Τελευταία Νέα

13/11/16

Tα αποτελσματα της 4ης Aγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2018!


Η Πορτογαλία επικράτησε της Λετονίας με 4-1 χάρη σε δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Ολλανδία επικράτησε δύσκολα του Λουξεμβούργου εκτός έδρας, αλλά πέρασε στη 2η θέση του 1ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Πρωτοπόρος παραμένει η Ελβετία που "λύγισε" τα Νησιά Φερόε.Ισπανία και Ιταλία έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι σε ΠΓΔΜ και Λίχτενσταϊν. Το Ισραήλ επιβλήθηκε της Αλβανίας των εννέα παικτών, νίκη της Κροατίας στο ντέρμπι κορυφής με Ισλανδία.Η Αγγλία αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι με τη Σκοτία και οδεύει ολοταχώς για πρόκριση στο Μουντιάλ 2018. Η Γερμανία "φιλοδώρησε" με οκτώ γκολ το Σαν Μαρίνο, δύσκολη νίκη με ανατροπή για Γαλλία επί της Σουηδίας.
Με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η Πορτογαλία έκαμψε την αντίσταση της Λετονίας με 4-1 στο Αλγκάρβε και ακολουθεί κατά πόδας την Ελβετία.
Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης σημείωσε δύο τέρματα, το πρώτο με πέναλτι και το δεύτερο με εναέριο βολέ, ενώ νικήθηκε από τα έντεκα βήματα σε δεύτερη προσπάθεια. Γουίλιαμς Καρβάλιο και Μπρούνο Άλβες σημείωσαν τα άλλα δύο τέρματα, ενώ ο Άρτουρς Ζιούζινς είχε ισοφαρίσει προσωρινά.

Η Ελβετία έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στον 2ο όμιλο, αφού νίκησε με 2-0 τα Νησιά Φερόε στη Λουκέρνη. Ο Ερέν Ντερντιγιόκ άνοιξε τον δρόμο στο 27' και ο Στέφαν Λίχτσταϊνερ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 83ο λεπτό. Πιο εύκολο ήταν το έργο της Ουγγαρίας, η οποία νίκησε με 4-0 την Ανδόρα στη Βουδαπέστη.

Η Ολλανδία έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στο Λουξεμβούργο, ωστόσο κατάφερε να φτάσει στην εκτός έδρας νίκη με 3-1 για τον 1ο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Οι "οράνιε" προηγήθηκαν με το έκτο γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του Άριεν Ρόμπεν με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, αλλά ο Μαξίμ Σανό με πέναλτι ισοφάρισε πριν από το τέλος του 1ου ημιχρόνου. Στο 2ο μέρος ανέλαβε δράση ο... ξεχασμένος Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος με δύο τέρματα επιχείρησε να αποδείξει ότι λανθασμένα έχει εκτοπιστεί από την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Βουλγαρία πήρε τη νίκη 1-0 επί της Λευκορωσίας, με τον Ιβάιλο Ποπόφ να νικάει τον Αντρέι Γκόρμπουνοβ του Ατρομήτου για το μοναδικό τέρμα του αγώνα.
H Iσπανία αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στην ΠΓΔΜ και παρατάχθηκε για πρώτη φορά με έναν βασικό της Μπαρτσελόνα από το 2005, ωστόσο κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 4-0 στη Γρανάδα και να παραμείνει επικεφαλής του 7ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.
Ο Ντάρκο Βελόσκι με ένα αστείο αυτογκόλ έδωσε προβάδισμα στη "φούρια ρόχα" στο 34', ο Βιτόλο με το... καθιερωμένο γκολ του μήνα (έχει ένα τον Σεπτέμβριο και ένα τον Οκτώβριο) αύξησε τον δείκτη του σκορ, ο Νάτσο Μονρεάλ έκανε το 3-0 και ο Αρίτθ Αντούριθ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Τζιαμπιέρο Βεντούρα άφησε το 3-5-2 της Ιταλίας και επέλεξε το 4-2-4 για να αντιμετωπίσει και να συντρίψει με 4-0 το Λίχτενσταϊν. Στο ντεμπούτο του Ντάβιντε Τζαπακόστα με τη "σκουάντρα ατζούρα", οι Τσίρο Ιμόμπιλε και Αντρέα Μπελότι συνέχισαν να σκοράρουν κατά ριπάς (έχουν σημειώσει τα επτά από τα τελευταία εννέα γκολ της χώρας), ενώ σκόρερ χρίστηκε και ο Αντόνιο Καντρέβα. Στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, η Αλβανία δέχθηκε δύο κόκκινες (Μπεράτ Τζιμσίτι, Ετρίτ Μπερίσα), υπέπεσε σε δύο πέναλτι (το ένα μετέτρεψε σε γκολ ο Έραν Ζάχαβι, το άλλο το έπιασε ο Άλμπαν Χότζα) και εν τέλει ηττήθηκε 3-0 στο Ελμπασάνι από το Ισραήλ. Ο Άντι Λίλα του ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στον πάγκο για τους Αλβανούς.

Η Κροατία επικράτησε με 2-0 της Ισλανδίας για την 4η αγωνιστική της φάσης των προκριματικών ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Οι δύο χώρες που αποκλείστηκαν από τους δύο φιναλίστ του Euro 2016 στα νοκ άουτ, τέθηκαν αντιμέτωπες στο Ζάγκρεμπ για τον 9ο όμιλο, σε ένα ξεκαθάρισμα κορυφής. Αμφότερες με επτά βαθμούς, αλλά ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς φρόντισε να τις διαχωρίσει και σημειώνοντας το μοναδικό τέρμα του αγώνα υπέρ των καλύτερων γηπεδούχων, τους έδωσε τη νίκη. Ο Μάρτιν Λέοβατς του ΠΑΟΚ έμεινε στον πάγκο των γηπεδούχων.
Σε ένα παιχνίδι με... φιλικό χαρακτήρα στον ίδιο όμιλο, η Τουρκία επικράτησε 2-0 του Κοσόβου, με τους 33.000 φιλάθλους στις εξέδρες της "Αντάλια Αρένα" να υποστηρίζουν τους γηπεδούχους, αφού ακόμα και οι Κοσοβάροι φώναζαν συνθήματα υπέρ τους. Πέντε λεπτά στα οποία οι Μπουράκ Γιλμάζ και Βολκάν Σεν εξέθεσαν την άμυνα των φιλοξενουμένων ήταν αρκετά για το πρώτο "τρίποντο" της ομάδας του Φατίχ Τερίμ. Χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα, η Ουκρανία νίκησε με 1-0 τη Φινλανδία στην Οδησσό με γκολ του Άρτεμ Κράβετς και πέρασε στη 2η θέση του ομίλου. Ο Γεβγκένι Σάχοβ του ΠΑΟΚ πέρασε αλλαγή στο 89' για τους γηπεδούχους και ο Ρόμπιν Λουντ του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, με τον Χανς Μπάκε να τον χρησιμοποιεί πίσω από τον προωθημένο Τέεμου Πούκι.

Η Αυστρία ήταν καταιγιστική απέναντι στην Ιρλανδία με 65% κατοχή μπάλας και 17 τελικές, αλλά... κατόρθωσε να ηττηθεί με 1-0 στο "Ερνστ Χάπελ Στάντιον" από την Ιρλανδία και να μπει σε... περιπέτειες, όσον αφορά στην πρόκριση. Η πρώτη νίκη επί αυστριακού εδάφους από το 1963 ήρθε μετά από ένα γκολ του Τζέιμς Μακλίν στην αρχή του 2ου μέρους, το οποίο φέρνει την ομάδα του Μάρτιν Ο' Νιλ επικεφαλής του 4ου ομίλου.

Η Ουαλία προηγήθηκε για τρίτο σερί παιχνίδι και αναδείχθηκε ξανά ισόπαλη (έχει τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες, για πρώτη φορά από το 2001), αυτήν τη φορά 1-1 με τη Σερβία. Ο Αλεκσάντρ Μίτροβιτς ισοφάρισε στο 85' για τους "πλάβι" (για τους οποίους αγωνίστηκε για ενενήντα λεπτά ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς του Ολυμπιακού) και ουσιαστικά ακύρωσε το γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ από το 30'. Γεωργία και Μολδαβία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τον Αλεκσάντρου Γκάτσκαν να σημειώνει ένα καταπληκτικό γκολ για να δώσει τον πρώτο βαθμό στον όμιλο. Ο Γκέοργκ Ναβαλόβσκι της Βέροιας αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι για τους γηπεδούχους, ενώ ο Στάνισλαβ Ναμάσκο του Λεβαδειακού έμεινε στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους.
Μόνο ντέρμπι δεν θύμησε η αναμέτρηση της Αγγλίας με τη Σκοτία για τον 6ο όμιλο, αφού τα "λιοντάρια" έφτασαν σε άνετη επικράτηση με 3-0 στο "Γουέμπλεϊ".
Ο αρχηγός Γουέιν Ρούνεϊ επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, όμως τη λύση έδωσαν οι Ντάνιελ Στάριτζ, Άνταμ Λαλάνα και Γκάρι Κέιχιλ. Με τον Γκόρντον Στράχαν υπ' ατμόν πλέον, η Σκοτία δείχνει να χάνει το "τρένο" της πρόκρισης, αφού η Σλοβακία διέλυσε με 4-0 τη Λιθουανία και ακολουθεί κατά τους Σλοβένους, που πήραν δύσκολη εκτός έδρας νίκη επί της Μάλτας με 1-0.

Η Γερμανία πραγματοποίησε τον... υγιεινό περίπατο που όλοι περίμεναν στο Σαν Μαρίνο, επικρατώντας 8-0 εκτός έδρας για τον 3ο όμιλο. Απολαμβάνοντας κατοχή άνω του 80%, τα "πάντσερ" δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα παρά τις δοκιμές του Γιόαχιμ Λεβ με τον Σερζ Νιαμπρί βασικό αριστερό εξτρέμ και τον Μπένγιαμιν Χένριχς δεξιά στην άμυνα. Ο Νιαμπρί σημείωσε χατ τρικ, συνεπικουρούμενος από τον Γιόνας Χέκτορ με δύο τέρματα. Για το ίδιο γκρουπ, ηΒόρεια Ιρλανδία στηρίχθηκε σε δύο έμπειρους παίκτες, τους Κάιλ Λάφερτι, Στίβεν Ντέιβις και Γκάρεθ Μακόλεϊ, για να φτάσει στη νίκη 4-0 επί του Αζερμπαϊτζάν, με συνέπεια να το πιάσει στη 2η θέση του ομίλου. Η Τσεχία προσπέρασε τη Νορβηγία του Ομάρ Ελαμπντελαουί(αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι) και του Ταρίκ Ελιουνούσι (μπήκε στο 71') μετά από το 2-1στην Πράγα.

Στο μοναδικό παιχνίδι της ημέρας για τον 1ο όμιλο, η Γαλλία υποδέχθηκε τη Σουηδία στο "Σταντ ντε Φρανς" έναν χρόνο ακριβώς μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Ένα μακρινό φάουλ του Έμιλ Φόρσμπεργκ για την ομάδα του Γιάκομπ Γιόχανσον (επέστρεψε μετά από τον Ιανουάριο του 2014 και αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι) έβαλε μπροστά στο σκορ τους Σκανδιναβούς στο 54', ωστόσο ο Πολ Πογκμπά και ο Ντμιτρί Παγέτ (σε γκολ που προηγήθηκε οφσάιντ) ανέκτησαν την... πρωτιά του ομίλου για τους "τρικολόρ" που έφτασαν στη νίκη με 2-1.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι "χτύπησε" στο τέλος και με δύο τέρματα (έφτασε τα εννιά σερί παιχνίδια με γκολ και 16 τέρματα σε αυτό το διάστημα) οδήγησε την Πολωνία στην εκτός έδρας νίκη επί της Ρουμανίας με 3-0 και συνάμα στην κορυφή του 5ου ομίλου. Το παιχνίδι, πάντως, διεκόπη για περίπου δέκα λεπτά, όταν έσκασε κροτίδα δίπλα από τον αρχηγό των Πολωνών, ο οποίος χρειάστηκε ιατρική βοήθεια κι ενώ το σκορ ήταν ακόμα 1-0. Το Μαυροβούνιο "στραβοπάτησε" στο Γερεβάν, όπου προηγήθηκε με δύο τέρματα, αλλά το γκολ του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και της Κέρκυρας, Γκεβόργκ Γκαζαριάν, ολοκλήρωσε μία εντυπωσιακή ανατροπή με 3-2 για την Αρμενία. Η απώλεια αυτή επανέφερε τη Δανία σε τροχιά πρόκρισης, μετά από το 4-1 επί του Καζακστάν, από το οποίο ξεχώρισε, όμως, το γκολ των Καζάκων με μακρινό σουτ του Γκαφουρζάν Σουγιουμπάγεβ.

Οι συνθέσεις:


ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Στογιάνοφ, Σ. Ποπόφ, Αλεκσαντρόφ, Μποζίκοφ, Ζάνεφ, Μιλάνοφ (53' Τσότσεφ), Ντιάκοφ, Σλάβτσεφ, Τόνεφ (66' Κιρίλοφ), Ι. Ποπόφ (75' Γιορντάνοφ), Ντέλεφ
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Γκορμπούνοφ, Παλιτσέβιτς, Μαρτίνοβιτς (36' Σίτοβ), Φιλιπένκο, Πλιάκοβ, Χλεμπ, Κέντις, Μαέβσκι (74' Κορνιλένκο), Γκορντέιτσουκ, Λάπτσεβ, Νέχαϊτσικ (61' Σαβίτσκι)
* Κόκκινη 90+1' Χλεμπ

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Σον, Γιανς (26' Γιάνις), Μάλγκετ, Σανότ, Μαχμούτοβιτς, Ντάνιελ Άλβες ντα Μότα (75' Κέργκερ), Μπνέρτ, Μπενσί (82' Τιλ), Φιλίπς, Μουτς, Τουρπέλ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενσμπουργκ, Μπρένετ, Μπρούμα, Φαν Ντικ, Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Ράμσελααρ (88' Ντε Ρόον), Σνάιντερ (46' Ντεπάι), Κλάασεν, Ντοστ, Ρόμπεν (46' Μπέρχαους)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκούλατσι, Μπέσε, Λανγκ, Γκούζμιτς, Κόρχουτ, Γκέρα (84' Μπόντε), Νάγκι, Τζούτζακ, Κλαϊνχάισλερ (74' Στίεμπερ), Γκιούρτσο (81' Νέμετ), Σάλαϊ
ΑΝΔΟΡΑ: Γκόμεθ, Ρούμπιο, Γκαρθία, Βαλές, Γιοβέρα, Σαν Νικολάς, Ροντρίγκεθ (83' Μορέιρα), Βιεϊρά, Α. Μαρτίνεθ (67' Κρ. Μαρτίνεθ), Αλάες, Πουζόλ (87' Σάντσεθ)

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σερ, Ντζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί (80' Στέφεν), Τζάκα, Μεχμέντι, Ντερντιγιόκ (87' Σεφέροβιτς), Στόκερ (69' Φερνάντες)
ΝΗΣΟΙ ΦΕΡΟΕ: Νίλσεν, Νάες, Νάτεσταντ, Γκρέγκερσεν, Γιόγκβανσον-Χάνσεν, Βάτναμαρ (82' Όλσεν), Χέντρικσον, Μπενγιάμινσεν (89' Φάερε), Χάνσον, Σέρενσεν (78' Γιόενσεν), Έντμουντσον

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγή, Χαραλάμπους, Ντόσα-Τζούνιορ, Λαΐφης, Χριστοφή, Εφραίμ (73' Χαραλαμπίδης), Δημητρίου, Αρτυματάς, Κυριάκου (90+1' Νικολάου), Σωτηρίου (87' Μυτίδης), Κάστανος
ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Ιμπραΐμ, Γκαρσία, Μπαρνέτ, Ρ. Κασιάρο, Μασκαρένιας-Ολιβέρο, Μπάρντον (68' Ερνάντεθ), Γουόκερ, Κ. Κασιάρο (74' Γκάρο), Λ. Κασιάρο, Τσιπολίνα, Καμπρέρα (85' Πρίστλεϊ)
* Κόκκινη 80' Μασκαρένιας-Ολιβέρο

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Κανσέλο, Φόντε, Άλβες, Γκερέιρο, Μάριο (72' Μαρτίνς), Γ. Καρβάλιο, Γκόμες (88' Σάντσες), Νανί (65' Κουαρέσμα), Σίλβα, Ρονάλντο
ΛΕΤΟΝΙΑ: Βάνινς, Φρεϊμάνις, Γιαγκοντίνσκις, Γκορκς, Μακσιμένκο, Γκαμπόβς, Ταρασόβς, Λάιζανς, Κλούσκινς (79' Βισνάκοβς), Ρούντνεβς (87' Γκουτκόβσκις), Ικάουνιεκς (59' Ζιούζινς)

ΑΥΣΤΡΙΑ: Εζτσάν, Κλάιν, Χίντερεγκερ, Ντράγκοβιτς, Βίμερ (78' Ίλσανκερ), Μπάουμγκαρτλινγκερ, Αλάμπα, Ζάμπιτσερ (73' Χάρνικ), Σεπφ (57' Σάουμπ), Αρναούτοβιτς, Γιάνκο
ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ράντολφ, Κόουλμαν, Ντάφι, Κλαρκ, Μπρέιντι, Χούλαχαν (78' Μακγκόλντρικ), Γουίλαν (24' Μέιλερ), Άρτερ, Χέντρικ, Γουόλτερς, Μακλίν (85' Μακγκίντι)

ΓΕΩΡΓΙΑ: Λόρια, Κακαμπάτζε, Κβερκβέλια, Κάσια, Ναβαλόβσκι, Γκβίλια (72' Ντβαλισβίλι), Νταουσβίλι, Τσαντούρια, Καζαϊσβίλι (80' Σκιρτλάτζε), Οκριασβίλι, Κβιλιτάια (64' Κανκάβα)
ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Τσεμπάνου, Ράκου (41' Γκολοβατένκο), Πόσμακ, Επουρεάνου, Μπόλοχαν, Μπορντιάν, Γκάτσκαν, Γιάρνταν, Μιχάλιοβ (77' Άντρονικ), Σιντορένκο (70' Αντόνιουκ), Μπουγκάεβ

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Βερσάλικο, Τσόρλουκα, Βίντα, Πίβαριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (46' Μόντριτς), Μπάντελ, Πέρισιτς, Ράκιτιτς (85' Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (90+2' Τσοπ)
ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σάεβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Μάγκνουσον, Γκούντμουντσον, Γκ. Σίγκουρντσον, Γκούναρσον, Ε. Μπιάρνασον (75' Τράουστασον), Μπ. Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον (75' Κιάρτανσον)
* Κόκκινη 90+3' Πέρισιτς

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μπαμπατζάν, Γιονιούλ, Τσαλίκ, Τοπάλ, Αλί Καλντιρίμ, Εζιακούπ (46' Μαλί), Ινάν, Τσαλχανόγλου, Σεν (77' Ουντέρ), Γιλμάζ (87' Τοσούν), Τουράν
ΚΟΣΟΒΟ: Ουϊκάνι, Περντεντάι, Ραχμάνι, Πνίσι, Κολόλι, Αλούσι, Ρασίκα, Σάλα, Μπερίσα, Ζενέλι, Μουρίτσι

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ: Γιέλε, Ρέχσταϊνερ, Πολβερίνο, Κάουφμαν, Έρι, Βίζερ, Μάρτιον Μπίχελ, Μάρχελ Μπίχελ, Μπέργκμαϊερ, Κρίστεν, Σαλάνοβιτς
ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Τζαπακόστα, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Ντε Σίλιο, Ντε Ρόσι, Βεράτι, Καντρέβα (74' Έντερ), Μποναβεντούρα (67' Ινσίνιε), Μπελότι, Ιμόμπιλε (81' Τζάτζα)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Μπάρτρα, Νάτσο, Μονρεάλ, Μπουσκέτς, Κόκε (72' Ίσκο), Τιάγκο, Βιτόλο (87' Καγεχόν), Σίλβα, Μοράτα (60' Αντούριθ)
ΠΓΔΜ: Αλεκσόβσκι, Βελκόβσκι, Μόισοβ, Ριστέβσκι, Μπάρντι, Χασάνι (87' Γκιόργκιεβ), Σπιρόβσκι (60' Ζούτα), Ριστόβσκι, Αλιόβσκι, Πάντεβ, Νεστορόβσκι (82' Ιμπραΐμι)

ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Χισάι (79' Τσάνι), Τζιμσίτι, Μαβράι, Αγκόλι, Κουκέλι, Τζάκα (82' Μανάι), Μεμουσάι, Λουλάκου (57' Χότζα), Ρόσι, Μπαλάι
ΙΣΡΑΗΛ: Γκορές, Ντάσα, Τζέντεκ, Τίμπι, Γκέρσον, Νάτχο, Άινμπιντερ (70' Χεμέντ), Κοέν, Σαχάρ (64' Μπουζάγκλο), Μπεν Χαΐμ (75' Ατάρ), Ζάχαβι
* Κόκκινη Τζιμσίτι 17', Μπερίσα 55'
** Χαμένο πέναλτι Ζάχαβι 58'

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιατόβ, Μπούτκο, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σόμπολ, Στεπανένκο, Κοβαλένκο (89' Σάχοβ), Ζίντσενκο (67' Ρόταν), Κονοπλιάνκα (83' Τσιγκάνκοβ), Γιαρμολένκο, Κράβετς
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέκι, Αρκιβούο, Βαλσάνεν (83' Σακσέλα), Αράγιουρι, Τοΐβιο, Ραϊτάλα, Ματίλα, Χάλστι (63' Σάκσελα), Ρινγκ (46' Μάρκανεν), Λουντ, Πούκι

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Α. Γουίλιαμς, Τέιλορ, Άλεν, Λέντλεϊ (84' Έντουαρντς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κανού (68' Λόρενς), Βόουκς
ΣΕΡΒΙΑ: Στοΐκοβιτς, Ρουκάβινα, Μακσίμοβιτς, Ιβάνοβιτς, Νάστασιτς, Ομπράντοβιτς, Μάτιτς, Μιλιβόγεβιτς, Κόστιτς (70' Κάταϊ), Τάντιτς, Μίτροβιτς (88' Γκούντελ)

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σιντιμπέ, Βαράν, Κοσιελνί, Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Παγέτ, Σισοκό, Γκριεζμάν (88' Καντέ), Ζιρού
ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Κραφτ, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Γιόχανσον, Έκνταλ (66' Χίλιεμαρκ), Ντουρμάζ (87' Γιάνσον), Φόρσμπεργκ, Γκουιντέτι (73' Τέλιν), Τοϊβόνεν

ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσλικ, Καντεράμπεκ, Σίβοκ, Μπράμπετς, Νόβακ, Ντρόπα (81' Πάβελκα), Ντότσκαλ, Χοράβα, Ζμραλ, Κρέιτσι (86' Σκάλακ), Κρέμεντσικ (81' Σικ)
ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Γιάρσταϊν, Ελαμπντελαουί, Χόφλαντ, Φόρεν, Αλεεσάμι, Τετέι, Γιόχανσεν, Σκίελμπρεντ (51' Ντάχλι), Μπέργκετ (71' Ελιουνούσι), Χένρικσεν (61' Ντιομαντέ), Κινγκ.

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μακγκόβερν, Μακόλιν, Μακόλεϊ, Τζ. Έβανς, Μπραντ, Νόργουντ, Στ. Ντέιβις, Φέργκιουσον (73' Μακγκίν), Κ. Έβανς (81' Μακνάιρ), Μαγκένις, Λάφερτι (62' Γκριγκ)
ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ: Αγκάγεβ, Μιρζαμπέκοβ, Μεντβέντεβ, Χουσεΐνοβ, Ντασντεμίροβ, Γκαράιεβ, Μαχμούντοβ (70' Ναζάροβ), Αμριγκουλίεβ, Ισμαΐλοβ, Γκουρμπάνοβ (75' Ραμαζάνοβ), Σεϊντάεβ (46' Γιλμάζ)

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ: Α. Σιμοντσίνι, Παλάτσι, Τσεζαρίνι, Ντ. Σιμοντσίνι, Φ. Βιταϊόλι, Μπεράρντι, Γκασπερόνι, Τόζι (59' Ντομενικόνι), Τζαφεράνι (83' Μπρόλι), Μ. Βιταϊόλι (90+1' Χιρς), Στεφανέλι
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τερ Στέγκεν, Χένριχς, Κίμιχ, Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα (77' Γκορέτσκα), Γιντογάν, Γκέτσε (71' Μέγερ), Μίλερ, Νιαμπρί, Γκόμεθ (71' Φόλαντ)

ΑΡΜΕΝΙΑ: Μπεγκαριάν, Βοσκανιάν, Χαρογιάν, Μεκογιάν, Χαϊραπετιάν, Γκριγκοριάν, Μαλακιάν, Γκαζαριάν, Μεχιταριάν, Πιτσέλι (81' Χοβανισιάν), Κοριάν (59' Σαρκίσοφ)
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Μπόζοβιτς, Μάρουσιτς, Σάβιτς, Μπάσα, Στοΐκοβιτς, Στσέκιτς, Βούκσεβιτς (63' Ζβέροτιτς), Βέσοβιτς (86' Μούγκοσα), Κογιάσεβιτς (74' Γιόβοβιτς), Γιόβετιτς, Μπετσιράι

ΔΑΝΙΑ: Ρένοβ, Άνκερσεν, Κίερ, Μπίελαντ, Ντουρμισί, Κβιστ, Ντιλέινι, Έρικσεν, Γιόργκενσεν, Πόουλσεν, Κορνέλιους (82' Ντόλμπεργκ)
ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Ποκαλίτοβ, Σουγιουμπάιεβ, Αχμέτοβ, Λογκβινένκο, Σόμκο, Μαλί, Μιχουντίνοβ, Μπαϊζάνοβ, Μουζίκοβ (81' Τουνγκισμπάγεβ), Χιζιτσένκο (60' Μολντακαράεβ), Ισλαμχάν (70' Μουρταζάεβ)

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουσάνου, Μπενζάρ, Κίριτσες, Γκριγκόρε, Τόστσα, Χόμπαν (46' Πρεπελίτσα), Μαρίν, Τσιπτσίου, Πόπα (46' Αντόνε), Στάντσιου (82' Κεσέρου), Στάνκου
ΠΟΛΩΝΙΑ: Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γεντρζέιτσικ, Κριχόβιακ, Μπλαστσικόβσκι, Γκροσίτσκι (89' Πέσκο), Ζιελίνσκι (80' Τεόντορτσικ), Λινέτι (70' Ματσίνσκι), Λεβαντόβσκι

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Στόουνς, Ρόουζ, Χέντερσον, Ντάιερ, Ρούνεϊ, Στέρλινγκ, Λαλάνα, Ρούνεϊ, Στάριτζ (75' Βάρντι)
ΣΚΟΤΙΑ: Γκόρντον, Άνια (79' Πάτερσον), Γουάλας, Χάνλεϊ, Μπέρα, Μπράουν, Φλέτσερ, Μόρισον (66' Μακάρθουρ), Φόρεστ, Σνόντγκρας (82' Ρίτσι), Γκρίφιθς

ΜΑΛΤΑ: Χογκ, Αγιούς, Μάγκρι, Καμιλέρι (68' Μποργκ), Ζ. Μουσκάτ, Ζεράφα, Σκιμπέρας, Ρ. Μουσκάτ, Γκάμπιν, Σκέμπρι, Μ. Μίφσουντ (78' Φαρούτζια)
ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Σκούμπιτς, Σάμαρντζιτς, Σέζαρ, Τραϊκόβσκι (63' Γιόβιτς), Κριν, Κούρτιτς, Βέρμπιτς, Μπίρσα (72' Όμλαντιτς), Ίλιτσιτς, Νοβάκοβιτς (83' Σπόραρ)

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κόζατσικ, Πεκαρίκ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Σκρίνιαρ, Κούτσκα, Χάμσικ, Μακ (84' Σβέντο), Βάις (90' Μπέρο), Νέμετς (77' Ντούρις)
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Σέτκους, Βαϊτκούνας, Γκιρντβάινις, Φραϊντγκέιμας, Αντριουτσκεβίτσιους, Ζούλπα (33' Τσβεντούκας), Κούκλις, Νοβίκοβας, Τσέρνικ, Σλίβκα, Βάλσκις (87' Ρούζγκις)


Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 11/11
Αρμενία - Μαυροβούνιο 3-2 (50' Γκριγκοριάν, 74' Χαρογιάν, 90+3' Γκαζαριάν / 36' Κογιάσεβιτ,ς 38' Γιόβετιτς)
Γαλλία - Σουηδία 2-1 (58' Πογκμπά, 65' Παγέτ / 54' Φόρσμπεργκ)
Τσεχία - Νορβηγία 2-1 (11' Κέρμεντσικ, 47' Ζμέρχαλ / 86' Κινγκ)
Βόρεια Ιρλανδία - Αζερμπαϊτζάν 4-0 (27' Λάφερτι, 40' Μακόλεϊ, 66' Μακλάφλιν, 83' Μπραντ)
Σαν Μαρίνο - Γερμανία 0-8 (7' Κεντίρα, 9', 58', 76' Νιαμπρί, 32', 65' Χέκτορ, 82' αυτ. Στεφανέλι, 85' Φόλαντ)
Δανία - Καζακστάν 4-1 (15' Κορνέλιους, 36' πέν., 90+2' Έρικσεν, 78' Άνκερσεν / 17' Σουγιουμπάγεβ)
Ρουμανία - Πολωνία 0-3 (11' Γκροσίτσκι, 82', 90+1' πέν. Λεβαντόβσκι)
Αγγλία - Σκωτία 3-0 (24' Στάριτζ, 51' Λαλάνα, 61' Κέιχιλ)
Μάλτα - Σλοβενία 0-1 (47' Βέρμπιτς)
Σλοβακία - Λιθουανία 4-0 (12' Νέμετς, 15' Κούτσκα, 36' Σκέρτελ, 86' Χάμσικ)

Σάββατο 12/11
Αυστρία - Ιρλανδία 0-1 (48' Μακλίν)
Γεωργία - Μολδαβία 1-1 (16' Καζαϊσβίλι - 78' Γκάτσκαν)
Κροατία - Ισλανδία 2-0 (15', 90+1' Μπρόζοβιτς)
Τουρκία - Κόσοβο 2-0 (51' Γιλμάζ, 55' Σεν)
Ουαλία - Σερβία 1-1 (30' Μπέιλ / 85' Μίτροβιτς)
Αλβανία - Ισραήλ 0-3 (18' πέν. Ζάχαβι, 66' Έινμπιντερ, 83' Ατάρ)
Λίχτενσταϊν - Ιταλία 0-4 (11', 44' Μπελότι, 12' Ιμόμπιλε, 32' Καντρέβα)
Ισπανία - Σκόπια 4-0 (34' αυτ. Βελκόσκι, 63' Βιτόλο, 85' Μονρεάλ, 86' Αντούριθ)
Ουκρανία - Φινλανδία 1-0 (24' Κράβετς)

Κυριακή 13/11
Βουλγαρία - Λευκορωσία 1-0 (10' Ποπόφ)
Λουξεμβούργο - Ολλανδία 1-3 (44' πέν. Σανό / 36' Ρόμπεν, 58', 84' Ντεπάι)
Ουγγαρία - Ανδόρα 4-0 (33' Γκέρα, 43' Λανγκ, 73' Γκιούρτσο, 88' Σάλαϊ)
Ελβετία - Νήσοι Φερόε 2-0 (27' Ντερντιγιόκ, 83' Λίχτσταϊνερ)
Κύπρος - Γιβραλτάρ 3-1 (28' Λαΐφης, 65' Σωτηρίου, 87' Σιέλης / 51' Λ. Κασιάρο)
Πορτογαλία - Λετονία 4-1 (28' πέν., 85' Ρονάλντο, 69' Καρβάλιο, 90+2' Άλβες / 67' Ζούιζινς)
Βέλγιο - Εσθονία 8-1 (8' Μενιέ, 16', 67' Μέρτενς, 25' Αζάρ, 62' Φερέιρα Καράσκο, 64' αυτ. Κλάβαν, 83', 87' Λουκακού / 29' Ανιέρ)
Ελλάδα - Βοσνία 1-1 (90+6' Τζαβέλλας / 32' Πιάνιτς)

Οι βαθμολογίες:


Group A
1. Γαλλία 10 (7-2)
2. Ολλανδία 7 (8-4)
3. Σουηδία 7 (6-3)
4. Βουλγαρία 6 (6-10)
5. Λευκορωσία 2 (2-6)
6. Λουξεμβούργο 1 (5-9)

Group B
1. Ελβετία 12 (9-3)
2. Πορτογαλία 9 (16-3)
3. Ουγγαρία 7 (8-3)
4. Νήσοι Φερόε 4 (2-8)
5. Λετονία 3 (2-8)
6. Ανδόρα 0 (1-13)

Group C
1. Γερμανία 12 (16-0)
2. Βόρειος Ιρλανδία 7 (8-2)
3. Αζερμπαϊτζάν 7 (2-4)
4. Τσεχία 5 (2-4)
5. Νορβηγία 3 (5-7)
6. Σαν Μαρίνο 0 (1-17)

Group D
1. Ιρλανδία 10 (7-3)
2. Σερβία 8 (9-5)
3. Ουαλία 6 (8-4)
4. Αυστρία 4 (6-7)
5. Γεωργία 2 (3-5)
6. Μολδαβία 1 (2-11)

Group E
1. Πολωνία 10 (10-5)
2. Μαυροβούνιο 7 (9-4)
4. Δανία 6 (7-5)
3. Ρουμανία 5 (6-4)
5. Αρμενία 3 (4-10)
6. Καζακστάν 2 (3-11)

Group F
1. Αγγλία 10 (6-0)
2. Σλοβενία 8 (4-2)
3. Σλοβακία 6 (7-2)
4. Λιθουανία 5 (5-7)
5. Σκωτία 4 (6-8)
6. Μάλτα 0 (1-10)

Group G
1. Ισπανία 10 (15-1)
2. Ιταλία 10 (11-4)
3. Ισραήλ 9 (8-5)
4. Αλβανία 6 (4-6)
5. Σκόπια 0 (4-11)
6. Λίχτενσταϊν 0 (1-16)

Group H
1. Βέλγιο 12 (21-1)
2. Ελλάδα 10 (9-2)
3. Βοσνία 7 (8-5)
4. Εσθονία 3 (5-15)
5. Κύπρος 3 (3-8)
6. Γιβραλτάρ 0 (3-17)

Group I
1. Κροατία 10 (10-1)
2. Ουκρανία 8 (7-3)
3. Ισλανδία 7 (6-5)
4. Τουρκία 5 (5-5)
5. Φινλανδία 1 (3-6)
6. Κόσοβο 1 (1-12)

*οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας
**σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

Ο πίνακας των σκόρερς:

:
7 γκολ
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Πολωνία)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία)

5 γκολ
Ρομελού Λουκακού (Βέλγιο)

4 γκολ
Τόμας Μίλερ (Γερμανία)
Αντρέ Σίλβα (Πορτογαλία)
Μάριο Μάντζουκιτς (Κροατία)
Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία)
Τσίρο Ιμόμπιλε (Ιταλία)
Άνταμ Σάλαϊ (Ουγγαρία)

3 γκολ
Έντιν Τζέκο (Βοσνία)
Τομέρ Χεμέντ (Ισραήλ)
Ντιέγκο Κόστα (Ισπανία)
Βιτόλο (Ισπανία)
Αλεκσάντρ Μίτροβιτς (Σερβία)
Ντούσαν Τάντιτς (Σερβία)
Κριστιάν Μπεντεκέ (Βέλγιο)
Ντρις Μέρτενς (Βέλγιο)
Εντέν Αζάρ (Βέλγιο)
Ρόμπερτ Σνόντγκρας (Σκωτία)
Αντρέι Γιαρμόλενκο (Ουκρανία)
Ορελιέν Ζοασίμ (Λουξεμβούργο)
Άλφρεντ Φινμπόγκασον (Ισλανδία)
Στέβαν Γιόβετιτς (Μαυροβούνιο)
Κάιλ Λάφερτι (Βόρεια Ιρλανδία)
Σερζ Νιαμπρί (Γερμανία)
Κρίστιαν Έρικσεν (Δανία)
Τζέιμς Μακλίν (Ιρλανδία)
Αντρέα Μπελότι (Ιταλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου