Τελευταία Νέα

15/10/16

2η Αγωνιστική Α1 : ΑΕΚ - Λαύριο 96-56

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε εύκολα με 96-56 του Λαυρίου DHI, σε μία βραδιά που σημείο αναφοράς ήταν η τελετή απόσυρσης της φανέλας του σπουδαίου Γιώργου Τρόντζου.
Πριν από έναν χρόνο η ΑΕΚ τα είχε βρει σκούρα δύο φορές κόντρα στο Λαύριο πριν πάρει τη νίκη. Η φετινή ΑΕΚ όμως δεν έχει σχέση με την περσινή. Και αυτό έγινε σίγουρα σαφές στους φιλοξενούμενους, που είδαν την “Ένωση” να κυριαρχεί από το ξεκίνημα του αγώνα και να φτάνει σε μία άνετη νίκη. Μία νίκη που ήταν το καλύτερο δώρο για τον σπουδαίο Γιώργο Τρόντζο, την φανέλα του οποίου απέσυρε η ΑΕΚ λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, μέσα σε αποθέωση από το κοινό της ομάδας. 
Ήταν γενικώς μία όμορφη βραδιά για την “Ένωση”, που συνδύασε σκορ, θέαμα και ιστορία στο ίδιο παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία στον Ράνταλ Φάλκερ να κάνει ιδανικό ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα.
Ο MVP:
Στην ΑΕΚ έλεγαν από το καλοκαίρι ότι ο Νίκολα Ιβάνοβιτς είναι ο πλέι-μέικερ που ήθελαν και χρειαζόντουσαν. Για αυτό περίμεναν υπομονετικά να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο χέρι για να τον δουν στην δράση. Τώρα λοιπόν καταλαβαίνουν όλοι γιατί το έκανε αυτό η ΑΕΚ. Ο Μαυροβούνιος γκαρντ φέρνει μία ηρεμία στην ομάδα, ενώ βοηθάει τόσο στην εκτέλεση όσο και στην δημιουργία. Και αυτά είναι πράγματα που φαίνονται κυρίως στο παρκέ και όχι στην στατιστική, αν και η αλήθεια είναι ότι και οι αριθμοί του δεν ήταν καθόλου άσχημοι, αφού τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στα δύο ξεσπάσματα της ΑΕΚ, ένα στην πρώτη περίοδο και ένα στην δεύτερη. Με το πρώτο η “Ένωση” μετέτρεψε το 2-4 εναντίον της σε 21-6 υπέρ της. Με το δεύτερο “καθάρισε” μία και καλή την υπόθεση νίκη, αφού χάρη σε ένα σερί 18-0 μετέτρεψε το 31-20 σε 49-20, έχοντας την πολυτέλεια να χαλαρώσει λίγο στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας σε μία άνετη νίκη.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Οι 49 πόντοι του Λαυρίου στο 36'. Ο Γιούρι Ζντοβτς έχει τονίσει πολλές φορές ότι η νέα ΑΕΚ θα χτιστεί από την άμυνα. Και σίγουρα στο παιχνίδι με το Λαύριο είναι ασφαλές να υποστηρίξει κάποιος ότι είδε αρκετά από αυτά που ονειρεύεται για την δική του ΑΕΚ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Το παιχνίδι ξεκίνησε μουδιασμένα για τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα έπειτα από τρία λεπτά το σκορ να είναι 2-4 υπέρ του Λαυρίου. Τότε είναι όμως που ξαφνικά η ΑΕΚ... εξερράγη, καταφέρνοντας χάρη σε ένα επιμέρους σορ 19-2 να ξεφύγει με 21-6, καταφέρνοντας τελικά να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 29-12 μέσα σε... ποσοσφαιρική ατμόσφαιρα, αφού οι φίλοι της ΑΕΚ είχαν ανάψει καπνογόνα! Κι αν στην δεύτερη περίοδο το Λαύριο φάνηκε να προσπαθεί να χαλάσει την... γιορτή, μειώνοντας σε 31-20 μέσα σε 2 λεπτά, ένα τάιμ-άουτ του Γιούρι Ζντοβτς έφτασε στην ΑΕΚ για να συνέλθει και να επιστρέψει τρέχοντας ένα σερί 18-0 (!) ξεφεύγοντας με 49-20, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με 53-28. Ήταν ξεκάθαρο πως το δεύτερο ημίχρονο θα ήταν τυπική διαδικασία. Και αυτό ήταν.
Οι δύο ομάδες μπήκαν... συνειδητοποιημενες στο παρκέ στην τρίτη περίοδο. Έστω και αν το Λαύριο μπήκε με 5 ξένους στην πεντάδα σε μία απέλπιδα προσπάθεια να καταφέρει κάτι. Δεν έμελλε ωστόσο να φανεί απειλητικό, αφού η ΑΕΚ δεν είχε όρεξη για... μπερδέματα, ανέβασε την διαφορά πάνω από τους 30 πόντους κάποια στιγμή και εν τέλει έφτασε στη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 29-12, 53-28, 69-42, 96-56.
AEK (Ζντοβτς): Ούκιτς 7 (1), Σάκοτα 11 (1), Βασιλειάδης 8(2), Μιλόσεβιτς 5(1), Ντίξον 12 (1), Λαρεντζάκης 5(1), Φάλκερ 6, Ιβάνοβιτς 11 (1), Μαυροειδής 10, Σκουλίδας 5(1), Ουίλιαμς 10(2), Τσαλμπούρης 6
ΛΑΥΡΙΟ DHI (ΣΕΡΕΛΗΣ): Γιανγκ 14, Τζόνσον 7, Χάμιλτον 5, Πάντερ 4, Τσίρος, Στεφανίδης 7(1), Αθανασούλας 4, Περράκης, Κακλαμανάκης 8, Αναγνωστάκης, Κοκ 2, Μπολντς 5(1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου