο Απόλλων Π. Carna διατηρούσε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης το προβάδισμα, ξέφυγε μάλιστα στα μέσα της τρίτης περιόδου με 10 πόντους (39-49), αλλά κάπου εκεί έμεινε από δυνάμεις και κυρίως επιθετικές επιλογές. Τα Τρίκαλα επέδειξαν μεγαλύτερο επιθετικό πλουραλισμό και όταν ο Μπάβσιτς σταμάτησε να σκοράρει μέσα από το ζωγραφιστό οι Τρικαλινοί πήραν το προβάδισμα, που διατήρησαν μέχρι τη λήξη.
Έτσι τα Τρίκαλα BC Aries έκαναν την πρώτη τους νίκη στη Stoiximan.gr Basket League και μαζί ένα μικρό βήμα για την επίτευξη του στόχου τους, που δεν είναι άλλος από την παραμονή. Ο Απόλλων από την άλλη, που παρατάχθηκε με δύο νέα πρόσωπα, Βίτκοβατς και Χίκι, γνώρισε τη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια.
Ο MVP:
Ο Άγγελος Τσαγκαράκης, που στο δεύτερό του παιχνίδι στην Stoiximan.gr Basket League πέτυχε 16 πόντους, τους 11 εκ των οποίων στις αρχές της τετάρτης περιόδου όταν τα Τρίκαλα απέκτησαν μια σημαντική διαφορά που τελικά τους έδωσε και τη  νίκη.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στην αντεπίθεση των Τρικάλων στο τέλος της τρίτης και στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Την ώρα που βρίσκονταν 10 πόντους (39-49) πίσω στο σκορ, άρχισαν την αντεπίθεση τους και πέρασν μπροστά στο σκορ με επτά πόντους τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Τα 6/27 τρίιποντα των φιλοξενουμέων. Οι Πατρινοί ήταν εξαιρετικά άστοχοι από τη γραμμή των 6μ.75, με αποτέλεσμα να απειλούν μόνο κοντά στο καλάθι στα κρίσιμα σημεία. Το μόλις ένα τρίποντο του Βεργίνη σε 6 προσπάθειες και το 0/6 του Καλινόσκι είναι ενδεικτικά.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Οι Πατρινοί μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και πήραν ένα γρήγορο προβάδισμα τριών πόντων (3-6). Ωστόσο στη συνέχεια δυσκολεύονταν να συνδεθούν με το καλάθι και σε συνδυασμό με την καλή επιθετική λειτουργία των Τρικάλων βρέθηκαν οχτώ πόντους πίσω (16-8), με τους Κάφεϊ και Καλλέ να κάνουν τη διαφορά σε εκείνο το σημείο του αγώνα. Ο Κώστας Μέξας άλλαξε πολλά πρόσωπα στην πεντάδα, πράγμα που είχε ευεργετικά αποτελέσματα καθώς η ομάδα του έτρεξε ένα σερί 11-0, με τον Μακ Μίλαν να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων 2'' πριν το τέλος του δεκαλέπτου διαμορφώνοντας και το σκορ περιόδου (19-19).
Με μπροστάρη τον Δημήτρη Βεργίνη που είχε πάρει τα κλειδιά της οργάνωσης του παιχνιδιού των φιλοξενουμένων από το δεύτερο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου, ο Απόλλωνας είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου δεκαλέπτου, το οποίο είχε σαφώς πιο αργό ρυθμό και περισσότερες σκληρές μονομαχίες κάτω από τα δύο καλάθια. Το ημίχρονο έκλεισε με τους Αχαιούς στο +3 (30-33).
Καλύτερα επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη, που έκαναν ένα γρήγορο 5-0 και πήραν τα ηνία του αγώνα. Ο Μέξας ωστόσο αποφάσισε να αλλάξει την άμυνα του και να πιέσει σε όλο το γήπεδο, βάζοντας δύσκολα στους Τρικαλινούς και παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα, το οποίο έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (39-49) όταν ο Μπάβσιτς άρχισε να κάνει ό,τι θέλει κάτω από το καλάθι των γηπεδούχων. Οι Τρικαλοινοί ψαλίδισαν τη διαφορά και έκλεισαν την τρίτη περίοδο τέσσερις πόντους πίσω (46-50).
Στις αρχές του τελευταίου μέρους οι γηπεδούχοι συνέχισαν με την ίδια όρεξη και πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ (51-50). Μάλιστα προηγήθηκαν και με 7 πόντους (61-54), κάτι που οφείλεται πρωτίστως στον Άγγελο Τσαγκαράκη, που σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων λεπτών είχε 11 πόντους με 3/3 τρίποντα και ένα δίποντο. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βρίσκονται κοντά στο σκορ λόγω του ασταμάτητου Μπάβσιτς και μείωσαν στο τρίποντο ένα λεπτό πριν τη λήξη (63-60). Ο Μακμίλαν στην επόμενη κατοχή των γηπεδούχων έβαλε λέι απ, πήρε και το φάουλ, δεν ευστόχησε στην βολή, το 65-60 έμμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 30-33, 46-50, 65-60
ΤΡΙΚΑΛΑ (Καστρίτης): Κάφεϊ 6, Μπιρούτα 9 (1), Τσαγκαράκης 16 (4), Μπάρλοου 13 (2), Χότον 2, Μανωλόπουλος, Λίποβι 5 (1), ΜακΜίλαν 10 (1), Καλλές 4, Βαρυτιμιάδης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Μέξας): Ράσελ 8, Μαστρογιαννόπουλος, Κουζέλογλου 6, Τσιάρας 4 (1), Καλινόσκι 10 (0/6 τρίπ.), Χίκεϊ, Βεργίνης 9 (1/6 τρίπ.), Σλαφτσάκης 5, Μπάβτσιτς 15 (3), Βίτκοβατς 3 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου