Τελευταία Νέα

5/11/16

10η Aγωνιστική Super League : Λεβαδειακός - Ξάνθη 1-1

Το γκολ του Εντουίν Ουόν στο 80ό λεπτό έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στο Λεβαδειακό με αντίπαλο τη Ξάνθη - η οποία είχε προηγηθεί με τον Χαμζά Γιουνές - για τη 10η αγωνιστική της Super League.
H Ξάνθη προηγήθηκε με τον Χαμζά Γιουνές στη Λιβαδειά, είχε μοναδική ευκαιρία να κάνει και το 0-2 με τον Τυνήσιο φορ και στο δεύτερο ημίχρονο κλείστηκε πίσω κι "έπαιξε με τη φωτιά".
Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε την οπισθοχώρηση των φιλοξενούμενων, πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Ζίβκοβιτς και ισοφάρισε στο 80ό λεπτό με την κεφαλιά του Ουόν.
Από ένα βαθμό μοιράστηκαν οι δύο ομάδες, για τη 10η αγωνιστική της Super League. Εάν εξαιρέσει κανείς την τρίτη αγωνιστική (πρώτο ματς της σεζόν) και την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό (0-3), ο Λεβαδειακός παραμένει αήττητος στην έδρα του. Δύο νίκες με Κέρκυρα και Παναιτωλικό, δύο ισοπαλίες με ΑΕΛ και Ξάνθη.
Αντίθετα η Ξάνθη είναι για τέταρτο διαδοχικό εκτός έδρας ματς αήττητη. Ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, δύο νίκες σε Λεωφόρο (Παναθηναϊκός) και Περιβόλια (Πλατανιάς), ισοπαλία στη Λιβαδειά. Έχασε βέβαια την ευκαιρία να φύγει με το "τρίποντο" για τρίτο διαδοχικό εκτός έδρας ματς.

Έχασε τη (δεύτερη) ευκαιρία ο Χαμζά Γιουνές και ο Ουόν βρήκε τη λύση.

Έξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Μιλιάζες έκανε τη σέντρα, ο Μάντζιος έπιασε την κεφαλιά έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Γιουνές τον πρόλαβε κι απομάκρυνε σε κόρνερ.
Στο 21ο λεπτό, ο Χατζητερζόγλου έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα ακολούθησε περίεργη τροχιά, κι ο Ναμάσκο αναγκάστηκε να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.
Ακριβώς ένα λεπτό μετά, η Ξάνθη έφθασε στο γκολ. Στο 22', ο Λάζιτς κινήθηκε από τη δεξιά πτέρυγα, ο Σέρβος έκανε τη σέντρα κι ο Χαμζά Γιουνές, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε αποφύγει το μαρκάρισμα του Ουόν, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ναμάσκο.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας στο ματς, ο Μιλιάζες έβγαλε για τον Μάντζιο, ο επιθετικός του Λεβαδειακού κατέβασε την μπάλα υποδειγματικά, έκανε την προσποίηση, έδωσε πάσα στον Γιακουμάκη, αλλά ο τρίτος καθυστέρησε κι έχασε την μπάλα.
Τρία λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (42'), η Ξάνθη έχασε μια σπουδαία ευκαιρία για το δεύτερο γκολ. Ο Ντε Λούκας με κάθετη πάσα τροφοδότησε δεξιά τον Λάζιτς, αυτός βρήκε (όπως και στο γκολ) τον Γιουνές, αλλά αυτή τη φορά ο Τυνήσιος δεν έβαλε το πόδι του σωστά στην προβολή και η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στις καθυστερήσεις του πρώτη ημιχρόνου, ο Μάντζιος υποδέχθηκε την μπάλα μετά από σέντρα, έκανε και το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Ζίβκοβιτς.
  Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης
Βοηθοί: Ιώαννης Σίπκας, Ιωάννης Κουράκης
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί (55' Καραμπουέ), Ουόν, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας, Τόνι Σίλβα, Ζεζίνιο (90'+1' Καλτσάς), Γιακουμάκης (69' Βασιλείου), Μάντζιος
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου (60' Μπαξεβανίδης), Καρασαλίδης, Λισγάρας, Γουάλας, Καμαρά (72' Φλίσκας), Ντε Λούκας, Λάζιτς, Βασιλακάκης (84' Νιέτο), Λουσέρο, Γιουνές
Γκολ: 80' Ουόν /  22' Γιουνές
Κάρτες: 27' Κουλιμπαλί / 32' Χατζητερζόγλου, 40' Καμαρά, 79' Λάζιτς, 85' Φλίσκας, 90'+3' Νιέτο
 Ανασκόπηση αγώνα:
Επτά λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου, ο Τόνι Σίλβα "έκοψε" προς τον Μάντζιο, αυτός έκανε τη σέντρα, αλλά ο Λισγάρας με τάκλιν απομάκρυνε σε κόρνερ.
Στο 67ο λεπτό, ο Μιλιάζες εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε. Τέσσερα λεπτά αργότερα (71'), ο Καραμπουέ υποδέχθηκε την μπάλα από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα, ο Βασιλείου άπλωσε το πόδι του στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ κατέληξε άουτ.
Η επιθετική τάση των Βοιωτών συνεχίστηκε από τον Μάντζιο, ο οποίος με σουτ στο 76ο λεπτό ανάγκασε τον Ζίβκοβιτς να πέσει για να μαζέψει την μπάλα. Η πίεση, εν τέλει απέφερε καρπούς, για τη γηπεδούχο ομάδα. Ο Μιλιάζες εκτέλεσε το φάουλ, ο Λισγάρας πήδηξε σε λάθος χρόνο, αλλά ο Ουόν στο σωστό και με κεφαλιά νίκησε τον Ζίβκοβιτς και διαμόρφωσε το 1-1. Τελικό αποτέλεσμα, όπως αποδείχθηκε, παρά την πίεση των γηπεδούχων για την ολική ανατροπή στον εναπομείναντα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου