Τελευταία Νέα

5/11/16

10η Aγωνιστική Super League : AEK - Ατρόμητος 2-2

                                     
Η ΑΕΚ αυτοκτόνησε στο ΟΑΚΑ καθώς ενώ προηγήθηκε με 2-0, με τραγικά λάθη, επέτρεψε στον Ατρόμητο να γυρίσει το ματς και να πάρει το 2-2.
Mέχρι και τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια, η ΑΕΚ απλώς δεν μπορούσε να βάλει γκολ. Και έμενε στο 0-0. Αυτή την φορά απέναντι στον Ατρόμητο πέτυχε δυο γκολ, προηγήθηκε με 2-0, έκανε 20 τελικές στην αντίπαλη εστία, αλλά και πάλι έμεινε στην ισοπαλία.
Διότι με τραγικά λάθη, επέτρεψε στον Ατρόμητο να πάει από το 2-0, στο 2-2. Η ΑΕΚ έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά της παιχνίδια για περίπου 60 λεπτά. Και ένα από τα χειρότερα την τελευταία… διετία, για τα υπόλοιπα 30. Όσο για τον Ατρόμητο, όταν είδε την ΑΕΚ να καταρρέει, πίστεψε και έκανε την ανατροπή.
Γρήγορο γκολ, ανοιχτό παιχνίδι.
Η ΑΕΚ ήθελε σ’ αυτό το ματς να συνδυάσει τη νίκη με μια πειστική εμφάνιση και ενδεχομένως με πολλά γκολ. Άλλωστε αυτή ήταν και η λογική της επιλογής ενός φουλ επιθετικού σχήματος με τον Αραβίδη δίπλα στον Αλμέιδα και τον Μάνταλο σε ρόλο δεύτερου αμυντικού μέσου. Δεδομένα ο Ατρόμητος περίμενε να βρει μια ΑΕΚ με φουλ επιθετικού προσανατολισμούς, αλλά δεν περίμενε το γρήγορο γκολ. Μόλις στο 3 λεπτό ο Μάνταλος βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια στο ύψος της περιοχής, προχώρησε και με σουτ  βρήκε δίχτυα.
Το γκολ αυτό άνοιξε το ματς και καταρχήν επέτρεψε στην ΑΕΚ να κάνει ίσως το καλύτερο πρώτο 25λεπτο μέχρι τώρα στη σεζόν. Με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και ανάπτυξη του παιχνιδιού, η Ένωση έφτανε εύκολα στα καρέ του Ατρομήτου. Και κυρίως δημιουργούσε φάσεις. Τόσο από τα άκρα με Λάζαρο και Ντίντακ από αριστερά και με Γκάλο από δεξιά, όσο ακόμα και από τον άξονα με Μάνταλο και Γιόχανσον. Έκανε μάλιστα τις περισσότερες τελικές προσπάθειες σε φετινό παιχνίδι.
  Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Νικολαϊδης (Μακεδονίας), Νατσιόπουλος (Μακεδονίας)
4ος: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Μοράις): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπυολος (78’ Πέκχαρτ, Ροντρίγκες (62’ Βάργκας), Αλμέιδα, Μάνταλος, Αραβίδης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Κειτά (46’ Ζησόπουλος), Στοϊτσεφ (56’ Λημνιός), Ούμπιντες, Μπαγκά, Βασιλείου(68’ Μπρίτο), Λε Ταλέκ
Γκολ: 3’ Μάνταλος, 60’ Ροντρίγκες, 71’ Λε Ταλέκ, 75’ Ούμπιντες
Κίτρινες: 83’ Μάνταλος
 Ανασκόπηση αγώνα: 
Ωστόσο οι παίκτες της ΑΕΚ πολλάκις αποδείχθηκαν άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Και έχασε και καλές ευκαιρίες, με καλύτερη αυτή του σουτ του Γκάλο πάνω στην κίνηση, που απέκρουσε ο ΓΚορμπούνοφ. Ωστόσο από το 25’ και μετά, η ΑΕΚ άρχισε να χάνει την ενέργεια της και ο Ατρόμητος άρχισε να παίρνει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο. Ισορρόπησε και άρχισε να κερδίζει και την μάχη του κέντρου.
Και μαζί να κερδίζει και μέτρα στο γήπεδο. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να γίνονται απειλητικοί και την μεγάλη ευκαιρία τους την έχασαν στο 45’, όταν ο Βασιλείου βγήκε μόνος απέναντι στον Ανέστη, αλλά σούταρε βιαστικά και ψηλά άουτ.

Η ΑΕΚ φάνηκε να το «καθαρίζει».

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να κάνει περίπου ότι και στο πρώτο. Να πιέσει χαμηλά τον Ατρόμητο και να προσπαθήσει να του βάλει νωρίς ένα δεύτερο γκολ. Με το πρέσινγκ που έκανε κέρδιζε δεύτερες και τρίτες επιθέσεις, αλλά και πάλι ενώ έφτανε στην εστία του Γκορμπούνοφ, δεν τελείωνε σωστά τις φάσεις. Χρειάστηκε στο 60’ να βρεθεί ο Ροντρίγκες σε εντελώς διαφορετική θέση απ’ αυτή που έπρεπε να βρίσκεται και μ’ ένα τεχνικό σουτ από το ύψος της περιοχής, να κάνει το 2-0. Και μάλιστα ενώ ο Βάργκας περίμενε στην γραμμή των αναπληρωματικών για να μπει στο γήπεδο και να αντικαταστήσει τον Αργεντινό. Η ΑΕΚ με 2-0 έδειχνε να «καθαρίζει» το παιχνίδι.

Αλλά τελευταίος μίλησε ο Ατρόμητος.

Από την στιγμή που μπήκε το δεύτερο γκολ και μετά, η ΑΕΚ άρχισε να κάνει τα πάντα λάθος. Ή για την ακρίβεια, να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Ενώ την ίδια στιγμή ο Κορακάκης έβαλε φρέσκα πόδια σε μεσαία γραμμή και επίθεση με Μπρίτο και Λημνιό.
Και άρχισε η ΑΕΚ να… καταρρέει και ο Ατρόμητος να αντεπιτίθεται. Στο 71’ ο Μάνταλος έκανε λάθος έξω από την περιοχή, ο Μπρίτο έδωσε στον Λε Ταλέκ και εκείνος έκανε το 2-1. Η μείωση του σκορ δεν αφύπνισε την ΑΕΚ. Το ακριβώς αντίθετο.
Ο Ατρόμητος συνέχιζε να πιέζει και στο 75’ ο Ούμπιντες είχε την έμπνευση από πλάγια θέση δεξιά, να δοκιμάσει μια σέντρα – σούτ, ο Ανέστης έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και το σκορ έγινε 2-2. Η ΑΕΚ πάγωσε, ο Μοράις από τον πάγκο έβγαλε τον Χριστοδουλόπουλο για να βάλει τον Πέκχαρτ. Και δεν υπήρχε καν παίκτης να περάσει την μπάλα στην περιοχή. Αναγκαζόταν ο Αλμέιδα να προσπαθεί να κάνει παιχνίδι και να βγάζει τις σέντρες.
Όσο για τον Ατρόμητο, πίστεψε ακόμα και στην ανατροπή. Στο 78’ ο Λε Ταλέκ μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ, ενώ στο 83’ ο Λημνιός έφυγε μόνος αλλά το πλασέ του το έσωσε ο Ανέστης. Η ΑΕΚ εμφανώς δεν είχε τρόπο να αντιδράσει και μπορεί ο Ατρόμητος να μην ολοκλήρωσε την ανατροπή, αλλά το ματς έμεινε στο 2-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου