Τελευταία Νέα

24/10/16

8η Aγωνιστική Super League : Βέροια - Παναθηναϊκός 1-1

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα γκολ στο πρώτο 45'λεπτο με την Βέροια να παίρνει τα ηνία του ματς στο δεύτερο ημίχρονο και να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 88' με ωραίο τέρμα του Μπαλάφα και έκοψε δυο πολύτιμους βαθμούς από τους πράσινους.
Δεύτερη συνεχόμενη "γκέλα" για τον Παναθηναϊκό καθώς μετά την ήττα από την Ξάνθη με 2-1 οι πράσινοι έχασαν βαθμούς και στην Βέροια καθώς παραχώρησαν ισοπαλία στην ομάδα της Ημαθίας με 1-1 σε ένα παιχνίδι όπου είχε δυο πρόσωπα.
Ο Αντρέα Στραματσόνι είχε να αντιμετωπίσει τρεις σημαντικές απουσίες καθώς λόγω τραυματισμών ήταν εκτός οι Ζέκα, Λεντέσμα και Σαμπά ενώ αυτοσκοπός μετά την ήττα στην Ξάνθη ήταν η επιστροφή στις νίκες. Για αυτό και ο Ιταλός παρά το γεγονός ότι η Βέροια δεν είναι μια ομάδα που μπορεί να φοβίσει τους πράσινους κατέβασε το τριφύλλι με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και σύστημα 3-4-1-2. Συγκεκριμένα κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Στιλ έχοντας μπροστά τους τους Κουτρουμπή, Μολέντο και Ιβανόφ. Στα δεξιά της μεσαίας γραμμής έπαιξε ο Μέστο και αριστερά ο Χουλτ ενώ οι δυο αμυντικοί χαφ ήταν οι Γουακάσο, Λουντ. Μπροστά τους έπαιξε ο Βιγιαφάνιες και το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Μπεργκ, Ιμπάρμπο.
Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός των γηπεδούχων Θωμάς Γράφας παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 με τον Λόπεθ στην εστία. Οι τέσσερις της άμυνας ήταν οι Μαλόν, Μαραγκός, Καλί και Ναβαλόφσκι. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Μπαλάφας και Άρτσε. Μπροστά τους έπαιξαν οι Βασιλαντωνόπουλος, Βίτι και Χαροντάκης και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Καπετάνος.

Δόκτορ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και με σκοπό να καθαρίσει το ματς από το ξεκίνημα του και με τους Ιμπάρμπο, Μπεργκ σε μεγάλα κέφια είχε τέσσερις τελικές, όλες για γκολ, πριν τη συμπλήρωση 15λεπτών αγώνα στη Βέροια. Η πίεση των πράσινων μάλιστα απέδωσε καρπούς με το τριφύλλι να προηγείται στο ματς από το 13' χάρη σε γκολ του Μπεργκ. Οι πράσινοι απείλησαν άλλες δέκα φορές στο πρώτο ημίχρονο κλείνοντας το πρώτο 45λεπτο με 11 τελικές, οι 8 προς την εστία.
Από την πλευρά της η Βέροια απείλησε μόλις μόνο μια φορά στο πρώτο ημίχρονο και το γεγονός ότι το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται μόλις με 1-0 ήταν... θαύμα για την ομάδα της Ημαθίας που είχε ως καλύτερο της παίκτη τον Λόπεθ με 7 αποκρούσεις ενώ η κατοχή ήταν 69-31% υπέρ του τριφυλλιού.
  Το φιλμ του αγώνα: 
Γήπεδο: "Δημ. Στάδιο Βέροιας"
Διαιτητής: Βάτσιος Αριστείδης (Δυτικής Αττικής)
Βοηθοί: Δημητριάδης Λάζαρος, Λάζαρης Γεώργιος  
4ος: Γκράνας Χρήστος
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Μαλόν, Μαραγκός (58' Σισοκό), Καλί, Ναβαλόφσκι, Άρτσε, Μπαλάφας, Χαροντάκης (69' Σισίνιο), Βίτι (90' Παπαστεριανός), Βασιλαντωνόπουλος, Καπετάνος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής (80' Ρέις), Ιβανόφ, Μολέντο, Μέστο (88' Ρινάλντι), Γουακάσο, Λουντ, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Μπεργκ.
Γκολ: 87' Μπαλάφας/13' Μπεργκ
Κίτρινες: 67' Σισοκό, 90' Ναβαλόφσκι/55' Βιγιαφάνιες

Ανασκόπηση αγώνα:  


Στο δεύτερο μέρος όμως είχαμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να χάνει την φρεσκάδα του, να μην απειλεί όπως στο πρώτο 45λεπτο και όσο περνούσε η ώρα έδινε χώρο στην Βέροια η οποία τον εκμεταλλεύτηκε. Σιγά-σιγά οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή και έδειξαν να πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν κάτι θετικό από το ματς. Έφτασαν έτσι στην ισοφάριση στο 88' με όμορφο σουτ του Μπαλάφα που νίκησε τον Στιλ ο οποίος έκανε ότι μπορεί για να απομακρύνει αλλά η μπάλα πήγε στο δεξί δοκάρι και μέσα.

ΈΝΤΕΚΑ ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ο ΠΑΟ.


Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στο 8'. Ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας και με τακουνάκι έδωσε στον Ιμπάρμπο ο οποίος μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ το οποίο έφυγε σύριζα από το δεξί δοκάρι του Λόπεθ. Στο 11' ο Κολομβιανός μετά από ωραία προσπάθησε γύρισε στον Λουντ που επιχείρησε απευθείας το σουτ με τον Ισπανό γκολκίπερ της Βέροιας να διώχνει εντυπωσιακά. 
Στο 13' οι πράσινοι πήραν το προβάδισμα όταν σε μια φάση που ξεκίνησε από την άμυνα, οι παίκτες του τριφυλλιού άλλαξαν εννιά πάσες με τον Ιμπάρμπο ως τελικός αποδέκτης να δίνει στον Μπεργκ που γύρισε μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Λόπεθ και έκανε το 1-0.
Η Βέροια προσπάθησε να απειλήσει για πρώτη φορά στο 15' με τον Καπετάνο να σουτάρει αρκετά άστοχα. Στο 16' ο Λόπεθ και πάλι έσωσε την ομάδα του από βέβαια παραβίαση. Ο Μέστο πολύ όμορφα πρόλαβε την μπάλα από τον Χαροντάκη και έκανε τη σέντρα με τον Ιμπάρμπο να πιάνει ένα γυριστό σουτ και τον Λόπεθ να λέει όχι. Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός και πάλι έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ιμπάρμπο να δίνει όμορφα στον Χουλτ που γύρισε παράλληλα αλλά ο Μπεργκ ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από την άμυνα.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Βέροιας στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε στο 23' της αναμέτρησης όταν σε μετά από πλάγιο άουτ από τα δεξιά η πράσινη άμυνα αδράνησε με τον Χαροντάκη να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να σουτάρει αρκετά πάνω από την εστία του τριφυλλιού.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να απειλεί και στο 30' ο Μπεργκ ήταν αυτός που έδωσε στον Λουντ ο οποίος σούταρε απευθείας με τον Λόπεθ να διώχνει και πάλι σε κόρνερ. Οι πράσινοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 43' της αναμέτρησης όταν ο Μπεργκ με εξαιρετική κίνηση πέρασε τον Καλί, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Λόπεθ και πάλι με το πόδι έδιωξε.

ΑΛΛΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ 45ΛΕΠΤΟ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο μέρος και απείλησε στο 51' όταν ο Μπεργκ άνοιξε ωραία στον Χουλτ. Ο Σουηδός έκανε την κάθετη κίνηση και το σουτ, ενώ είχε και δυο πάσες, και ο Λόπεθ με επέμβαση στην δεξιά του γωνία έδιωξε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Ιμπάρμπο γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή, αλλά άνοιξε το κοντρόλ, έφτασε μέχρι τον Λόπθ δεν μπόρεσε να γυρίσει και ο Ισπανός γκολκίπερ απομάκρυνε. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Μολέντο πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα έξω.
Στο 53' ο Βάτσιος αρνήθηκε πέναλτι στην Βέροια! Σε σέντρα από τα αριστερά ο Στιλ μπερδεύτηκε με τον Μολέντο και έχασε την μπάλα η οποία έφτασε στον Βίτι. Αυτός σούταρε και ο Κουτρουμπής που ήταν πάνω στη γραμμή έδιωξε με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι!!
Δώδεκα λεπτά αργότερα ο Ιμπάρμπο πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του Λόπεθ. Η τελευταία καλή στιγμή των πράσινων χάθηκε στο 74' όταν ο Εμποκού που είχε περάσει ως αλλαγή στην θέση του Ιμπάρμπο έκανε ωραία ενέργεια και ενώ θα μπορούσε να τελειώσει τη φάση έβγαλε σέντρα με τον Βιγιαφάνιες να μην μπορεί να προλάβει την μπάλα.
Η Βέροια βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 88'. Ο Παναθηναϊκός είχε δώσει χώρο στην ομάδα της Ημαθίας και σε μια σέντρα από τα αριστερά η άμυνα του τριφυλλιού δεν μπόρεσε να απομακρύνει με την μπάλα να φτάνει στον Μπαλάφα ο οποίος έπιασε ένα συρτό ξερό σουτ και έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου