Τελευταία Νέα

13/11/16

4η Aγωνιστική προκριματικών του Μουντιάλ 2018 : Ελλάδα - Βοσνία 1-1

Με υπέροχο γκολ του Γιώργου Τζαβέλλα στο 95ο λεπτό, η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να λυτρωθεί και να αποσπάσει την ισοπαλία από την Βοσνία (1-1). Διατήρησε το +3 στη μάχη για την 2η θέση η γαλανόλευκη.
Με τον Γιώργο Τζαβέλλα να έχει τον τελευταίο λόγο και να... υπογράφει τον αγώνα με ένα υπέροχο γκολ, η Εθνική μας ομάδα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (95') κατάφερε να σώσει την παρτίδα και να πάρει μια λυτρωτική ισοπαλία απέναντι στην Βοσνία (1-1), διατηρώντας το +3 στη μάχη για την 2η θέση των προκριματικών του Μουντιάλ.
Η γαλανόλευκη μπορεί να μην ήταν καλύτερη από τους Βόσνιους, όμως πάλεψε, δεν τα παράτησε, στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή της και έχοντας το κοκαλάκι της νυχτερίδας, θυμίζοντας παλαιότερες... χρυσές εποχές που όλα μας πήγαιναν πρίμα, πήρε τον βαθμό και μένει μόνη 2η στη βαθμολογία, δείχνοντας χαρακτήρα.

Τζαβέλλας και... κάτω στο 95'.

Η Εθνική μας είδε την αντίπαλό της να προηγείται χάρη σε αυτογκόλ του Καρνέζη έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς στο 32', είχε δοκάρι με τον Φορτούνη στο 55' και εκεί που όλοι φαίνονταν να αποδέχονταν την ήττα, ο Τζαβέλλας έπιασε ένα φοβερό σουτ με το αριστερό και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέγκοβιτς για το 1-1.
Πλέον, έφτασε τους 10 βαθμούς, στους 7 έμεινε η Βοσνία και πάει στις 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες για να παίξει με το μεγάλο φαβορί του ομίλου, το Βέλγιο. Πάντως, το γεγονός πως σε μια βραδιά που δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, τουλάχιστον δεν έχασε, είναι θετικό στοιχείο.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον
Βοηθοί: Ματίας Κλασένιους, Ντάνιελ Βάρνμαρκ
ΣYΝΘΕΣΕΙΣ: 
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μανιάτης (60' Γιαννιώτας), Σταφυλίδης, Μάνταλος (87' Καρέλης), Φορτούνης, Μήτρογλου
ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς (70' Σούνιτς), Ζουκάνοβιτς, Βράνιες, Κολάσινατς, Χαΐροβιτς (87' Μπίτσακσιτς), Λούλιτς, Γιάγιαλο, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς (84' Τζούριτς), Τζέκο
Γκολ: 95' Τζαβέλλας / 32' αυτ. Καρνέζης
Κάρτες: 10' Σπάχιτς, 12' Τζέκο,  65' Χαΐροβιτς, 66' Πιάνιτς, 79' Λούλιτς, 79' Παπασταθόπουλος, 93' Γιάγιαλο, 95' Βράνιες, 95' Τζαβέλλας
Κόκκινες: 79' Παπαδόπουλος, 79' Τζέκο
 Ανασκόπηση αγώνα: 
Με 4-2-3-1 παρέταξε την Εθνική μας ομάδα ο Μίχαελ Σκίμπε. Ο Καρνέζης στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα ο Τοροσίδης, αριστερά ο Τζαβέλλας και στο κέντρο της άμυνας οι Παπασταθόπουλος και Παπαδόπουλος. Οι Μανιάτης και Σάμαρης δίδυμο στα χαφ, ο Φορτούνης πίσω από τον Μήτρογλου και στις πτέρυγες οι Σταφυλίδης (αριστερά) και Μάνταλος (δεξιά).
Στον αντίποδα, ο Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς επέλεξε ένα 4-4-2 για την ομάδα του. Ο Μπέγκοβιτς στο τέρμα, οι Σπάχιτς, Ζουκάνοβιτς στι κέντρο της άμυνας και οι Βράνιες, Κολάσινατς στα δυο άκρα. Οι Χαΐροβιτς, Λούλιτς στις πτέρυγες, ο Γιάγιαλο αμυντικός μέσος και ο Πιάνιτς σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από Ιμπίσεβιτς και Τζέκο.
Τα πρώτα λεπτά του αγώνα κύλησαν καλά για την Εθνική μας ομάδα, η οποία μάλιστα είχε μια καλή στιγμή σε φάουλ του Φορτούνη (14'), αλλά ούτε ο Μήτρογλου, ούτε ο Τοροσίδης κατάφεραν να μπουν στην πορεία της μπάλας. Πέραν τούτου ουδέν όμως, με τους Βόσνιους να κυριαρχούν από 'κει και πέρα και να επιβάλουν τους κανόνες τους στο χορτάρι, δημιουργώντας ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Καρνέζη, με την ελληνική άμυνα να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.
Στο 17', ο Τζέκο έκανε κακό κοντρόλ και σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του να μπει μπροστά στο σκορ, ενώ λίγα λεπτά μετά (21') το φαλτσαριστό σουτ του Χαΐροβιτς πέρασε... βασανιστικά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καρνέζη, ο οποίος πάντως ενήργησε αποτελεσματικό στο πλασέ του Τζέκο στο 22'. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο, οι Βόσνιοι είχαν βρει τρεις καθαρές φάσεις για γκολ, με τους διεθνείς μας να αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο μισάωρο του αγώνα η κατοχή της μπάλας ήταν 28%-72% για την Βοσνία, που είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς. Η υπεροχή της μετουσιώθηκε σε γκολ στο 32' με τον μετρ των εκτελέσεων φάουλ, τον Πιάνιτς, έστω και αν χρειάστηκε να βάλει... πλάτη ο Καρνέζης για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του. Το 0-1 ήρθε με κρύο τρόπο μεν, αλλά ήταν απολύτως δίκαιο βάσει της εικόνας των δυο ομάδων.
Μετά τη μίνι διακοπή από τις... ομορφιές των φιλοξενούμενων οπαδών στις εξέδρες, η Εθνική μας ανέβασε την απόδοσή της. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Σάμαρης βρήκε πολύ ωραία τον Μήτρογλου, αλλά το τελείωμα του Έλληνα επιθετικού δεν ήταν ανάλογο της κλάσης του. Το σκορ ήταν... κολακευτικό για την Εθνική μας, η οποία θα έπρεπε να βελτιωθεί πολύ, αν ήθελε να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης και να πάρει κάτι από το ματς.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας μπήκε με διάθεση να πιέσει και να βελτιώσει αισθητά την απόδοσή της, η οποία κακά τα ψέματα δεν ήταν καλή στο πρώτο μέρος. Στο 55' δικαιούται να τα βάζει με την τύχη της και με τον... Μπέγκοβιτς, τα ακροδάχτυλα του οποίου έστειλαν στο δεξί δοκάρι το υπέροχο σουτ του Φορτούνη. Τρία λεπτά μετά, είχαμε πολύ ωραία ενέργεια από τον Σταφυλίδη που πήρε τη μπάλα μπροστά του κοντρολάροντας με το στήθος, μπήκε στην περιοχή, αλλά το γύρισμα του στον Μήτρογλου κόπηκε από την άμυνα της Βοσνίας.
Στην συνέχεια, οι Βόσνιοι είχαν δυο καλές φάσεις με τους Τζέκο και Πιάνιτς, ενώ στο μεσοδιάστημα η Εθνική μας θέλησε να απειλήσει με τον Μήτρογλου (72'), όμως ο Σούνιτς τού πήρε την μπουκιά από το στόμα πριν προλάβει να εκτελέσει τον Μπέγκοβιτς. Ο Σκίμπε έκανε αλλαγές, προσπάθησε να κάνει την Εθνική ομάδα πιο επιθετική, με την δικαίωση να έρχεται ακριβώς στο φινάλε.
Εκεί που όλα έδειχναν ήττα, ο Τζαβέλλας είχε άλλη γνώμη. Με υπέροχο αριστερό σουτ ο άσος του ΠΑΟΚ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέγκοβιτς στο 95ο λεπτό και σήκωσε το Καραϊσκάκη στο πόδι, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η Εθνική μας πήρε έναν πολύ υπέρ-πολύτιμο βαθμό και στέρησε δυο βαθμούς από τους Βόσνιους, που είχαν σφιχταγκαλιάσει το τρίποντο. Ενα ματς δεν τελειώνει ποτέ όμως, αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου