Τελευταία Νέα

29/10/16

9η Aγωνιστική Super League : Ξάνθη - Κέρκυρα 0-0

Χαμζά και Τουράμ σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους, έτσι Ξάνθη και Κέρκυρα αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0. Τέταρτο διαδοχικό ματς χωρίς γκολ μεταξύ τους, χωρίς γκολ και νίκη εντός οι "Ακρίτες", χωρίς νίκη εκτός οι "Φαίακες".
Για την 9η αγωνιστική της Super League στη Ξάνθη, η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με την Κέρκυρα με τον Βραζιλιάνο επιθετικό της δεύτερης, Ροζέριο Τουράμ, να επιδίδεται σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και τον Τυνήσιο επιθετικό της πρώτης να τον ακολουθεί.
Αν κάποια από τις δύο ομάδες έφθασε πιο κοντά στο γκολ αυτή ήταν η φιλοξενούμενη με τον Ροζέριο Τουράμ να έχει δοκάρι στο 38ο λεπτό, αλλά και να αστοχεί από κοντά με κεφαλιά στο 72ο.
Αυτό ήταν το τέταρτο σερί ματς μεταξύ Ξάνθης και Κέρκυρας που λήγει χωρίς γκολ. Η πρώτη δεν έχει ούτε νίκη ούτε γκολ εντός έδρας στο τρέχον πρωτάθλημα της Super League (ήττα 0-2 από Πανιώνιο και δύο "λευκές" ισοπαλίες με Ατρόμητο και Κέρκυρα).
Μάλιστα, η τελευταία νίκη της Ξάνθης εντός έδρας ήταν στις 21 Φλεβάρη όταν και νίκησε τον Πανθρακικό με 1-0 για το περυσινό πρωτάθλημα. Από τότε έχουν μεσολαβήσει τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες. Στο φετινό πρωτάθλημα η Ξάνθη έχει τρεις ισοπαλίες, δύο νίκες και δύο ήττες.
Αντίθετα, αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία στην τρέχουσα σεζόν για την Κέρκυρα, καθώς μέχρι τώρα μετρούσε δύο νίκες (εντός αμφότερες) και τέσσερις ήττες. Οι Φαίακες, αν και βελτιώθηκαν εμφανώς, δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης μακριά από το σπίτι τους.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από Τουράμ, ακολούθησε ο Χαμζά

Στο 14ο λεπτό, ο Ροζέριο Τουράμ πήρε την μπάλα από το κέντρο, επιχείρησε και το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.
Ήταν πάλι ο Βραζιλιάνος φορ της Κέρκυρας που απείλησε στο 23ο λεπτό, όταν υποδέχθηκε την μπάλα έξω από την περιοχή, "άδειασε" με εξαιρετική προσποίηση τον Καμαρά και ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε.
Στο 34', ο Ντάνι Νιέτο ελίχθηκε ωραία εκτός περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν κακό. Στο 38ο λεπτό η Κέρκυρα έφθασε πάλι κοντά στο γκολ, πάλι με τον Ροζέριο Τουράμ.
Ο Επστάιν έβγαλε τον Βραζιλιάνο στο κέντρο της άμυνας της γηπεδούχου, αυτός περιστράφηκε γύρω από τον εαυτό του, "άδειασε" τον Λισγάρα, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.
  Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Ξάνθη Arena
Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
Βοηθοί: Ζησιμόπουλος (Πειραιά), Μπετσόγλου (Κορινθίας)
4ος: Καραντώνης (Ημαθίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Γουάλας, Φλίσκας, Ντε Λούκας (71' Ορφανίδης), Καμαρά, Λάζιτς, Λουσέρο, Νιέτο (55' Τριάδης), Γιουνές (80' Ράνος).
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Κόντος (90'+2' Ανδρεόπουλος), Σπίνουλας, Ιωάννου, Σιόντης, Νίκιτς, Ζαραδούκας, Επστάιν (67' Γκομές), Ζορμπάς (80' Ντουαλά), Τουράμ
Κάρτες: 81' Καμαρά, 85' Λισγράρας / 21' Επστάιν, 26' Νίκιτς 88' Κουτζαβασίλης, 90'+1' Κόντο

Ανασκόπηση αγώνα:

Στο 63ο λεπτό, ο Γιουνές Χαμζά υποδέχθηκε πολύ ωραία την μπάλα στα δεξιά, ξεπέρασε στο σπριντ τον Ιωάννου, επιχείρησε και το σουτ, αλλά ο  Κουτζαβασίλης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.
Μετά από οκτώ λεπτά, ο Τυνήσιος φορ της Ξάνθης επιχείρησε το ανάποδο ψαλίδι μέσα από την περιοχή, όμως και πάλι δεν ευστόχησε, καθώς η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κουτζαβασίλη.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (72'), η Κέρκυρα έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, πάλι με τον Ροζέριο Τουράμ. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε μόνος στο κέντρο της άμυνας της Ξάνθης κι αστόχησε με την κεφαλιά που επιχείρησε. Νέα κεφαλιά στο 79ο λεπτό από τον ίδιο και πάλι η μπάλα έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου