Τελευταία Νέα

23/10/16

8η Aγωνιστική Super League : Ηρακλής - Ατρόμητος 1-2

                                   
Ο Ατρόμητος, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μίλος Στόιτσεφ, επικράτησε με 2-1 του Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο" και συνέχισε την ξέφρενη πορεία του με τον Γιώργο Κορακάκη στο τιμόνι.
H ανοδική πορεία του Ατρόμητου, με τον Γιώργο Κορακάκη στην τεχνική ηγεσία, συνεχίζεται με... αμείωτο ρυθμό. Οι Περιστεριώτες απέδρασαν με το διπλό απ' το "Καυτανζόγλειο", επικρατώντας με 2-1 του Ηρακλή, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μίλος Στόιτσεφ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή και έκρινε σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση με μία ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι. Απ' την άλλη πλευρά, ο "Γηραιός" παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας, έχοντας τρεις εντός έδρας ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με το ίδιο σκορ (2-1)!

Ο Στόιτσεφ έστειλε... μήνυμα.

Ο Γιάννης Αμανατίδης, στο πρώτο παιχνίδι του στον πάγκο του Ηρακλή, δεν προχώρησε σε αλλαγή συστήματος σε σχέση με τον προκάτοχό του, Νίκο Παπαδόπουλο, καθώς επέλεξε το 4-2-3-1. Παρ' όλα αυτά, η ενδεκάδα είχε νέα πρόσωπα σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Ο Λεοζίνιο επέστρεψε στο βασικό σχήμα αντί του τιμωρημένου Γιώργου Σαραμαντά με τον Αλέξανδρο Κούρο να μετακινείται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Παράλληλα, ο Γιάννης Λουκίνας επιλέχθηκε για την κορυφή της επίθεσης, με τον Γιάννη Πασά να μένει στον πάγκο.
Στον αντίποδα, ο Γιώργος Κορακάκης έμεινε πιστός στο δόγμα "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει", κάνοντας βέβαια μία εξαίρεση, αφού έδωσε φανέλα βασικού στον νεαρό Δημήτρη Λημνιό αντί του Μίλος Στόιτσεφ, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει μέτριες εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα. Όπως, κι ο Αμανατίδης, έτσι κι ο Κορακάκης επέλεξε σύστημα "καθρέφτη", δηλαδή 4-2-3-1.
 Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο Στάδιο
Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)
Βοηθοί: Αντώνιος Δίπλαρης (Καρδίτσας), Δημήτριος Βεργέτης (Αρκαδίας)
4ος: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιάννης Αμανατίδης): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Κούρος, Ρούσσος, Ιντζόγλου, Μοντέιρο, Λεοζίνιο, Λάμπρου (46' Πασάς), Λουκίνας.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Ουμπίδες, Λημνιός (82' Λημνιός), Βασιλείου (71' Στόιτσεφ), Τόνσο, Δ. Παπαδόπουλος (74' Λε Ταλέκ)
Γκολ: 84' Λουκίνας / 79' πεν. Ουμπίδες, 88' Τόνσο
Κάρτες: 27' Ρούσσος, 60' Ζιαμπάρης, 68' Πασάς, 78' Χουάντερσον / 55' Τόνσο, 73' Δ. Παπαδόπουλος, 83' Μπάγκα, 91' Λαζαρίδης

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Ηρακλής μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφόρησε την μπάλα, αλλά αντιμετώπισε δυσκολία στην τελική προσπάθεια, αφού ο Γιάννης Λουκίνας δεν έδειχνε ικανός να μπει στα... παπούτσια του απόντα, Εμάνουελ Περόνε. Το σουτ του Λεοζίνιο στο 6ο λεπτό, αλλά κι η κεφαλιά του Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι στο 13' ήταν οι μοναδικές αξιόλογες στιγμές στα πρώτα 15 λεπτά, οι οποίες όμως -ουσιαστικά- δεν ανησύχησαν τον Αντρέι Γκορμπούνοφ. Όσο περνούσε η ώρα, οι Περιστεριώτες ανέβαζαν την απόδοσή τους, ισορρόπησαν το ματς και είχαν μία καλή στιγμή με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στο 20', το σουτ του οποίου πέρασε πάνω απ' την εστία του Χουάντερσον.
Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο Καυτανζόλειο, με τους οπαδούς του Ηρακλή να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα κατά του μεγαλομετόχου της ομάδας, Σπύρου Παπαθανασάκη, φαίνεται πως επηρέασε τους γηπεδούχους, οι οποίοι αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό. Τη συγκεκριμένη παράμετρο θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Γιώργου Κορακάκη, αλλά πέρα από ένα σουτ στην κίνηση του Μαρτίν Τόνσο που πέρασε λίγο άουτ, δεν απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Χουάντερσον. Τα λάθη κι έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αμανατίδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιάννη Πασά αντί του Λάζαρου Λάμπρου προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του, αφού ο νεαρός άσος, παρότι προσπάθησε, δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στα πρώτα 45 λεπτά. Παρ' όλα αυτά, η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος προήλθε από στημένη φάση, αλλά η κεφαλιά του Μπαρτολίνι, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο κατέληξε άουτ. Γενικότερα, οι γηπεδούχοι περίμεναν πολλά απ' τις... εμπνεύσεις του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, καθώς αποτελεί "βαρόμετρο" για την επιθετική λειτουργία των Θεσσαλονικέων.
Μετά τη συμπλήρωση 60 λεπτών, ο Ατρόμητος ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων, αλλά στην πρώτη ο Νίκος Ζιαμπάρης με μία σωτήρια προβολή σταμάτησε το σουτ του Λημνιού, ενώ στη δεύτερη η κεφαλιά του Σωκράτη Φυτανίδη πέρασε ελάχιστα πάνω απ' την εστία του Χουάντερσον. Οι Περιστεριώτες συνέχισαν να πιέζουν για το πολυπόθητο γκολ, με αποτέλεσμα να αφήνουν κενούς χώρους, τους οποίους όμως δεν κατάφερε -σε δύο περιπτώσεις- να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι.
Στο 71', ύστερα από όμορφη σέντρα του Πασά, ο Μοντέιρο έκανε το σουτ στην κίνηση από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω απ' τα γκολπόστ του Γκορμπούνοφ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, η κεφαλιά του Λουκίνα είχε την ίδια κατάληξη. Ο Κορακάκης, βλέποντας την "πολιορκία" των γηπεδούχων στα καρέ της ομάδας του, πέρασε στο γήπεδο τους Στόιτσεφ και Λε Ταλέκ. Οι επιλογές του αποδείχθηκαν καταλυτικές για την εξέλιξη του αγώνα. Στο 75ο λεπτό, ο Λε Ταλέκ έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, ύστερα από ασταθή απόκρουση του Χουάντερσον, αλλά ο Μπαρτολίνι με μία ηρωική προβολή κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.
Όμως, δύο λεπτά αργότερα, ο Στόιτσεφ μπήκε με φόρα μέσα στην μεγάλη περιοχή, ανετράπη απ' τον Ζιαμπάρη κι ο Τριαντάφυλλος Τίκας έδειξε την "άσπρη βούλα". Ο Χαβιέρ Ουμπίδες ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Όμως, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις πέντε λεπτά, αφού στο 84' ο -άφαντος μέχρι εκείνο το σημείο- Λουκίνας, εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ολιγωρία των αμυντικών του Ατρόμητου και με όμορφη κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.
Παρ' όλα αυτά, οι Περιστεριώτες απάντησαν με το... ίδιο νόμισμα. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ατρόμητου, Μίλος Στόιτσεφ έπιασε κοιμωμένη την άμυνα του Ηρακλή, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Τόνσο, κι αυτός, αφού απέφυγε και τον Χουάντερσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου